Nieuw

Merkel zal de geschiedenis ingaan als “vernietigster van de EU”

Na de verkiezing van Donald Trump als president van de VS verhief de New York Times Angela Merkel tot “de laatste verdediger van het Vrije Westen”. Maar nu, zelfs voor de links-liberale krant, is de kanselier enkel nog maar een “warhoofd” dat moet aftreden. Merkel zal de geschiedenis ingaan als “vernietigster van de EU”.

Pulitzer-prijswinnaar Bret Stephens rubriceert zijn artikel met “Waarom Merkel moet gaan“. De kolom heeft het in zich. Nadat de auteur haar hele keten van fouten in de vluchtelingencrisis, het EU-beleid en het binnenlands beleid op een rijtje heeft gezet, komt Stephens tot de conclusie: “De inzet is te hoog om een warhoofd als Merkel aan de macht te houden”.

De bondskanselier heeft haar partij teveel “naar links” gesleept, en de CSU heeft ze op deze weg meegenomen. “Dit heeft van AfD een optie gemaakt voor traditionele conservatieve kiezers. Hij omschrijft het immigratiebeleid van Merkel als “chaotisch”. Dit heeft EU-sceptici in heel Europa een duwtje in de rug gegeven. Hij noemt met name de FPÖ in Oostenrijk, de Lega in Italië en de Zweden Democraten – Polen, Tsjechië, Hongarije, Denemarken en Slowakije zouden moeten worden toegevoegd.

“Het falen van Merkel is dat ze ophield conservatief te zijn”

Door miljoenen migranten binnen te laten, te weigeren de instroom te ‘begrenzen’ en vervolgens te eisen dat de andere Europese landen de vluchtelingen opnemen, heeft de Brexit-voorstanders ook “de symboliek gegeven die ze nodig hadden om hun referendum tot een succes te maken”. De sterjournalist vat samen: “Merkel’s falen is dat ze ophield conservatief te zijn.”

Stephens geeft ook een vernietigend oordeel over de toestand van de Europese Unie: het project van economische liberalisering is een voorbeeld geworden van overregulering en technocratisch micromanagement. De volksraadplegingen in Frankrijk, Nederland en Ierland tegen een Europese grondwet hadden een waarschuwing moeten zijn voor de eurocraten, zegt Stephens. De stem van het volk werd echter genegeerd door de regeringsleiders in Berlijn, Londen en Parijs. “Toen kwam de schuldencrisis. En de vluchtelingencrisis. En het bloedbad van Bataclan. En de Brexet”, vat de auteur het uiteenvallen van de EU samen.

Het eens stabiele Duitsland was door deze stemming besmet geraakt. Omdat deze crises ook Duitsland met volle kracht heeft getroffen – vooral de vluchtelingengolf. Merkel deed bijna alles verkeerd.

“Vernietigster van de EU”

Haar “bewonderaars” spreken nog steeds over Merkel als “de laatste leeuw van Europa, de enige leider met een visie en de kracht om de EU te redden”. Maar – en dan wordt de New York Times overduidelijk: “Zoals de zaken er nu voor staan, is het waarschijnlijker dat zij herinnerd zal worden als de onbedoelde vernietigster van de EU. Hoe langer ze in functie blijft, hoe meer haar rechtse tegenstanders aan kracht winnen: En zijn 13 jaar in functie niet meer dan genoeg?”

Bron:

https://www.journalistenwatch.com/2018/07/09/pulitzer-preistraeger-new/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7232 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

10 Comments on Merkel zal de geschiedenis ingaan als “vernietigster van de EU”

 1. Quote: “New York Times”… “Zoals de zaken er nu voor staan, is het waarschijnlijker dat zij herinnerd zal worden als de “ONBEDOELDE”(?!) VERNIETIGSTER VAN DE EU…………..Hoe langer ze in functie blijft, “HOE MEER HAAR RECHTSE TEGENSTANDERS AAN KRACHT WINNEN………” Tsja, want daar gaat het die vuile linkse new York times en aanhang natuurlijk om.

  Liked by 1 persoon

 2. Republikein // juli 9, 2018 om 14:24 //

  Na chaos komt orde.

  Like

 3. Welke orde? Na de bloedige burgeroorlog van 2022 en de inval van de Ottomanen? Die weten verdomd goed waar ze mee bezig zijn. Kortom Islam wint, Europa is gevallen en daar was het Merkel om te doen.

  Liked by 1 persoon

 4. Wij Nederlanders hebben gewonnen,van de Fransen,Spanjaarden,Duitsers en die Turken en Marokkanen gooien we er ook uit en wij Eisen Referenda,s zodat HET VOLK over grote zaken beslist en verbieden partijen die momenteel ONS Nederland verkopen en waar heel veel mensen het leven voor opgeofferd hebben voor het Vaderland en zullen deze lieden voor het gerecht dagen maar niet met D66 rechters maar een Strafhof waar geen vriendjes inzitten en de aanklacht word HOOGVERRAAD.
  OOK VOOR DIE LIEDEN IN BRUSSEL.

  Like

 5. templars2017 // juli 9, 2018 om 16:35 //

  “de laatste leeuw van Europa, de enige leider met een visie en de kracht om de EU te redden”.
  Ze bedoelen hier niet het welzijn van de Europese burgers ,die kunnen hen worst wezen, ze doelen op het gedrocht dat de burgers moet onder de duim houden!

  Bij de Eu is er paniek ,als merkel valt ,dan zijn ze hun hoofdmarionet kwijt ,en dan? wie gaat het roer overnemen.?

  Ze houden haar in het zadel alsof hun leven ervan af hangt ,eigenlijk is dat ook zo een beetje ,de angst dat het volk zich tegen hen gaat keren is niet ondenkbaar ,in welke vorm deze reus op lemen voeten zal eindigen of voortvaren is koffiedik kijken….

  Like

 6. Von Puffelen // juli 9, 2018 om 16:37 //

  Dat ze de EU sloopt vind ik top.
  Maar voor het naar de kloten helpen van Europa mag ze hangen.

  Like

 7. Greengo // juli 9, 2018 om 18:02 //

  1933 ~ The Year We All Became The Legal Enemy of our Government

  Like

 8. De dominee s dochter bidt alleen voor bruine bonen

  Like

 9. Piet Karbiet // juli 10, 2018 om 12:00 //

  Dat roepen wij hier al jaren, dat kinderloze mens is knettergek. En slippendragers als Rutte moeten ook op het schavot.

  Like

 10. Greengo // juli 11, 2018 om 17:05 //

  (Lol)
  President Trump Press Conference: Germany is totally controlled by Russia

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s