Nieuw

Zweedse mondhygiënist die waarschuwde dat 80% van de ‘vluchtelingkinderen’ eigenlijk volwassenen zijn definitief veroordeeld tot boete van $60.000 – crowdfunding haalt $63.000 op binnen 1 dag

Bernt zijn leven is in gruzelementen omdat hij de Zweedse overheid waarschuwde voor leeftijdfraude van de zogenaamde onbegeleide vluchtelingkinderen.

Vorig jaar berichtten we dat de 56-jarige mondhygiënist Bernt Herlitz die voor leeftijdfraude waarschuwde zijn baan kwijtgeraakt was en zijn huis zou kunnen verliezen:

Een mondhygiënist waarschuwde de Zweedse migratiedienst over de leeftijdfraude van volwassen “onbegeleide vluchtelingkinderen” – en werd daarom ontslagen. Nu kan de gemeente Gotland, wat een steradvocaat heeft ingehuurd, al het eigendom van de familie in beslag nemen.

Juli vorig jaar bezocht de 56-jarige mondhygiënist Bernt Herlitz samen met zijn vrouw een van de seminaries van Almedalen die zich handelde over leeftijdsbeoordeling in de rechterlijke macht en in de sportwereld. Het thema was nuttig voor het echtpaar, aangezien beide van hen werkzaam waren bij de Folktandvården (Volktandverzorging) in Visby, waar veel van de zogenaamde onbegeleide vluchtelingen hun tanden laten verzorgen. In 2016 laaide het debat op over de onbegeleide vluchtelingkinderen – vooral door de hoge kosten van levensonderhoud, die in sommige gevallen 600-800 euro per dag kosten.

– Ik schat dat 80% van hen volwassenen zijn. Dat kan men onder andere aan de verstandskiezen zien die volgroeid zijn – iets dat alleen bij volwassenen wordt waargenomen, zegt Bernt.

Afgelopen mei diende het hoger beroep en 4 juli was de uitspraak. Bernt opende een crowdfundingpagina:

My name is Bernt Herlitz and I’m a dental hygienist. I live on the swidish Island of Gotland, together with my wife and our 6-years old daughter. In october 2016 I got permanently fired after nearly ten years of loyal employment at the Regional Health Authority, because I mailed my suspicions about some of my patient’s age (“unaccompanied minors” refugees) to the Migration Agency. Read my story in the articles below!

Anyway, I sued my employers because I wanted my job back, thinking their punishment was too hard, and I won damages after the first/lowest Court. But.. the Region of Gotland appealed to the highest labour court in Stockholm and hired one of Swedens top ranking jurists in employment law in Sweden, all the way TO CRUSH ME! The trial date was the 9-th of May 2018 and yesterday, the 4-th of july, I got the judgment: I lost the appeal which economicaly bankrupts me and my family. The costs are now about half miljon Swedish krona!!!   I’m unemployed since october 2016 and got ruined and so hardly punished because of the simple thing that I’m honest and strongly believe that imigrants should not lie about their age and cause that adults would be living in the placement homes under the same roof …

Daar lees ik dat er bijna 5000 dollar ingezameld is, maar volgens deze twitteraar zou er al $63.000 ingezameld zijn. Volgens deze ‘factchecksite’ zou Bernt ontslagen zijn om dat hij ‘patient confidentiality’ geschonden zou hebben.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.047 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9556 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

6 Comments on Zweedse mondhygiënist die waarschuwde dat 80% van de ‘vluchtelingkinderen’ eigenlijk volwassenen zijn definitief veroordeeld tot boete van $60.000 – crowdfunding haalt $63.000 op binnen 1 dag

 1. Claudia M. // juli 6, 2018 om 18:17 //

  Als ik morgen een compleet verzorgde VIP reis naar Zweden aangeboden zou krijgen, zou ik vriendelijk bedanken… Wat ik zo links en rechts lees, zijn ze knettergek in dat land.

  Liked by 2 people

 2. Laten we nou even eerlijk zijn die tandarts is toch ook gewoon op de asielzoekers trein gesprongen om zich zo te verrijken . Tandheelkunde voor de staat omdat je zo van een steady inkomen verzekerd bent en zo de garantie hebt dat er betaalt wordt door de belasting betaler via het corrupte systeem wat jou en mij als burger afperst .
  Een beetje gerenomeerde tandarts heeft zn eigen praktijk en klanten en niet een horde asiel gasten. als clientele.
  Nee die tandarts zag waarscheinlijk snel en gemakkelijk geld .
  Het is net als die gasten die hier een slechtlopend hotel hebben en er dan de gemeente asielgasten in laten douwen . Vervolgens wordt het uitgewoond en gaat de eigenaar huillie huillie doen voor nog meer compensatie .
  Nou je huilt maar een eind weg maar verwacht van mij geen sympathie je bent voor mij net als die gasten met die ngo reddingsschepen het slijk der aarde .
  My 2 cents .

  Liked by 3 people

 3. Ze moeten dat Zweedse parlement aan het kruis nagelen. Ogen uit laten pikken door kraaien en verzwolgen door ratten. Zo voelt denk ik ook ongeveer het verraad tegen een persoon die de waarheid aan het licht brengt. Maar dat komt natuurlijk niet goed uit.

  Like

 4. Wanneer wordt er gehakt gemaakt van deze regering?
  Trouwens even een vraag;
  Gaat alles goed met Tijl (kees), ik lees of hoor niets meer van hem hier.

  Like

 5. jesuiszeus // juli 7, 2018 om 10:25 //

  als ’t nu ook eens zo’n vaart zou lopen met dat geldermalsen gevalletje
  en idem igv anti zp schreeuwers stremming

  (jaja, wel. En eind van de maand mogelijk nog een keer)

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Suède : Bernt Herlitz, hygiéniste dentaire, condamné pour avoir signalé des migrants se faisant passer pour mineurs - Les Observateurs

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s