Nieuw

De menigte bezet de openbare ruimte

De laatste jaren is er altijd reden geweest om vergelijkingen te maken met het begin van 2016, toen er algemene afschuw was over de gebeurtenissen tijdens de jaarwisselingsfeesten in Keulen. Het feit dat talloze profiteurs van de Duitse welkomstcultuur schuldige en weerloze burgers lastigvielen. Door talloze Arabische mannelijke groepen werden vrouwen seksueel lastiggevallen, beroofd en verkracht. Dit was een overheersend thema in de landelijke media. De redacties hierop waren dapper gericht tegen de gerechtvaardigde vrees van een ongecontroleerde massale migratie. Doch plotseling verschenen de verbijsterende reacties waarin de problemen met de “mensen die naar ons zijn gekomen” niet langer verborgen of verdoezeld mochten blijven.

Artikel van Peter Grimm, vertaling voor Fenixx door Bolo

Waarom herinner ik je hieraan? Omdat er in de tussentijd een toenamen aan een, nog niet zo lang geleden onvoorstelbare hoeveelheid, alledaags geweld in dit land is geconstateerd  Waarover, met uitzondering van individuele gevallen, ondanks alle openheid in deze tijd maar weinig wordt gesproken en geschreven. Messen, massale vechtpartijen, seksuele aanvallen lijken meestal slechts marginaal of alleen lokaal voor te komen En in tegenstelling tot alle eerdere beloften van Duitse redacteuren besteden de meeste redacties nog steeds meer aandacht aan de goede reputatie van bepaalde migrantengroepen dan aan de informatiebehoeften van de mediaconsumenten.

De angst om vooroordelen aan te moedigen en te beweren dat ze “juist” zijn in de lijst van bepaalde feiten belemmert veel journalisten, die zich vermoedelijk dapper verdedigen voor de vrijheid van meningsuiting, om dezelfde vragen te stellen die voor hen onbevredigende antwoorden geven ten aanzien van hun ideale wereldbeeld.

Een nieuwe kwaliteit van samen leven?

Maar dat is niet waar het nu allemaal over gaat, ook al is het bijna dertig jaar na de hereniging interessant om te zien dat de oudere Oost Duitsers de eens zo benodigde vaardigheid van het tussen de regels doorlezen opnieuw activeren, terwijl veel West-Duitsers het net beginnen te reactiveren en dit slecht moeizaam leren.

Nee, de reden voor  dit artikel is mijn angst over twee nieuwsberichten afgelopen weekend en mijn gruwel dat ze bijna niemand anders bang maken. Dit hoewel ze samen een nieuwe kwaliteit van het dagelijkse leven markeren. Deze regels opgesteld door de autoriteiten werden reeds jaren geleden zwijgend aangenomen.

Op zondagavond werd bijvoorbeeld een bericht geplaatst dat een menigte van meer dan 30 Arabische mannen plotseling een jong stel aanviel en hen naar het centrum dreef, let wel, weg van alle onrustige gebieden en no-go gebieden van de hoofdstad:

“De 18-jarige en haar 23-jarige metgezel zaten zondagnacht om 0.30 uur in een fastfoodrestaurant op de Hardenbergplatz. Daar werd de jonge vrouw seksueel beledigd in het Arabisch vanuit een groep. Omdat ze de taal verstond reageerde ze op de beledigingen. Het geschil escaleerde en de menigte bedreigde het paar. ‘

Nu even tussen de regels lezen: een jonge Arabische vrouw die samen met een niet-Arabische, mogelijk een Duitse, man was. Waarschijnlijk heeft deze omstandigheid de Arabische mannen zo erg geprovoceerd dat ze van plan waren om orde op zaken te stellen aangezien dit niet naar hun zin, wetten en wensen was.

“Onhandelbare agressieve menigte”

“De twee jonge mensen vluchtten het restaurant uit in de richting van de Wittenbergplatz. Volgens getuigen volgde het gepeupel de twee, viel hen aan met stoelen van een snackbar en met flessen bij de Wittenbergplatz.

De dader raakte met een fles de 18-jarige vrouw achter op haar hoofd en het slachtoffer viel vervolgens bewusteloos op de grond.

Haar metgezel droeg haar naar een achtertuin van een huis aan de Ansbacher Strasse om haar te beschermen. Inmiddels was de groep van ongeveer 30 mensen uitgegroeid tot een onbeheersbare agressieve menigte.”

Misschien ben ik een beetje te gevoelig voor de mooie nieuwe veelzijdige wereld, maar ik kan me niet voorstellen dat je op een zomerse zaterdagavond in het midden van Berlijn opeens door een gewelddadige menigte door de straten wordt opgejaagd en dat het eindigt met een bewusteloze vrouw die samen met haar vriend tegenover een kolkende menigte staat. Het is om huiverig van te worden.

Op dat moment lijkt de politie immers tussenbeide te zijn gekomen. De politie slaagde er zelfs in drie jonge mannen te arresteren die door de slachtoffers herkend waren. En hoe eindigt het bericht?

“Alle drie werden ter plaatse weer vrijgelaten na het controleren van hun persoonsbewijzen en moeten zich ter zijner tijd verantwoorden voor ernstige geweldpleging en belediging.”

Een kwestie van de juiste houding?

Dat is wanneer de slachtoffers die de daders identificeerden zich nu veilig kunnen voelen. Maar wat moet de politie doen? Vooral dergelijke gevallen van “ernstige geweldpleging” lijken in het nieuwe Duitse dagelijkse leven te worden gebagatelliseerd. De avond ervoor werd vanuit Berlijn-Marzahn gemeld dat een groep van 20 Arabische jonge mannen drie jonge mensen had aangevallen:

“In Marzahn werden een 14 jarige, 15-jarige en een 21-jarige aangevallen door een groep van ongeveer 20 mensen. Individuele aanvallers zouden tijdens het incident op vrijdag bewapend zijn geweest met messen en peperspray, aldus de politie. De slachtoffers moesten daarom op poliklinische basis worden behandeld.Waarom het Duitse meisje, de Afghaanse jongen en de Duitse 21-jarige werden aangevallen, was op zondag nog onduidelijk.

Dit was de reden van onderzoek naar een ‘bijzonder ernstig geweldsdelict, zei een politiewoordvoerder.

Op zich zelf staande gevallen? Misschien. Hoeft niet. Immers is het niet enigszins alarmerend dat bepaalde Arabische immigranten volgens hun eigen regels doorgaan om groepsaanvallen op straat uit te voeren, voorbijgangers door de straten te jagen en een agressieve menigte binnen een korte tijd buiten de bekende Arabische nederzettingengebieden van de hoofdstad te mobiliseren?

Moeten we dit accepteren en er maar aan wennen en dit zien als een onderhandelingsstandpunt om samen te kunnen leven met bepaalde groepen uit de kring van volgers van deze welgestelde cultuur? Onze politieke leiders en de opinie-elite zijn ook niet onder de indruk van dergelijk nieuws, ze blijven er lekker ontspannen onder en lijken dit gewoon een juiste verhouding onder de huidige omstandigheden te vinden.

Peter Grimm

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.052 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2129 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

6 Comments on De menigte bezet de openbare ruimte

 1. polderboy // juli 12, 2018 om 14:21 //

  Maar goed, het kan toch ook anders, zoals hier, waar een oude Duitse vrouw voor mohammedaanse begrippen best vriendelijk wordt behandeld:

  Merkel was het niet, die oude Duitse vrouw die daar zat, want anders hadden die omstanders de islamieten wel aangemoedigd, naar ik inschat. Maar dat even terzijde.

  Like

 2. trebor2110 // juli 12, 2018 om 14:44 //

  even een lefty keihard uitlachen het zal je moeder maar zijn

  Liked by 1 persoon

 3. Het slechte in de islam mag niet vertoont worden, het zijn wel hun dagelijkse opgedragen gewoontes die ons zwaar belasten en verminken…….zelfs dodelijk zijn.

  Liked by 1 persoon

 4. @ trebor2110 // juli 12, 2018 om 14:44 //

  Wauw !

  Like

 5. trebor2110 // juli 12, 2018 om 16:00 //

  ja Fubar en dat is dan een moeder totaal van de pot gerukt, totaal achterlijk , opname in een gekkenhuis op de gesloten afdeling dat is de enige remedie .

  Liked by 1 persoon

 6. trebor2110 // juli 12, 2018 om 19:22 //

  en nee niet een remedie om haar beter te maken dat lukt je nooit , maar om de wereld gezellig te houden

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s