Nieuw

Australische soldaten doodden Afghaanse geamputeerde en dronken vervolgens bier uit zijn beenprothese

Premier Malcolm Turnbull noemt het "volstrekt onaanvaardbaar".

Australische troepen doodden een Afghaanse geamputeerde en hielden zijn beenprothese als een souvenir, dat ze mee terug namen naar Perth en dronken er bier uit, heeft een onderzoek uitgevonden.

De dood van de man is een van de vermeende oorlogsmisdaden van een losgeslagen team van het Special Air Service Regiment (SASR) dat naar Afghanistan werd uitgezonden.

Op dezelfde missie, werd een “rookie” trooper op zijn eerste inzet onder druk gezet door een hogere soldaat tot het doden van een ongewapende, bejaarde gevangene als onderdeel van een “bloedvergieten” ritueel, meldde Fairfax Media.

Special Forces bronnen die van de moord van 2009 getuige waren zeiden dat de man een verdacht Taliban-lid was maar geen bedreiging vormde toen hij werd doodgeschoten.

Twee soldaten werden gehoord dat ze zeiden dat het noodzakelijk was ‘to blood the rookie”.

Bij een apart incident in hetzelfde jaar werd een Afghaanse man met een prothetisch been ge-machine-gunned en gedood door een soldaat tijdens een inval in de provincie Uruzgan.

De troepen hielden het kunstmatige ledemaat en brachten het terug naar hun hoofdkwartier waar ze er een ‘novelty drinking vessel’ uit vervaardigden.

Op een foto van Fairfax was de poot gemonteerd op een bord met de tekst “Das Boot”.

Bronnen zeiden dat de soldaat die de geamputeerde neerschoot ook betrokken was bij het vermoorden van een geboeide gevangene tijdens een SASR-missie in het dorp Darwan in 2012.

Er wordt beweerd dat hij de man, genaamd Ali Jan, van een klif heeft geschopt, waardoor hij zwaar gewond is geraakt. Troepen besloten vervolgens om “hem uit zijn lijden te verlossen” door hem dood te schieten.

De bij de incidenten betrokken soldaten zijn niet genoemd door Fairfax, dat een zes maanden durend onderzoek heeft uitgevoerd naar een reeks vermeende oorlogsmisdaden van leden van SASR.

Details over de moorden kwamen naar voren toen de Australische premier troepen veroordeelde van hetzelfde elite-squadron dat meer dan tien jaar geleden werd gefotografeerd terwijl ze een Nazi-vlag op hun voertuig voerden tijdens een patrouille in Afghanistan.

De vlag werd “kort geheven” boven de Land Rover in 2007, zei de Australian Defence Forces (ADF) in een verklaring. Op een foto van de Australian Broadcasting Corporation is te zien dat hij over de motorkap van het voertuig wappert.

De Australische eerste minister Malcolm Turnbull beschreef het vlagincident als ,,volledig en uiterst onaanvaardbaar” en zei de tegen betrokken militairen disciplinaire maatregelen genomen waren.

“Het was absoluut verkeerd, en hun bevelhebbers hebben actie ondernomen op dat moment,” zei hij.

Ingekort:

https://www.independent.co.uk/news/world/australasia/australian-soldiers-killed-afghanistan-amputee-drank-beer-prosthetic-leg-a8399036.html

Zie ook:

https://www.smh.com.au/politics/federal/australia-s-ugly-turn-in-afghanistan-20180605-p4zjmv.html

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9570 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

9 Comments on Australische soldaten doodden Afghaanse geamputeerde en dronken vervolgens bier uit zijn beenprothese

 1. “losgeslagen team”?
  Sinds wanneer mag je geen bier meer drinken uit een beenprothese? Rommel heeft in zijn diensttijd wel uit vreemdere dingen bier gedronken.

  Liked by 3 people

 2. trebor2110 // juli 12, 2018 om 00:37 //

  kijk het is niet echt gewenst maar die jongens moeten toch ook een beetje stoom afblazen en ze moeten de spirit er in houden

  Liked by 2 people

 3. Fairfax Media en de Independent, de bron van dit verhaal, zijn zo linksdraaiend dat ze permanent op zoek zijn naar stokken om te slaan. En niet die zielige Afghaantjes zijn hun doelwit, maar elke Westerling die noodgedwongen in die rotlanden kolen uit het vuur moet halen. En soldaten zijn altijd fout in hun ogen. Ik geloof nog geen kwart van dit stuk, en als ze als souvenier een houten poot hebben meegenomen, so what, . De comments onder dit artikel liegen er niet om. Een paar bleeding hearts, de rest ergert zich te pletter aan de smeercampagne.

  Liked by 3 people

 4. Vandaar tweede linkje en zelfde verhaal staat ook bij RT en Sputnik. Die waren misschien geschikter om te vertalen, maar dat is achteraf, want ik zag Independent nou eenmaal eerder en heb later (halverwege ofzo) pas gekeken naar andere bronnen.

  Liked by 1 persoon

 5. Republikein // juli 12, 2018 om 06:23 //

  Proost dappere soldaten, one is one and two is more.

  Like

 6. Daar kun je tenminste nog een oorlog mee winnen. Onze jongens (m/v/x) worden getraind om joemapangpang (hihi) te roepen, het gesprek aan te gaan en ze om hemelswillen niet te beschadigen want dan staan ze voor de rechter. Hakkies voor the boys.

  Liked by 1 persoon

 7. scherpschutter1943 // juli 12, 2018 om 15:58 //

  Bier drinken uit uitgekookte schedels mag ook

  Liked by 1 persoon

 8. Von Puffelen // juli 12, 2018 om 16:22 //

  SASR huurlingen hebben daar geen fuck te zoeken.
  Behalve lithium, papavers en pijpleidingen voor de baas dan.
  Zij behoren hun landsgrenzen te verdedigen tegen bijvoorbeeld binnenvallende afghanen of ben ik nu erg ouderwets?

  Like

 9. Duchesne // juli 12, 2018 om 19:16 //

  In principe is leger voor de verdediging van de landsgrenzen. Wat betreft het afschieten van een bejaarde Afghaan om erbij te horen, liever een psychopaat met een geweer naast me dan tien aanhangsels die de ogen dichthouden als ze schieten. En die Afghaan, is er nog zoiets als onschuldig in deze wereld? Onze politici jagen met een pen velen de dood in, vaak eigen burgers ook nog. Die moeten voor het hekje van de rechter…

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s