Nieuw

Minister van Europese Zaken: Italië moet “voorbereid zijn” om de euro te verlaten

Savona YT

Dinsdag waarschuwde de Italiaanse minister van Europese Zaken, de euroscepticus Paolo Savona, de senatoren dat Italië voorbereid moet zijn op het verlaten van de euro, en dat het misschien niet eens de keuze van Italië is.

“Ze vragen me, wilt u uit de euro stappen?” Savona zei dat tijdens een vergadering van de commissie EU-aangelegenheden in de senaat. “Kijk, we kunnen ons in situaties bevinden waarin anderen die beslissing voor ons nemen. Mijn standpunt is dat ik klaar ben voor elke eventualiteit.”

De 81-jarige minister, die de eerste keus van de regeringspartijen voor minister van Financiën was maar die rol door President Sergio Mattarella werd ontzegd, zei dat zijn lange ervaring in zaken hem heeft geleerd om om het even wat klaar te zijn.

“Een van mijn zakelijke bezigheden, de Bank van Italië, heeft me geleerd dat ik niet klaar moest zijn voor de normaliteit, maar voor de zwarte zwaan; het is onverwachte dat we het hoofd moeten bieden.”

Savona’s verwijzing naar een “zwarte zwaan” verwijst naar een metafoor, ontwikkeld door de Libanese filosoof Nassim Nicholas Taleb, die de onevenredige invloed van impactrijke, moeilijk te voorspellen en zeldzame gebeurtenissen in elk aspect van het menselijk leven aan de orde stelt.

De voorzichtige woorden van de minister met betrekking tot de relatie van Italië met de euro zijn terug te voeren op soortgelijke verklaringen die hij in het verleden heeft afgelegd, en de belangrijkste reden waarom Mattarella bang was hem als minister van Financiën te hebben.

In 2015 heeft Savona verklaard dat Italië “een plan B moet hebben” om uit de euro te stappen als de Europese gemeenschappelijke munt onhoudbaar wordt voor de Italiaanse economie.

“Als Italië dat nog niet gedaan heeft, moet het een plan B klaar hebben voor het geval er een einde komt aan de euro of als het nodig is om de euro te verlaten,” zei hij toen, en voegde eraan toe dat de overeenkomsten met Griekenland “slecht geconstrueerd” waren en opgesteld waren door landen met de bedoeling om te domineren.

“Als Italië onvoorbereid in die gebeurtenis werd betrapt, zou het een tragedie zijn,” zei hij.

Savona uitte ook zijn bezorgdheid over het feit dat de hoge staatsschuld van Italië een zwakte is die Brussel gemakkelijk zou kunnen uitbuiten.

“Het hoge niveau van de Italiaanse schuld is de belangrijkste reden waarom we door Europa gechanteerd kunnen worden om “hervormingen door te voeren” en om ervoor te zorgen dat degenen die aan de macht zijn in Italië daar blijven en de regering leiden – de mensen die deze situatie van internationale slaafsheid hebben toegelaten,” zei hij.

Bron:

https://www.breitbart.com/london/2018/07/11/european-affairs-minister-italy-must-be-prepared-to-exit-euro/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9570 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

2 Comments on Minister van Europese Zaken: Italië moet “voorbereid zijn” om de euro te verlaten

  1. antiislamnu // juli 11, 2018 om 23:32 //

    Gelijk heeft hij weg met de euro was sowieso al gedoemd om te mislukken hebben ze nota bene zelf toegegeven.

    Like

  2. In Portugal en Griekenland zijn de mensen armer geworden dankzij de € terwijl bv Duitsland en Frankrijk veel rente van die landen hebben gekregen. Solidariteit in de EU? Lik mijn reet. Als de Deutsche Bank instort is het voorbij met de €. Pfffffffffffffffff. Het leuk is dat Portugal door zijn armoede geen moslims, geen headbags en andere profiteurs heeft die zich laten verwennen. Het is niet interessant voor cultuurverrijkers.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s