Nieuw

Oostenrijk – nog dit jaar hoofddoekverbod op kleuterscholen

Muslim children studying in classroom - Photo Credits: Rawpixel.com

Op aandringen van de FPÖ zal de regering volgende week de weg banen voor het hoofddoekverbod in kleuterscholen. Vice-kanselier Heinz-Christian Strache zei zaterdag tegen “Krone”: “We zullen in de zomer passende overeenkomsten sluiten met de federale staten.”

De Vrijheidspartij, die na het arbeidstijdendebat een beetje in de problemen is gekomen, richt zich met het verbod op hoofddoeken opnieuw op een van hun favoriete onderwerpen. En zo klinkt het ook: “Wij Vrijheidsmensen maken onze volgende verkiezingsbelofte waar. Het ,,verbod op hoofddoeken komt,” aldus Strache zaterdag. Hij houdt zich bezig met “de best mogelijke ontwikkeling van alle kinderen”, stelt de FPÖ-leider.

Strache verklaart dat hij met de federale staten een 15a-akkoord wil afsluiten “waarmee de hoofddoek wordt verboden in basisonderwijsinstellingen”. Alles moet in de herfst wettelijk worden vastgelegd.

“Een vrij complex onderwerp.”
Kanselier Sebastian Kurz (ÖVP) had in april tot het begin van de zomervakantie een grondwet aangekondigd. Concreet zou een “wet op de kinderbescherming” worden opgesteld door de minister van Onderwijs Heinz Faßmann, de minister voor Vrouwenzaken Juliane Bogner-Strauß (beide ÖVP) en de minister voor Integratie Karin Kneissl (FPÖ). Het ministerie van Onderwijs heeft toen echter bevestigd dat de geplande wet begin juli vertraging had opgelopen. Er werd gezegd dat het een “vrij complex onderwerp” was dat veel tijd in beslag nam.

Na het verbod op hoofddoeken voor schoolmeisjes kan minister van Onderwijs Faßmann zich volgens berichten nu ook een verbod op hoofddoeken voor vrouwelijke leerkrachten voorstellen. De Oostenrijkse Vrijheidsjongeren reageerden positief op het voorstel van de minister. “Uitbreiding van het verbod op hoofddoeken tot vrouwelijke leerkrachten is een belangrijke stap in de integratie op school”, aldus Maximilian Krauss, hoofd van het Oostenrijkse Freedom Youth-raadslid van de Weense gemeenteraad, die blij is met het initiatief van Faßmann.

Krone Zeitung >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.175 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

2 Comments on Oostenrijk – nog dit jaar hoofddoekverbod op kleuterscholen

 1. templars2017 // juli 9, 2018 om 20:55 //

  Als wij naar hun landen gaan moet de doek aangedaan worden ,als zijn naar hier komen moet de doek af ,simpel als pompwater.
  Maaaar sommige van die landen zijn helemaal niet zo drastisch in het verplichten van die hoofdoek , het is dus een voorwendsel om hier te kunnen gestigmatiseerd worden ,zichzelf als geviseerde minderheid op te werpen en zo op heel gefabriceerde manier de boel onder hun controle te zetten.

  De polcor elite heeft er een erwtensoep van gemaakt waar het eigenlijk pompwater moet zijn ,ons land, onze cultuur, onze regels , ons geld , volledig aanpassen of gelijk terug naar het land van oorkomst waar ze niets te zeggen hebben.

  Liked by 1 persoon

 2. Een totaal hoofddoekverbod hoort er in heel Europa te komen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s