Nieuw

64-jarige Zweed veroordeeld voor satire over de islam op Facebook

© Polisen

Een 64-jarige man in Skåne Hörby werd door de privégroep Nethaat-Inspecteurs bij de politie aangemeld nadat hij op Facebook een satire-beeld van de islam had geplaatst. Nu is de man veroordeeld tot een geldboete wegens “haatzaaien” en de meningsmisdaad “belediging van een volksgroep”.

Het satirbeeld is getekend door de cartoonist Jan-Erik Ander en toont twee mannen met een baard en tulband. Eén man houdt een kinderwagen vast met een klein kind en de andere vraagt: “Kleinkind?”

– Nee, dit is mijn nieuwe vrouw! beantwoordt de man met de kinderwagen.

De 64-jarige man plaatste het beeld in een gesloten Facebook-groep op 21 februari 2017, waar gebruikers de kindhuwelijken in de islam bespraken. In een commentaar op de cartoon schreef de man dat de islam “een pedosekste is, die moeten worden tegengehouden en geen toegang moet krijgen tot Europa”.

De “misdaad” werd in oktober door de door de belastingbetaler gefinancierde groepering Nethaat-Inspecteurs bij de politie aangemeld. Na overleg met zijn ‘contactpersoon’ Robin Enander van de linkse groepering Juridisch Front werd de man door het O.M. aangeklaagd.

Bij het verhoror op het politiebureau in Hörby heeft de man de feitelijke omstandigheden erkent, maar ontkende hij een eventuele misdaad.

– Het was vooral als geintje bedoeld, het was niet kwaad bedoeld. Ik ben meestal bezig met humor en dacht dat dit ook humor was. Ik heb de afbeelding gepost als humoristisch, zei hij onder andere.

De officier van justitie Mathias Larsson beschuldigde de man voor zowel de satire-tekening als het commentaar bij de afbeelding. Volgens de officier van justitie vertolkt de post van de 64-jarige “een bedreiging of uitdrukking van minachting voor een groep personen op basis van ras, huidskleur, nationale of etnische afkomst of religie.

De rechtbank van Lund maakt dezelfde beoordeling van “de gehele post, met zowel tekst als afbeelding”.

“De rechtbank is van oordeel dat de post een duidelijk gebrek aan respect voor de mensen van het islamitische geloof uitspreekt. Zij geeft de indruk dat moslims in het algemeen pedofielen zijn en dat pedofilie deel uitmaakt het islamitische geloof. Het is ook ontworpen in een offensieve en ongepaste manier en nodigt niet uit tot een goedaardige religie-kritische discussie”, schreef de rechtbank.

De misdaad is niet gering, stelt de rechtbank van Lundt vast, de man is wegens haatzaaien veroordeeld tot een voorwaardelijke straf en 300 euro geldboete.

Bron:

http://www.friatider.se/64-ring-d-ms-f-r-satirbild-om-islam-p-facebook

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6947 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on 64-jarige Zweed veroordeeld voor satire over de islam op Facebook

 1. tim pietersen // juli 5, 2018 om 07:12 //

  cuckswedes, mohammed had kindbruidje

  Like

 2. Scrutinizer // juli 5, 2018 om 10:38 //

  “De misdaad is niet gering”
  Sinds wanneer is het aanhalenvan feiten een misdaad?
  De man had gewoon de relevante koraanverzen door zijn advocaat moeten laten voorlezen als bewijs dat hij gelijkheeft met zijn vaststelling van feiten. En feiten hebben nu eenmaal hun rechten. Hen vermelden of er een dwingend logische conclusie uit trekken KAN gewoon geen misdaad zijn.
  Ik bedoel: als je Nazi’s racisten noemt, word je toch ook niet veroordeeld voor haatzaaien?

  Like

 3. Marhammed // juli 5, 2018 om 11:12 //

  De perfecte man voor alle moslims is mohammed; een dief, moordenaar,verkrachter,pedofiel en necrofiel! De basis van hun geloof is ,,dood aan de ongelovigen en christenhonden,,!
  Je moet dan alle moslims veroordelen en een boete geven wegens het haat zaaien tegen niet moslims !

  Like

 4. templars2017 // juli 5, 2018 om 21:22 //

  Hun haatzaaierij wordt verdedigd en getolereerd ,onze mening word verguisd en bestraft , waarom???

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s