Nieuw

Zweden Democraten opnieuw de grootste partij in peiling: 25,6 procent

Pixabay

Het vooruitzicht voor de SD (Zweden Democraten) voor de komende nationale verkiezingen in september ziet er goed uit. Dit blijkt uit de laatste opiniepeiling van Sentio.

Volgens de laatste enquête van Sentio zullen de Zweden Democraten de grootste partij van het land worden.

De partij krijgt 25,6 procent van de stemmen, ruim voor de andere partijen. Het is echter een lichte daling vanaf juni, toen het 26,1 procent was.

De Sociaal Democraten eindigen met 21,2 procent van de stemmen, wat ook lager is dan de vorige meting, met 21,7 procent. De partij nadert dus een lage 20 procent.

Daarna komen de Moderaten met 18,1 procent. Tegelijkertijd halen de Christen Democraten net de parlementaire barrière en krijgen 4,0 procent van de stemmen.

Dit betekent dat SD, M en KD samen genoeg steun hebben om hun eigen meerderheidsregering te vormen, schrijft Nyheter Idag.

De Milieu Partij vertrekt met 3,8 procent uit het parlement, maar Vänsterpartij (Linkerpartij, tot 1990 de Communistische Partij) krijgt 10,8 procent.

Feministisch initiatief behaald 1,1 procent, Piraten Partij 1,1 procent, Medeburgers Collectief 0,4 procent en de overigen 1,0 procent.

Bron:

https://nyheteridag.se/plus/bomben-i-sentio-m-kd-och-sd-kan-bilda-egen-majoritet/

Doe mee met 928 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5817 Articles)
Altijd in oppositie.

1 Comment on Zweden Democraten opnieuw de grootste partij in peiling: 25,6 procent

  1. Claasje Kater // juli 7, 2018 om 16:47 //

    Zou er nog hoop zijn voor de zweden? Ik hoop het voor hen maar mijn twijfels zijn groot. Als er door een europees land nodig de bezem moet, is het wel Zweden.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: