Nieuw

Egypte: acht jaar gevangenisstraf na seksuele intimidatie – voor het slachtoffer

Mona el-Mazboh screenshot twitter

Acht jaar gevangenis na seksuele intimidatie – deze hoge straf is opgelegd door een rechtbank in Caïro, niet tegen de pleger, maar tegen het slachtoffer. Yahoo News Duitsland bericht:

Mona el-Mazboh werd in juni van dit jaar op de luchthaven van Caïro gearresteerd, toen ze na haar vakantie in Egypte wilde vertrekken. De reden: El-Mazboh had een tien minuten durende video gepubliceerd waarin ze Egypte onder andere beschreef als “hoerenzonenland”. Volgens Reuters klaagde de vrouw in de video over seksuele intimidatie door jonge mannen en taxichauffeurs en de slechte service in restaurants tijdens de Ramadan. Ze maakte ook melding van een eerdere vakantie in Egypte, waarbij haar geld werd gestolen.

Een rechtbank in Caïro vond haar nu schuldig aan het bewust verspreiden van valse geruchten die schadelijk waren voor de samenleving. Andere delicten zijn de aanval op religie en openbare zedelijkheid.

Dus zoals gebruikelijke bij de “cultuur van schaamte”: niet de slechte daad wordt gestraft, maar degene die er publiekelijk over spreekt. Misschien moet iedereen die een reis naar het land van de Moslimbroederschap plant, zich afvragen of dit wel de juiste plek is om zijn geld aan recreatie te besteden.

Bij de Egyptische Dienst voor Toerisme kunt u beleefd vragen naar de zaak en uitleggen dat u uw reisplannen kunt heroverwegen. Misschien helpt dit de dappere en overmatig gestrafte vrouw.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9298 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

2 Comments on Egypte: acht jaar gevangenisstraf na seksuele intimidatie – voor het slachtoffer

 1. polderboy // juli 12, 2018 om 23:34 //

  Het is trouwens een Egyptische advocaat geweest, die haar snel heeft aangegeven bij de politie, nadat hij die facebook video zag, zodat ze het land niet kon verlaten.
  https://egyptianstreets.com/2018/07/08/egyptian-court-sentences-lebanese-tourist-to-8-years-in-prison-for-offensive-facebook-post/
  Waarschijnlijk was die advocaat zo een Groenlinks Antifa type, die opkomt voor “gerechtigheid”.

  Like

 2. Von Puffelen // juli 13, 2018 om 17:09 //

  Reistip: same shit kan gebeuren bij de ottomanen, gewoon wegblijven en je vakantie niet in een sharia land doorbrengen.
  Zo’n 30 jaar geleden heb ik door wat islamitische landen gereisd en ben er helemaal van genezen, nooit meer.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s