Nieuw

IS-terugkeerder in Zweden achter dodelijke schietpartij in Vivalla

Screenshot IS-video. © IS

Nog eens een moslim is verleden week gearresteerd voor de dodelijke schietpartij in Vivalla verleden week. De 31-jarige islamiet zou banden hebben met de terroristische organisatie de Islamitische Staat en heeft deelgenomen aan gevechten in Syrië, meldt SVT. Volgens het arrestbevel, dat Fria Tider heeft ingezien, gaat het om een ​​migrant geboren in 1987.

De 31-jarige man is de vierde persoon die nu gearresteerd is en verdacht wordt van betrokkenheid bij de schietpartij in Örebro vorige week.

Naar verluidt was hij een van de eersten die de afgelopen jaren vanuit Vivalla naar Syrië reisde om te strijden voor de islamitische terroristische sekte IS.

Hij kwam een ​​paar jaar geleden terug naar Zweden. Twee van zijn broers zouden tijdens de gevechten zijn gedood.

Vivalla is een van de omstreken waar de meeste mensen zich bij IS hebben aangesloten. In totaal gaat het ongeveer om 20-30 moslims.

De 31-jarige is al eerder veroordeeld voor misdaden.

– Ik zeg niets over de persoon, behalve dat hij in arrest is op verdenking van moord, zegt officier van justitie Krister Petersson, tegen SVT.

Volgens het arrestatiebevel, gaat het om een ​​immigrant geboren in 1987. Hij werd gearresteerd in Örebro. De man wordt vastgehouden op sterke verdenking van moord.

Afgelopen dinsdag werden bij een schietpartij in het district Vivalla in Örebro twee mannen gedood en een derde gewond. Eerder zijn drie anderen, 15, 22 en 31 jaar gearresteerd voor betrokkenheid bij de moord.

In de jaren 1990 was Vivalla het meest bekend vanwege de tv-serie “Svensson, Svensson” die daar afspeelde. Maar tijdens de jaren 2000 veranderde de bevolking in het gebied drastisch en in 2012 had meer dan 75 procent van de inwoners een buitenlandse achtergrond. Op de Vivallaschool zijn meer dan 95 procent van de leerlingen immigranten en spreken 35 verschillende talen, aldus Wikipedia. De politie classificeert Vivalla als een “bijzonder kwetsbaar” gebied.

Bron:

http://www.friatider.se/terv-ndare-bakom-d-dsskjutning-i-vivalla

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6952 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on IS-terugkeerder in Zweden achter dodelijke schietpartij in Vivalla

  1. scherpschutter1943 // juli 9, 2018 om 21:15 //

    zweden, een verkoren land. Niet waard voor een commentaar

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s