Nieuw

Begrip voor juwelier die vluchtende overvaller doodschoot

Door: Stephanie Romans

De juwelier die zaterdag een vluchtende overvaller in de rug heeft geschoten in het Belgische Oostakker, riskeert vervolgd te worden voor doodslag. Van wettige zelfverdediging lijkt geen sprake. Toch is zijn gedrag begrijpelijk, zegt traumapsycholoog Erik De Soir. ,,Mensen in gevaar ‘bevriezen’ eerst. De instinctieve reactie om terug te vechten, komt pas even later. Té laat.”

De juwelier schoot zaterdagmiddag op twee verdachten, nadat die zijn zaak aan de Bredestraat in Oostakker waren binnengedrongen en juwelen meenamen. De daders zouden daarbij de juwelier hebben geschopt, geslagen en bedreigd met een vuurwapen. De juwelier greep even later naar een wapen toen de twee overvallers wegvluchtten op een scooter. Volgens getuigen zou de ondernemer drie schoten hebben gelost en een van de verdachten hebben geraakt. Die weet nog op de scooter van zijn handlanger te springen en vlucht weg.

Bron:

https://www.ad.nl/buitenland/begrip-voor-juwelier-die-vluchtende-overvaller-doodschoot~aae010f1/127823834/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6971 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

9 Comments on Begrip voor juwelier die vluchtende overvaller doodschoot

 1. Republikein // juli 9, 2018 om 11:08 //

  Vrijspraak want niet toerekeningsvatbaar.

  Like

 2. Koninklijke onderscheiding.

  Liked by 2 people

 3. Johan // juli 9, 2018 om 11:27 //

  Medaille, vanwege raak schieten ondanks hoge bloedsuikerspiegel.

  Like

 4. Gratis schietlessen. Om nog beter te leren raken.

  Like

 5. polderboy // juli 9, 2018 om 13:39 //

  Deels waar, wat die psycholoog zegt.
  Mensen in vredestijd reageren anders, dan in gevaarlijke tijden, naast dat er hele andere maatregelen en regels bij de juwelier zouden bestaan in bijvoorbeeld een gebied met veel gevaarlijke rovers.

  Daarnaast, als ze in oorlogstijd je land of have aanvallen, je zwaar mishandelen en je eigendommen je ontnemen, dan handel je als een soldaat.
  Dus het moment dat je de kans krijgt, dan schakel je de vijand uit.

  Daar inmiddels genoeg juweliers zelfs zijn afgeknald door rovers, speelt mee, dat deze mensen de samenleving inmiddels beschouwen als die gelijk in gevaarlijke oorlogstijden.
  De gemiddelde juwelier zijn mindset zal die van een soldaat gaan benaderen.
  En dan is het afknallen van de vijand nooit te laat, als je de kans krijgt.

  Naast scholing, training en goede bewapening, komt het in de gevechtssituatie aan op een goede kansberekening en creatieve strategieën om de vijand succesvol uit te schakelen.
  Instinct heb je niks aan als professioneel soldaat.

  Liked by 1 persoon

 6. Overheid en Justitie schieten ook terug met scherpe linkse woorden.

  Like

 7. scherpschutter1943 // juli 9, 2018 om 22:22 //

  Elke overvaller dient te worden gedood

  Like

 8. marijke // juli 10, 2018 om 02:57 //

  Ik zou wel eens nieuwsgierig zijn naar de ECHTE getallen, van de mensen die gevangen BEHOREN te zitten, maar LOS LOPEN ……en van de mensen die LOS BEHOREN TE LOPEN, maar gevangen zitten ONSCHULDIG. Het lijkt verdomme wel de omgekeerde wereld !
  Hoelang moeten we dit nog aanzien …..2018 …..sjongejonge, wat zijn we erop vooruit gegaan !
  Maar die echte getallen zullen we helaas nooit weten…..

  Like

 9. polderboy // juli 10, 2018 om 10:09 //

  Lees trouwens hoe die militair bewapende criminelen de juwelier zijn familie behandeld hebben. Zijn vader en zus werden geslagen en in elkaar geschopt, en toen zijn 88 jarige vader bijna een beroerte kreeg, toen riepen de overvallers dat de juwelier zijn vader maar moest laten sterven.
  Buiten gekomen, nadat hij een pistool heeft kunnen pakken, riepen de criminelen “schieten!”, waarop de juwelier niet wat sneller bleek te zijn.
  http://www.standaard.be/cnt/dmf20180709_03605066

  De familie van de met militaire wapens uitgeruste criminelen heeft nu gedreigd de juweliers familie eraan te laten gaan. De militair bewapende criminele familie heeft deze burgers dus openlijk de oorlog verklaard.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s