Nieuw

Omgekomen bij zelfmoordmissie – ISIS baas Abu Bakr al-Baghdadi offert zijn eigen zoon op

Zijn dit de laatste wanhopige oprispingen van de eens machtige terroristische organisatie “Islamitische Staat” in Syrië? Of een slimme zet van ISIS vorst Al-Bagdadi?

Een zoon van ISIS-leider Abu Bakr al-Bagdadi is volgens terroristen omgekomen bij gevechten in Syrië. Zoals ISIS dinsdag via zijn propagandamondstuk “Amaq” heeft uitgelegd, werd Hudhayfah al-Badri gedood tijdens een operatie tegen Syrische en Russische soldaten in de thermische centrale van Homs.

ISIS publiceerde een foto van een jongeman met een aanvalswapen en vermeende details van zijn dood.

ISIS legde uit dat de 16-jarige Hudhayfah was gestorven in een “Inghimasi-operatie”, d.w.z. een commandoactie waarbij de jihadisten er van uitgaan dat ze zullen worden gedood. Analisten zijn van mening dat de zelfmoordaanslag door de jonge zoon van de “kalief” ISIS om verschillende redenen heeft plaatsgevonden.

Britse terrorisme-expert Kyle Orton vertelde BILD dat “de belangrijkste boodschap van de aanslag lijkt te zijn geweest dat ISIS nog steeds actief is en zelfs de coalitie van het Syrische regime in haar kerngebied kan blijven aanvallen”. Zeker nu veel Syriërs zich verzetten tegen de oprukkende troepen van Assad, maar de oppositie in de steek werd gelaten door buitenlanders, was dit “een krachtig rekruteringsinstrument”.

Bovendien was de aanval op Homs en de dood van de Bagdadi’s zoon “een boodschap aan de eigen gelederen”. Bagdadi zou zich laten zien als een leider die “het goede voorbeeld geeft” en zijn eigen zoon opoffert.

Ook de Turkse jihadistisch onderzoeker Mete Sohtaoglu ziet dit nieuws. Hij vertelde BILD dat Bagdadi ,,aan zijn vechters wilde bewijzen dat hij een ware kampioen van de islamitische zaak en een overtuigde gelovige was door zijn zoon naar het front te sturen.

Bovendien was de geplande dood van de Bagdadi-zoon kort daarna een teken voor de rivaliserende jihadistische militie al-Qaida.

Hamsa bin Laden, zoon van de in 2011 vermoorde leider van Al Qa’ida Osama bin Laden, klimt momenteel op in de gelederen van de terroristische organisatie. Met de afwijkende praktijk van het opofferen van een zoon van de ISIS-leider wilde Bagdadi zijn organisatie vestigen als “ware leider van de wereldwijde jihad”, voor wie aanvallen belangrijker zijn dan hiërarchieën.

Ook ISIS-leider al-Bagdadi zelf, die al meerdere malen dood is verklaard, wordt gedacht in Syrië te zijn. In mei zei een Iraakse inlichtingenfunctionaris dat de Irakezen in Syrië in de buurt van de grens met Irak waren en slechts werden vergezeld door een kleine groep vertrouwelingen.

Al-Bagdadi wordt beschouwd als de meest gezochte man ter wereld. De VS heeft een bedrag van 25 miljoen dollar (21 miljoen euro) op zijn hoofd gezet. Al-Bagdadi heeft vier kinderen met zijn eerste vrouw en een zoon met zijn tweede vrouw.

Bild >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9322 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s