Nieuw

Orbán geeft Merkel de middelvinger – blijft hardnekkig weigeren de in Hongarije geregistreerde asielzoekers terug te nemen 

De vertrouwelijke evaluatie door de Hongaarse MFA van het bezoek van premier Viktor Orbán aan Duitsland is gereed en onthult een aantal kwesties uit de vergaderingen van Orbán en Angela Merkel die niet in het openbaar zijn besproken, volgens de bronnen van de Hongaarse krant Nepszava.

Het lijkt erop, zo voegen ze eraan toe, dat Orbán tijdens de één-op-één gesprekken nog standvastiger was dan in het openbaar en dat migratie niet het enige onderwerp was. De Oekraïense president Petro Poroshenko benaderde Merkel vóór haar ontmoeting met Orbán om te lobbyen voor de komende NAVO-top.

Hongarije heeft consequent de NAVO-ambities van Oekraïne geblokkeerd vanwege zijn taalwetgeving, die volgens Boedapest etnische Hongaren discrimineert. Orbán vertelde Merkel dat het standpunt van Hongarije principieel is, en Merkel heeft het “genoteerd”. Orbán heeft Merkel ook geïnformeerd over zijn beleid met betrekking tot CEU en de Hongaarse Academie van Wetenschappen.

De standpunten van Merkel en Orbán over migratie liggen nog steeds mijlenver van elkaar: de Duitse bondskanselier concentreert zich op mensenrechten, terwijl Orbán de houding veroordeelt dat noch de EU, noch Duitsland de noodzakelijkheid om de buitengrenzen van de EU te beschermen erkent en de mensenrechtenbenadering een aantrekkende factor voor immigranten is.

Hij vertelde haar dat Hongarije nog steeds weigert de asielzoekers terug te nemen die als eerst in Hongarije zijn geregistreerd, ook al zijn er op dit moment nog maar 531 van zulke mensen.

Bron:

https://voiceofeurope.com/2018/07/orban-dictated-terms-to-merkel-during-their-last-meeting-hungarian-press/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.007 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6927 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Orbán geeft Merkel de middelvinger – blijft hardnekkig weigeren de in Hongarije geregistreerde asielzoekers terug te nemen 

  1. antiislamnu // juli 10, 2018 om 19:22 //

    Bravo

    Liked by 1 persoon

  2. Eugene // juli 11, 2018 om 10:15 //

    Hongarije, eigenlijk alles ten oosten va het voormalige ‘IJzeren Gordijn’ zijn de landen waar we het van moeten hebben. Er ontpopt zich daar een oase van rust en schoonheid. Ooit de nieuwbouw huizen bekeken in landen zoals Letland? Prachtig, en niet te duur. Banen genoeg enzovoorts.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s