Nieuw

Duitsland faalt in beschermen van kinderen: Merkel’s regering heeft geen idee hoeveel kindbruiden er zijn

Een jaar geleden heeft Duitsland een wet tegen kinderhuwelijken in het leven geroepen, maar de federale regering weet niet hoeveel van die huwelijken er in het land bestaan, zo meldt Die Welt.

Afgelopen zomer, tijdens de ‘eerste’ vluchtelingencrisis, besloot de Duitse regering de wet in te voeren om kinderen in de toekomst te beschermen tegen voortijdige en ongewenste huwelijken.

– In Duitsland mogen geen kinderhuwelijken worden gesloten. Kinderen horen niet thuis in de burgerlijke stand of het altaar, zei minister Heiko Maas toen.

Volgens de federale regering zouden de jeugdzorginstellingen moeten zorgen voor alle buitenlandse kinderen en jongeren die alleen reizen, maar voegt eraan toe:

– Er zijn geen cijfers beschikbaar over het aantal minderjarige vluchtelingen dat gehuwd is.

Een ernstige tekortkoming, zoals de vice-fractievoerder van de FDP, Katja Suding, zegt:

– De wet tegen kinderhuwelijken werd aangenomen als remedie tegen een ziekte. Nu blijkt dat de federale overheid niets doet om te controleren of het ook werkt. U heeft geen cijfers.

Huwelijken in Duitsland hebben een minimumleeftijd van 18 jaar. Huwelijken gesloten in het buitenland met een partner jonger dan 16 jaar zijn in principe niet rechtsgeldig.

Bron:

https://www.welt.de/politik/deutschland/article178615088/Verheiratete-Minderjaehrige-Regierung-weiss-nicht-wie-viele-Kinderehen-es-gibt.html

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6972 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Duitsland faalt in beschermen van kinderen: Merkel’s regering heeft geen idee hoeveel kindbruiden er zijn

 1. Henk der Niederlander // juli 6, 2018 om 09:42 //

  Maar het is in Duitsland ook verboten om je kind te beschermen tegen indoctrinatie vanuit de haathut.
  Bescherm je je kind wel: €50.= boete.

  http://m.spiegel.de/lebenundlernen/schule/moschee-besuch-verweigert-eltern-muessen-50-euro-bussgeld-zahlen-a-1216757.html

  Liked by 1 persoon

 2. …Huwelijken gesloten in het buitenland met een partner jonger dan 16 jaar zijn in principe niet rechtsgeldig…
  Je zou toch zeggen dat overtreders die het land binnenkomen worden opgepakt wegens actief pedogedrag en dat het kind in de zieligheidsindustrie wordt geplaatst om daar verkracht te worden. Maar nee: ‘in principe’.

  Like

 3. Niet allemaal misbruikers daar in die zieligheidsindustrie. Natuurlijk zijn er ook goeie maar daar heb ik nog niks over kunnen vinden.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s