Nieuw

Weer een verkiezingsbelofte vervuld: hoge pensioenen van het Italiaanse Parlement gaan omlaag

Foto: Luigi Di Maio is de leider van de Vijfsterrenbeweging. Bron: Wikimedia Commons. Auteur: Mattia Luigi Nappi.

De nieuwe Italiaanse regering heeft sinds zijn aantreden snel en krachtig opgetreden, met name op het gebied van migratie. Maar er worden ook andere verkiezingsbeloftes verwezenlijkt.

Vicepremier Luigi Di Maio zei vandaag dat deze dag een historische dag is waarop de “Vitalizi”, de hoge pensioenen van het Parlement, wordt verlaagd.

Vitalizi wordt gezien als een symbool van de privileges van voormalige parlementsleden, ook al waren ze zeer korte perioden in het parlement.

– Eindelijk is het zover, vandaag is de dag waarop de Italianen 60 jaar wachten, het historische moment dat we onze burgers na 100 dagen in functie geven.

Pensioenen van meer dan 4.000 euro worden verminderd.

Bron:

http://www.ansa.it/english/news/politics/2018/07/12/vitalizi-golden-pensions-to-be-cut_8004436b-8a84-4895-a4fe-98f85970ac21.html

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.052 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7262 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Weer een verkiezingsbelofte vervuld: hoge pensioenen van het Italiaanse Parlement gaan omlaag

 1. Scrutinizer // juli 13, 2018 om 10:26 //

  Kijk dat kan dus gewoon.
  In Belgie wordt er al jaren over gepalaverd maar doet men niets.
  Wel “hervormt”men die voor het werkvolk (met wiens bijdragen dat van politici en ambtenaren betaald wordt) maar zichzelf houden ze vakkundig buiten schot.
  Maar zlefs voor de kleinste en totaal ontoereikende aanpassinkjes wordt er door het volk dan wel gesprotesteerd en gestaakt, trerwijl de plannen van Bakkie amper een druppel op een gloeiende plaat zijn.

  Het is gewoon een kwestie van tijd voor alleer men (desnoods pas over 5 a 10 jaar) het hele stelsel afschaft en omvormt tot een soort OCMW. M.a.w. je krjgt helemaal niets tenzij je aantoonbaar arm bent.
  Tegn dat ik over ten vroegste 20 jaar de ingangsleeftijd zal hebben bereikt (als die ondertussen al niet met een paar jaar verhoogd is) zal het zo zijn. Dan zal het heten: “Wablieft: u beschikt over een flat met maar liefst 3 slaapkamers? Dat is toch nodeloos luxueus voor een bejaard echtpaar. U woont dus gratis en kan 2 kamers via Air BNB verhuren of als studentenkamer. Neen, meneer, u heeft geen recht op pensioen. Dat is alleen voor wie het nodig heeft”.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s