Nieuw

Politici boos om censuur bij hogeschool over Aramese genocide

Politici van diverse partijen zijn verontwaardigd over censuur op de Hogeschool Saxion in Enschede. Die voorkwam de publicatie van een documentaire door een studente over de Aramese genocide (1915-1920), de volkerenmoord op honderdduizenden Arameeërs ten tijde van het Ottomaanse Rijk. VVD en CDA hebben de minister van Onderwijs Kamervragen gesteld.

Zaterdag sprak De Telegraaf Saxion-studente Shayno Numansen, die afreisde naar Zuidoost-Turkije om een documentaire te maken over de Aramese genocide. Numansen – die zelf een Aramese moeder heeft en wiens opa de volkerenmoord in Turkije overleefde – vertelt tegen de krant dat er bij de hogeschool veel weerstand was tegen de documentaire, nota bene een opdracht van Saxion. Het bestuur weigerde volgens haar zelfs de documentaire van de studente Media, informatie en communicatie extern te publiceren.

Elsevier >>

Doe mee met 8.473 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7483 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

4 Comments on Politici boos om censuur bij hogeschool over Aramese genocide

 1. Wim Vreeswijk // juli 8, 2018 om 18:14 //

  Het is niet de Aramese genocide, maar voor alle duidelijkheid aan de lezers: Armeense genocide !

  Like

 2. Allebei.

  De Aramese genocide wordt hier vaak de Assyrische genocide genoemd …

  Like

 3. Greengo // juli 8, 2018 om 22:24 //

  Russia Welcomes White South African Refugees? – South Africa News

  Like

 4. Greengo // juli 8, 2018 om 22:59 //

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: