Nieuw

De baas van Frontex waarschuwt – “Spanje wordt de belangrijkste route voor migranten uit Afrika”

Screenshot YouTube.

Volgens het hoofd van het EU-grensagentschap Frontex zou de belangrijkste route voor Afrikaanse migranten naar Europa kunnen verschuiven van Italië naar Spanje. “Als de cijfers daar stijgen zoals vorige keer, zal deze weg de belangrijkste worden,” zei Frontex directeur Fabrice Leggeri. Libië is als doorvoerland te gevaarlijk. De Italiaanse kustwacht heeft de afgelopen jaren migranten in talloze missies uit het water moeten redden. Criminele netwerken zouden de nieuwe stroom migranten gebruiken om drugs te smokkelen op de nieuwe hoofdroute, ging Leggeri verder.

In juni telde Frontex ongeveer 6000 illegale grensoverschrijdingen naar Spanje. Ongeveer de helft van deze mensen zijn Marokkanen, de meeste anderen komen uit West-Afrika.

Dat de route via Libië moeilijk is, is ook bij migranten en smokkelaars doorgedrongen, vertelt Leggeri “Welt am Sonntag” volgens een vooruitgangsrapport. In Niger, een doorreisland, krijgen mensen dus de mogelijkheid om via Marokko in plaats van Libië naar Europa te reizen.

Migranten brengen ook drugs mee
Op de route tussen Marokko en Spanje zouden criminele netwerken niet alleen migranten smokkelen, maar met hun hulp ook op grote schaal drugs proberen te smokkelen. Bijna de helft van alle drugs die Frontex aan de buitengrenzen van de EU aantreft, komt uit Marokko en Spanje – ongeveer 65 ton.

Leggeri sprak zich uit voor voortzetting van de plannen voor internationale huisvesting in Afrika, zodat niemand kon veronderstellen dat hij na zijn redding naar Europa zou worden gebracht. “Als dit automatisme niet meer bestaat, kunnen we het criminele businessmodel met succes bestrijden”.

Frontex en de buitengrenzen van de EU moeten beter bewaakt worden
Op de top van vorige week heeft de Europese Unie besloten haar asielbeleid aan te scherpen in de nasleep van de crisis bij de Duitse regering. In de toekomst kunnen geredde bootvluchtelingen worden ondergebracht in centrale opvangkampen in de EU. Vergelijkbare kampen in Noord-Afrika worden momenteel getest. Het Frontex-agentschap voor grensbeheer moet tot 2020 worden versterkt en de buitengrenzen van de EU moeten beter bewaakt worden.

Krone >>

Marokkanen hebben natuurlijk ruime ervaring in de smokkel naar Europa, die zijn daar in gespecialiseerd, en het hele overheidsapparaat werkt er gemotiveerd aan mee, mits ze betaald krijgen. Dus dat gaat een geoliede machine worden, Europese douane’s en kustwachten zullen ze wel omkopen net als nu, want met mensensmokkel wordt inmiddels evenveel verdiend als met drugssmokkel. Bovendien heeft in Spanje een marxist de macht gegrepen die met enthousiasme de grenzen volledig open zal gooien. Het enige wat nog kan helpen is ‘de Algiers-methode‘. Begin maar met Tanger.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.007 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9265 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

4 Comments on De baas van Frontex waarschuwt – “Spanje wordt de belangrijkste route voor migranten uit Afrika”

 1. Ik kan me herinneren dat ik dit vorig jaar al had gezegd, dat de routes verlegd zouden worden via Tunesië en Marokko, omdat de situatie in Libië onhoudbaar zou worden.

  Like

 2. Theoretische omschrijving Frontex:
  “Frontex is een formeel Europees Agentschap wat de lidstaten helpt bij de uitvoering van de Europese voorschriften inzake controles van de buitengrenzen en de terugkeer van niet-EU-burgers naar hun land van herkomst.”
  Tot zover de ‘theorie’.

  Echter in de praktijk blijkt deze organisatie zich ontpopt te hebben als de Middellandse zee variant van de ‘Uber taxi-centrale’ voor dobbernegers……..
  U belt, wij komen!

  Liked by 1 persoon

 3. Greengo // juli 10, 2018 om 10:10 //

  ‘Met miljoenen euro’s subsidie ondersteunt de Europese Unie uitbuiting in de landbouw. Dat blijkt uit een onderzoek van de Duitse publieke omroep Bayerische Rundfunk (BR). Volgens BR ontvangen fruit- en groenteteeltbedrijven in Spanje en Italië subsidies, hoewel ze in strijd handelen met de wettelijke loonvoorschriften en maatregelen ter bescherming van de werknemer.

  … lage lonen en het inzetten van giftige sproeimiddelen zonder beschermende kleding.

  Tienduizenden migranten en vluchtelingen zoeken werk in de landbouw in Spanje en Italië. Door de stijgende aantallen wordt de concurrentiedruk groter. Veel landbouwers en grondeigenaren buiten deze nood van de werkzoekenden gewetenloos uit.’

  https://www.foodlog.nl/artikel/miljoenen-eu-subsidie-voor-z-europese-tuinders-en-fruittelers-die-sociale-w/

  Like

 4. Greengo // juli 10, 2018 om 10:26 //

  ‘… lage lonen en het inzetten van giftige sproeimiddelen zonder beschermende kleding.’ Al worden de werknemers niet weggehaald uit de opvangcentra; deze praktijk is ook gangbaar binnen onze eigen ‘groensectoren’. Zo laat bijvoorbeeld Metz in Honselersdijk, al frauderend slechts, een deel van de bloemen/planten bespuiten die naar de USA gaan en waarbij de werknemers geen bescherming dragen. Wanneer daarover wordt geklaagd, wordt de werknemer simpel vervangen door een ander die wel ‘meewerkt’.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s