Nieuw

Engeland: Elke twee uur een nieuwe vrouwelijke genitale verminking

Het afgelopen jaar zijn in Engeland ongeveer 4500 nieuwe gevallen van genitale verminking bij vrouwen geregistreerd, meer dan één om de twee uur, zo blijkt uit officiële gegevens.

Tussen april 2017 en maart 2018 waren ongeveer 6.200 vrouwen en meisjes die een arts, verloskundige of andere openbare gezondheidszorg in Engeland bezochten op een gegeven moment blootgesteld geweest aan deze vorm van misdaad, zei de National Health Service (NHS) op donderdag.

Van de gevallen waar zowel de leeftijd van het slachtoffer als de geboorteplaats kon worden bepaald, was 86 procent van de vrouwen en meisjes geboren in een Afrikaans land en was daar de genitale verminking uitgevoerd.

Genitale verminking bij vrouwen in Groot-Brittannië is al sinds 1985 een misdaad en sinds 2003 is het illegaal voor Britse burgers om in het buitenland te laten uitvoeren –  maar politie en openbare aanklagers hebben nog steeds geen enkele veroordeling voor elkaar geregen, met het hoofd van de nationale politie die de misdaad als”genuanceerd” beschrijft.

Het hoofd van de organisatie, Leethen Bartholomew, zei:

– Schokkend genoeg bevestigen de cijfers van vandaag dat tientallen vrouwen en meisjes die in het Verenigd Koninkrijk zijn geboren, genitale verminking hebben ondergaan, ondanks het feit dat deze praktijk al meer dan dertig jaar illegaal is.

– Instanties moeten beter samenwerken om degenen die er niet in slagen meisjes tegen dit soort misbruik te beschermen, te vervolgen.

– Als voormalig leraar aan een middelbare school in Romford herinner ik me hoe het onderwerp meisjesbesnijdenis en andere eermisdaden werden gezien als een taboe, met weinig tot geen kennis in de school over hoe om te gaan met dergelijke gevallen.

Bron:

https://www.breitbart.com/london/2018/07/08/england-new-female-genital-mutilation-case-every-two-hours-experts-demand-action/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6952 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Engeland: Elke twee uur een nieuwe vrouwelijke genitale verminking

  1. Willem // juli 9, 2018 om 13:25 //

    Oh Engeland, waar ben je mee bezig.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s