Nieuw

Regering-Merkel wankelt weer: sociaaldemocraten willen niet weten van migrantencentra aan grens

Met het plan kon bondskanselier Angela Merkel, alvast tijdelijk, de angel halen uit haar conflict met CSU-minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer, die een harder migratiebeleid wil.

Maar dat plan stuit op protest bij de andere kant van de regering. De Duitse sociaaldemocraten stappen uit de regering als Angela Merkel doorzet met haar plan om gesloten migrantencentra te openen aan de grens met Oostenrijk. Dat hebben verscheidene tenoren van de SPD woensdag duidelijk gemaakt na een vergadering van de parlementaire fractie in Berlijn.

Knack >>

Merkel’s compromis:

In de zogenoemde doorreiscentra die de Duitse zusterpartijen CDU en CSU aan de grens met Oostenrijk willen inrichten, worden asielzoekers maximaal 48 uur vastgezet. Dat zei bondskanselier Angela Merkel in een interview met de zender ARD.

„Als het niet lukt om binnen twee dagen een besluit te nemen, moeten de vluchtelingen naar een gewoon opvangcentrum worden overgeplaatst met eigen plekken voor vrouwen en kinderen”, zei Merkel.

Telegraaf >>

Dan heeft Seehofer weer niet zijn zin lijkt me. En mocht Duitsland daadwerkelijk ‘migranten’ terug gaan sturen ontstaat er een ander probleem, oostenrijk en Italië willen niet meewerken.

As a result of the German’s announcement, Italy and Austria’s hardline governments said they would reintroduce border controls if Berlin was to go-ahead with its plans.

Italy’s deputy prime minister Matteo Salvini threatened to lockdown the Brenner Pass – Europe’s main north-south trade route – which connects his country’s industry with Germany.

The League leader said: “I’m ready from tomorrow to restore controls at the Brenner because Italy has only to gain from it.”

Zwaai, zwaai Schengen.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.011 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9309 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

7 Comments on Regering-Merkel wankelt weer: sociaaldemocraten willen niet weten van migrantencentra aan grens

 1. scherpschutter1943 // juli 4, 2018 om 23:26 //

  weg met merkel, die zit er al veel te lang

  Like

 2. antiislamnu // juli 4, 2018 om 23:41 //

  Weg met deze meest gehate hoer van Duitsland hoop dat zij sne gaat sterven na een zeer langdurig en pijnlijk ziekbed

  Like

 3. Prachtige FOTO!

  Like

 4. Horatius // juli 5, 2018 om 11:06 //

  We hebben hier te maken met een plan wat niemand begrijpt omdat het in de praktijk onuitvoerbaar is.

  Landen als Italië, Griekenland en Spanje ( de Europese grensstaten) zullen niet willen meewerken omdat ze al overvol zitten met migranten zonder geldige reisdocumenten.
  Op een normale manier terugsturen naar de landen van herkomst zal niet mogelijk zijn dus we hebben hier te maken met schijnoplossingen om tijd te winnen.

  Tijd waarvoor? Om Merkel aan de macht te houden tot iedere prijs en zodoende haar huid te redden want zij is de eerstverantwoordelijke voor de huidige crisis binnen de EU.

  Alleen als Macron openlijk afstand zou nemen van haar politieke capriolen zal zij voortijdig moeten aftreden maar die kans is op dit moment niet zo heel groot.

  Liked by 1 persoon

 5. Sharon // juli 5, 2018 om 13:41 //

  Merkel wil haar land volproppen met ISLAM omdat de EU uit grootheidswaanzin Turkye bij de EU wil hebben en Erdo dit pas wil als de bevolking voor 50% uit ISLAM bestaat. Zoiets moet erachter zitten !!!! Wat de oer bevolking ervan vind doet niet ter zake.

  Like

 6. Greengo // juli 6, 2018 om 04:34 //

  Like

 7. Verhofstadt is de beste EU-parlementariër die er is, hij maakt dat iedereen de EU haat.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s