Nieuw

Kijk: Donald Trump geeft Duitsland op zijn donder

Foto: President van de Verenigde Staten Donald Trump. Bron: Wikimedia Commons / Auteur: Gage Skidmore.

De Amerikaanse president Donald Trump viel Duitsland en andere Europese NAVO-bondgenoten aan tijdens een ontbijt vandaag met secretaris-generaal Jens Stoltenberg van de Militaire Alliantie. Hij beschuldigde Duitsland er onder andere van in handen van Rusland te zijn.

– Duitsland wordt volledig gecontroleerd door Rusland. Ze halen 60 tot 70 procent van hun energie uit Rusland. Denk je dat dit gepast is? Ik denk namelijk van niet, zei Trump tegen Stoltenberg.

De Amerikaanse president gebruikte het ontbijt vóór de Nato-topconferentie in Brussel om harde kritiek te leveren op Duitsland, dat een grote gasovereenkomst met Rusland sloot nadat Bondskanselier Angela Merkel had besloten de nucleaire energie van het land te ontmantelen.

– Wij beschermen Duitsland, Frankrijk, wij beschermen al deze landen. En dan sluit een aantal van deze landen een pijplijndeal met Rusland die ervoor zorgt dat miljarden dollars in de Russische schatkist belanden. Ik denk dat dit zeer ongepast is.

Donald Trump herhaalde zijn gebruikelijke klacht dat de Natolanden zoals Duitsland een aanzienlijk kleiner deel van hun BBP besteden aan defensie dan de Verenigde Staten.

– Dit gaat al decennialang zo en het is ongepast en niet eerlijk tegenover de Amerikaanse belastingbetalers. Dit is al eerder ter sprake gebracht door andere presidenten, maar men heeft er nooit iets aan gedaan. Maar ik moet het aanpakken omdat ik vind dat het zeer oneerlijk is voor ons land en onze belastingbetalers. Deze landen moeten zich aanscherpen. Wij gaan het eerlijker maken.

In het verleden hekelde Trump ook Merkels besluit om geld vrij te maken voor de opvang van een miljoen vluchtelingen terwijl Berlijn al jarenlang zegt financieel niet in staat te zijn om te voldoen aan de Navo-richtlijn.

Toen Angela Merkel op de topconferentie aankwam, verdedigde ze zich tegen de beschuldigingen van Trump,

– Ik heb zelf de tijd meegemaakt dat een deel van Duitsland onder controle stond van de Sovjet-Unie, en ik ben blij dat we vandaag in vrijheid leven en ons eigen beleid kunnen voeren. Wij nemen onafhankelijk van anderen onze eigen beslissingen, aldus de bondskanselier.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.048 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7213 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on Kijk: Donald Trump geeft Duitsland op zijn donder

 1. Like

 2. Als je zoals het overgrote deel van de hedendaagse W-Europese “lijders” gewend bent om je van de ene “top” naar de andere “top” te bewegen, -onderwijl elkaar bedienend van allerlei zwachtelend en verhullend taalgebruik-…..en daar is dan ineens zo iemand als D.J. Trump die wars van allerlei ‘protocol’ luid, duidelijk én onomwonden zijn mening geeft ofwel; zegt wat ‘ie denkt en doet wat ‘ie zegt,……. Tja,…dan is dat wel even flink schrikken voor die Europese ‘watjes en sneeuwvlokjes’, neem me niet kwalijk zeg!
  Poehh, poehh……..

  Ouderwets genieten dit!

  Like

 3. En dan dat dikke varken wat zich excuseert met een slap verhaal over de toenmalige controle op de DDR van de Sovjet-Unie, waar ze nota bene zelf een lakei van was. En wat heeft dat de fuck te maken met wat Trump Duitsland verwijt?

  Like

 4. Lord of Hosts // juli 11, 2018 om 21:55 //

  “Make America great again” over de rug van de bondgenoten…
  Denkt Donald Trump dat we vergeten zijn welke belangen er speelden bij de oprichting van de Navo die volledig onder controle van Amerika zou komen te staan.
  En die gunstige uitvoerrechten waar Trump over loopt te jammeren…, waarom kregen we die zo gunstig…? Zou Donald dat wel weten?

  Het is bekend dat de Verenigde Staten om geo-economische/politieke redenen waren hun Europese bondgenoten na WWII economische steun te verlenen, te beginnen met het naoorlogse plan van Marshall, dat een krachtige impuls gaf aan de ontwikkeling van de Europese economie, en vooral, tezamen met de anti-propaganda, om te voorkomen dat de positie van de Sovjet-Unie in de West-Europese landen zou worden versterkt.

  Om Europa aan zich te te binden mocht de Marshallhulp alleen Amerikaanse goederen invoeren, en daarom werden er gunstige uitvoerrechten ingevoerd die tot op heden zijn bewaard.
  Al dat “gunstige” was dus vooral gunstig voor de Amerikaanse economie en bedoeld om hun macht veilig te stellen. Daarnaast werd die gunstige uitvoerrechten gecompenseerd door de verplichte verkoop van Amerikaanse wapens aan Europese landen tegen aanzienlijk hoge prijzen.
  Hierdoor kon de VS niet alleen actief haar eigen militair-industriële complex ontwikkelen, maar ook een krachtig aanvalspotentieel creëren op het grondgebied van de Europese landen in het geval van het ontketenen van een derde wereldoorlog met Rusland.

  Vanaf de oprichting van NAVO is deze alleen gebruikt voor Amerikaanse oorlogen, over de hele wereld, zogenaamd om Vrijheid en democratie te brengen. Zelfs op Europese bodem werd dit verenigde leger ingezet om een Europees land (Joegoslavië) in chaos te storten… schaamteloos.

  “Wij beschermen Duitsland, Frankrijk, wij beschermen al deze landen.”
  Hoe krijgt die malloot het uit zijn keel. De Navo-soldaten mogen straks als kanonnenvoer dienen om Rusland aan te vallen en als beide partijen moegestreden zijn dan komen de Amerikanen en de Britten, fris en fruitig, de genadeslag leveren en mogen zij de overwinnaars zijn. We hebben het al eerder meegemaakt.

  En dan over die pijplijn, de luis in de pels van Amerika. Verschillende oost-Europese landen werden gedreigd met sancties als zij de pijplijn via hun grondgebied zouden doorlaten. Dus het werd afgeblazen, ondanks het economische voordeel en de werkgelegenheid die het zou bieden. Lafaards!
  Waarom wordt Europa verplicht om olie en gas te kopen uit die barbaarse (soennitisch) Islamitische landen… en worden we opgescheept met hun onderdanen? Omdat de exploitatie en handelsroutes van de OPEC-Landen volledig onder controle staat van Amerikaanse bedrijven? En het rendement van de oliedollar zo lekker eten is voor de Amerikaanse schatkist?

  Laten we hopen dat Duitsland het Russisch gas en olie koopt met de Euro of de Roebel. Laat ze maar janken die Yanken

  Liked by 2 people

 5. Rusland geeft veel minder uit aan defensie dan de NATO, en toch moet de EU weer meer uit gaan geven aan defensie. Dit is alleen om de amerikaanse wapenindustrie uit het slop te halen. Veel landen buiten de EU gaan steeds meer Russische wapens kopen omdat deze zeer effectief blijken te zijn. Ze hebben op sommige vlakken de VS al ingehaald.
  Wanneer Amerika de Syrische opstand niet had gesteund, dan was dat niet bekend geweest, maar nu hebben de russen hun wapens in de praktijk kunnen testen en met succes.

  Like

 6. Johan P // juli 12, 2018 om 00:42 //

  @Lord of Hosts
  Hoe je het ook went of keert, de VS betaalt het leeuwendeel van de NAVO bijdragen. Dan kun je heet eens zijn met de ideeen van de NAVO of niet, het blijft een feit dat de VS voor de meeste kosten opdraait en inderdaad een behoorlijk aantal militaire bases in Europa heeft, die daar voor een behoorlijke economische boost zorgen.
  Wat mij betreft heb ik er geen probleem mee als die allemaal gesloten worden, maar ga dan niet janken als de lokale economie ineenstort.
  Dat Europa al decennialang nauwelijks geld aan defensie heeft besteed is ook een gegeven. Ja, de VS wel, maar Europa niet. En hoewel de Amerikaanse defensie-uitgaven debiel hoog zijn zal er toch echt een zeker percentage aan moeten worden besteed. Kijk eens naar de armzalige staat van het leger. Nauwelijks 10% van de vliegtuigen kunnen de lucht in worden gestuurd.Meer dan 50% van de voertuigen zijn nauwelijks inzetbaar. Verouderd materieel, vrijwel geen ammonutie, dus je mag rustig stellen dat de Europese defensie op alle fronten een lachertje is. Dat is gewoon een pijnlijke waarheid. En of je die defensie nu nodig hebt voor Rusland? Ik vraag het me af, maar het is intussen zo dat we al met een geimporteerd probleem zitten waar je defensie voor nodig zou hebben. En wil iemand hier beweren dat als de vlam in de pan slaat de Nederlandse soldaatjes echt een kans maken tegen de mohammedaanse hordes? Laat me niet lachen.

  @WWW. Dat is behoorlijk juist. De Russen hebben de technologische achterstand ingelopen. De Chinezen zijn evenzo bezig. Dat betekent dat de Amerikanen ook weer in gaan zetten op nieuwere generaties defensie materieel. Ik kan Trump niet kwalijk nemen dat hij voor zijn eigen land opkomt. En ik verwacht dat hij op een gegeven moment ook nog wel eens een bezem gaat halen door de debiele manier waarop er geld wordt uitgegeven door hun defensie door er als een zakenman naar te kijken. Dat doet niets af aan het feit dat zijn observaties gewoon juist zijn. Europa heeft al decennia lang hun defensie overgelaten aan de VS, maar weigert er voor te betalen. Wil men geen Amerikaanse hulp, dan dient men er zelf voor op te draaien. En ondanks de enorme verspilling in de Amerikaanse defensie denk ik dat die toch nog een stuk lager uitvalt dan zo’n 25 Europese landen die allemaal dergelijke verspilling op een kleinere schaal vertonen.

  Liked by 1 persoon

 7. De mensheid kan waarschijnlijk niet zonder oorlog,ergens op deze wereld is er altijd wel iets wat tot oorlog lijdt en misschien haal ik de tachtig jarige oorlog wel in en dat is over tien jaar,ik hoop het niet.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s