Nieuw

Heeft Rommel iets gemist? – Oude mannen op hol op Twitter. Waar is Bas Heijne?

Pixabay

Door: Geerten Waling

Klachten over de jeugd van tegenwoordig zijn van alle tijden, en ook in de onze zijn ze nooit ver weg. Zeldzamer is het andersom, namelijk dat de jongere generatie hoofdschuddend toekijkt hoe ouderen zich misdragen.

Een verfrissende en tegelijk verontrustende ervaring, zo merkte ik afgelopen dagen, toen zo ongeveer de gehele geriatrische mannendivisie van de Nederlandse journalistiek elkaar onderuit schoffelde op Twitter. De vergelijkingen met een bepaalde onfrisse periode uit de geschiedenis waren niet van de lucht. Er werd zelfs aangifte gedaan.

Het vuistjesmaaien van Van Baar: ‘Dát is fascisme!’
Waar ging het eigenlijk over? Mikpunt, en tegelijk mede-aanstichter van de rel was Dirk-Jan van Baar, die de fijnproever onder u beslist nog kent van zijn historische doorkijkjes in bepaalde opiniebladen toen die nog enig gezag hadden. Ook zijn bijdrage aan een bundel van Paul Cliteur over de Europese Grondwet in 2004 mag niet onvermeld blijven. Op de toppen van zijn kunnen was Van Baar al eerder, in de jaren waarin de Berlijnse Muur viel. Toen is hij zich gaan hullen in een kledingstuk waarvan hij tot op de dag van vandaag onafscheidelijk is, door weer en wind, dag en nacht: zijn wereldbeeld.

Lees verder:

https://www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie/2018/07/oude-mannen-op-hol-op-twitter-630665/

Doe mee met 8.469 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4989 Articles)
Altijd in oppositie.

1 Comment on Heeft Rommel iets gemist? – Oude mannen op hol op Twitter. Waar is Bas Heijne?

  1. Hier begon het:

    Van Baar zei iets over Israël (laatste tweet), wat naar mijn idee niet onwaar was, en toen ging heel ‘rechts’ gewikkeld in de Israëlische vlag op hem los.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: