Nieuw

Boris Johnson treedt af – Britse regering in crisis over Brexit

BORIS Johnson heeft ontslag genomen uit het kabinet van Theresa May, aangezien de Brexit-crisis van de premier steeds erger wordt. Gisteravond laat gooide ook Brexit-minister David Davis van mevrouw May de handdoek in de ring om te protesteren tegen haar Brexit-beleid.

Downing Street zei: “Vanmiddag heeft de premier het ontslag van Boris Johnson als minister van Buitenlandse Zaken aanvaard.

“Zijn opvolger zal binnenkort bekend worden gemaakt.

“De minister-president dankt Boris voor zijn werk.

De heer Davis heeft sinds het begin van het jaar slechts vier uur lang gesprekken bijgewoond en er was een gat van drie maanden waarin hij de hoofdonderhandelaar van de EU, de heer Michel Barnier, in Brussel niet had ontmoet.

De voormalige Brexit onderhandelaar nam gisteravond ontslag uit het kabinet nadat hij mevrouw May had verteld dat hij haar beleid niet aan Groot-Brittannië kon verkopen na het resultaat dat was bereikt tijdens een vergadering in Chequers op vrijdag.

De minister-president probeert steun te krijgen voor haar plan en een tegenreactie van Brexiteers over haar zachte Brexit-model te stoppen.

Door de ontwikkeling zal Theresia May er steeds kwetsbaarder uitzien, aangezien een groeiende Brexit-rebellie groeit tegen haar poging om een Brexit door te voeren die alleen in naam een Brexit is, waarbij Groot-Brittannië merendeels verbonden blijft met de EU.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9298 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

5 Comments on Boris Johnson treedt af – Britse regering in crisis over Brexit

 1. Like

 2. Karel // juli 9, 2018 om 19:12 //

  Ha, Ha, Ha, vanmorgen werd in Trouw premier May de hemel in geprezen omdat zij haar regeringsploeg bij elkaar had weten te houden. Nog geen dag later 2 ministers opgestapt vanwege Brexit. Links kutkrantje.

  Liked by 1 persoon

 3. Like

 4. Okay, einde Brexit:

  Like

 5. Tijd rekken en dat doet dat teringwijf in Berlijn ook!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s