Nieuw

Oproep van de Zweedse politie: Draag geen halsketting – dan kun je beroofd worden

De overvallers kiezen meestal oudere slachtoffers met een handicap. © Pixabay

Er zijn zoveel roofovervallen in Gotenburg waarbij rovers de halskettingen van hun slachtoffers wegrukken, dat de politie nu met een waarschuwing aan de Zweden komt:  vermijd het dragen van halskettingen in de stad.

Zweden is nu zo onveilig en gevaarlijk geworden dat het zelfs niet veilig is om sieraden in de stad te dragen. Dan loop je een reëel risico om beroofd te worden.

De vele roofovervallen in Gotenburg waarbij roofovervallers de halsketting van hun slachtoffer trekken, hebben de politie ertoe gedwongen om met deze waarschuwing naar buiten te komen.

– Het kan verstandig zijn om te overwegen of men werkelijk een halsketting moet dragen, zegt Stefan Gustafsson, perswoordvoerder van de politie in politieregio West tegen P4.

Volgens Gustafsson zijn er de afgelopen weken dagelijks 1-2 halskettingen afgerukt in Gotenburg. De slachtoffers zijn meestal oudere mensen die moeite hebben met bewegen en lopen, bijvoorbeeld met een rollator.

Alleen al verleden week waren tien oudjes slachtoffer van deze halsketting-afrukkingen, en het cijfer blijft deze week stijgen, schrijft de Zweedse radio.

Zoals altijd komt de Zweedse politie niet met een signalement van de daders naar buiten, politieregio West vermeldt echter wel dat het zich om “verschillende daders” handelt, die waarschijnlijk tot dezelfde “groepering” behoren.

Bron:

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=104&artikel=6996420

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.007 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6927 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Oproep van de Zweedse politie: Draag geen halsketting – dan kun je beroofd worden

 1. Wachteres // juli 11, 2018 om 11:59 //

  Neem geen portemonnee mee als je boodschappen gaat doen. Ook geen bankkaarten, trouwens; alles kan gestolen worden.

  Doe helemaal geen boodschappen meer, Ook die kunnen je worden weggejat.

  Like

 2. Yvonne // juli 11, 2018 om 12:48 //

  wachteres, hier pikken oudere dames van klanten, ik had boodschappen op de band die ik aan het afrekenen was en de dame voor mij had mijn vlees gepikt, ik zag het zelf in haar boodschappen tas zitten ik het eruit gepakt, ik zei is dat de nieuwe manier van boodschappen doen, nou in Zweden geen ketting meer om, kuishuidsgordel aan jong of oud, geen make up op of kort rokje of te kort short aan, boodschappen thuis laten brengen kan je ook beroofd worden,dit gaat vele malen erger worden

  Like

 3. templars2017 // juli 11, 2018 om 13:44 //

  inleiding tot het algemeen dragen van de alles bedekende boerka ,met hulp van de dienst die in feite moet instaan voor je veiligheid,dit fenomeen heeft een naam…..capitulatie

  Like

 4. Neem een Taser 220V of pistool mee,pak je ketting en loop weg,de rest is voor de Roteb want politie is er niet meer.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s