Nieuw

Zweden heeft oplossing voor geweld tegen ziekenhuispersoneel: speldje met “Samen tegen bedreiging & geweld”

Foto: Södertälje ziekenhuis.

De door het publiek bespotte anti-verkrachtingsarmband van de politie heeft nu een opvolger. De hoop is dat migranten-patiënten en familieleden aardiger zullen zijn tegen het ziekenhuispersoneel.

Ziekenhuizen die worden belaagd door familieleden van neergeschoten allochtone criminele bendeleden zijn inmiddels zodanig omgebouwd dat het personeel op een veilige en snelle manier kan vluchten. Politie die bij schietpartijen gedwongen wordt alle wegen naar het ziekenhuis te blokkeren en gewapende bewakers op de eerstehulpposten geven een somber beeld van het toekomstige Zweden. Waar het arbeidsmilieu op ziekenhuizen in korte tijd snel is veranderd.

Het ziekenhuis in Södertälje is geen uitzondering – de werkdagen van het personeel worden gekenmerkt door bedreigingen en geweld.

– In onze arbeidssector hebben we de tendens om dreigementen en geweld te tolereren. Dit kan niet zo doorgaan, het milieu is verhard. We willen dat iedereen gerespecteerd wordt op onze werkplek en dan moeten we onze patiënten en hun naaste familieleden leren, dat je jezelf moet gedragen als je hier bent, zegt Melina Mellin, veiligheidscheffin van het Södertälje ziekenhuis.

– Ik voel me gefrustreerd als ik hoor wat onze medewerkers elke dag moeten meemaken, zegt Melina. En dan word ik boos, het moet nu voorbij zijn! We zijn er om mensen te helpen die zorg nodig hebben. En we moeten dit kunnen doen zonder dat we uitgescholden en gemolesteerd worden.

Nu is dan ook eindelijk een veelbelovende oplossing gevonden om het migrantengeweld te bestrijden.

Men heeft een speldje met de de tekst “Samen tegen bedreiging & geweld” laten produceren dat door het zorgpersoneel gedragen moet worden.

Men heeft goede hoop dat dit het geweld van de allochtone patiënten en aanhorige familieleden zal laten verdwijnen en voortaan lief zijn tegen het personeel.

Het idee kreeg Mellin van de campagne “Raak niet mijn vriend aan” in de jaren tachtig.

– Het laat zien dat we allemaal verenigd zijn, aldus veiligheidscheffin Melina Mellin.

Bron:

https://samnytt.se/tillsammans-mot-hot-och-vald-ny-pin-ska-stoppa-sjukhusvaldet/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.048 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7213 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on Zweden heeft oplossing voor geweld tegen ziekenhuispersoneel: speldje met “Samen tegen bedreiging & geweld”

 1. Zo zie je maar weer. Die Zweden hebben voor alles een oplossing.

  Liked by 1 persoon

 2. Henk der Niederlander // juli 12, 2018 om 06:25 //

  Dat zal ze leren die agressievelingen.

  Like

 3. Christendom 2.0 is dit. Indien iemand u op de linkerwang slaat, dan geef ‘m een speldje.

  Like

 4. …….om na een half jaar en vele slachtoffers verder tot de conclusie te komen dat het idee op papier een werkelijk ‘fantastische uitvinding’ was,….in de praktijk echter een volledige misser bleek, daar het merendeel van het ‘zandvolk’ analfabeet is…………
  tja!

  Beter doe je ’t op de ‘ikea manier’ !

  Ps. Poppetjes wel uitrusten met baard, jurk en slippers, anders weten ze niet wie er is bedoeld.

  Like

 5. Horatius // juli 12, 2018 om 13:24 //

  Die tekst zal toch echt in het Arabisch moeten worden opgesteld anders zal het zeker niet overkomen op het merendeel van deze verkrachters. .

  En is dit eigenlijk geen vorm van discriminatie? Want de doelgroep zijn zeker geen softe Zweden maar allochtonen, vluchtelingen, medicijnmannen en ander gespuis (pardon: kennismigranten).

  Pepperspray kan hier ook uitkomst bieden, voorts het zonder verdoving operatief verwijderen van de testikels van het betreffende individu. Met uiteraard inachtneming van de mensenrechten. In dit specifieke geval de mensenrechten van de Zweden in het kader van het Recht op Zelfverdediging.

  Like

 6. Mag je zo’n speldje dan ook bij zo’n agressieveling in zijn oog duwen?

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s