Nieuw

Duitse ouders moeten 50 euro boete betalen – ze wilden niet dat hun zoon met zijn klas naar een moskee ging

foto ter illustratie

Een 13-jarige scholier uit Sleeswijk-Holstein moest een moskee bezoeken. Het ligt op een steenworp afstand van zijn school, het Kronwerk-Gymnasium in Rendsburg.

De ouders voelden dit als indoctrinatie van hun kind. Het was godsdienstonderwijs, en aangezien de familie denominatieloos was, was men van mening dat hun zoon er niet aan deel hoefde te nemen. De school beschouwde dit daarentegen als spijbelen en als een overtreding van de leerplicht. De zaak, die nu twee jaar oud is, kwam voor de rechter.

Nu heeft de rechtbank Meldorf besloten: De ouders moeten een boete van 50 euro betalen omdat ze hun zoon het bijwonen van moskeeën tijdens schoolonderwijs hebben verboden. Na een tijdje heen en weer trekken, waarbij het ging om juridische verantwoordelijkheden, heeft de lokale rechtbank besloten dat het bezoek niet als godsdienstig onderricht moest worden beschouwd, daarvoor was het “religieuze bezoek” niet voldoende. Er was geen indoctrinatie en geen reclame voor de islam.

De rechter verwees in haar uitspraak van woensdag naar uitspraken van het federale constitutionele hof en de federale administratieve rechtbank. Het besluit is nog niet definitief.

De advocaat van de ouders, de familieadvocaat Alexander Heumann uit Düsseldorf, wil nu onderzoeken of hij tegen de beslissing beroep zal aantekenen. Hij is lid van de vereniging “Bürgerbewegung Pax Europa”, die waarschuwt voor een “islamisering” van de samenleving. Hij beschouwt de Rendsburgse moskee als een “architectonische schande” en vertegenwoordigt de mening van de ouders dat “niemand tegen zijn vrije wil kan worden gedwongen een religieus gebouw binnen te gaan”.

Bovendien vreesden de ouders voor “het leven en de ledematen” van hun zoon. Ze hadden zoveel berichten over islamistisch geweld gehoord dat ze hun kind niet wilden sturen “naar mensen die de zogeheten ongelovigen verachten”.

Bron:

http://www.spiegel.de/lebenundlernen/schule/moschee-besuch-verweigert-eltern-muessen-50-euro-bussgeld-zahlen-a-1216757.html

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.007 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6927 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

10 Comments on Duitse ouders moeten 50 euro boete betalen – ze wilden niet dat hun zoon met zijn klas naar een moskee ging

 1. Jack vanderVeen // juli 5, 2018 om 23:50 //

  Vrijheid van:
  1. Meningsuiting en het practiser en ervan
  2. Geloofsbelijdenis
  3. Opvoedkeuze door ouders

  Like

 2. antiislamnu // juli 6, 2018 om 00:34 //

  Kinderen hebben niets te zoeken in wat voor een geloofs instelling dan ook .
  Als ze volwassen zijn mogen ze zelf beslissen of ze zich willen aansluiten bij een geloof

  Like

 3. trebor2110 // juli 6, 2018 om 08:46 //

  ”jizya”

  Like

 4. Claasje Kater // juli 6, 2018 om 10:20 //

  Wat mij betreft kan de overheid fluiten naar die 50 euri, wat is dat voor rare dwingelandij.

  Like

 5. Yvonne // juli 6, 2018 om 16:32 //

  zo wordt Europa stapje voor stapje naar de islam gestuurd, doe je niet mee wordt je naar de afgrond gestuurd

  Like

 6. Yvonne // juli 6, 2018 om 16:34 //

  en nog iets waarom hoor of lees je bijna niets dat moslim kinderen naar een kerk moeten?

  Like

 7. Johan P // juli 7, 2018 om 21:22 //

  @Yvonne
  Omdat moslimkinderen daarvan zijn vrijgesteld. Die gaan dus niet en daar wordt nooit een zaak van gemaakt.

  Like

 8. Johan Vanhauwaert // juli 8, 2018 om 08:33 //

  Indoctrinatie van een islamgezinde regering loopt uit op een ondergrondse tegenreactie waarbij de regering rechtstreeks voedsel geeft aan een burgeroorlog. De staat moest beter weten. Het gerecht is niet onpartijdig en verzaakt aan haar grondregels. Schande over Duitsland!

  Like

 9. Het komt wel heel erg dichtbij allemaal. Met zo iemand als Rutte, Pechtold, Klaver en noem de andere maar op kan dat hier ook gebeuren. Geert stop die onzin van die lieden. Mijn stem heb je van het begin af aan!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s