Nieuw

“In onze cultuur kan men iemand die ‘slaapt tot 99 procent’ verkrachten”

De veroordeelde Afghaan en de verwonde hand van het slachtoffer. © Polisen

Zweden – In sommige overzeese culturen is het “normaal” om iemand die door de verkrachter wordt beschouwd voor “99 procent te slapen” te verkrachten. Deze culturen maken nu deel uit van het multiculturele Zweden.

Eind januari rukte de politie met helikopter en politiehonden uit naar een asielaccommodatie voor vluchtelingkinderen in Skällinge buiten Varberg. Een van deze “kinderen” van de accommodatie was met een mes gestoken. Het slachtoffer leed zware verwondingen aan zijn armen en handen en heeft nog steeds een slechte motoriek in één hand.

In mei werd de kindman, Islam Urbani, aangeklaagd voor het mesgeweld. De rubricering was moordpoging, schreef Sverige radio. Openbare documenten tonen aan dat de Urbani een ​​staatsburger is van een “onbekend land” en spreekt alleen Dari, wat een van de twee officiële schrijftalen is in Afghanistan.

Urbani loog over zijn leeftijd om naar Zweden te verhuizen en de Migratiedienst had al vóór zijn misdaad besloten hem te deporteren.

Wegens grove mishandeling en geringe drugsdelicten werd Urbani tot drie jaar gevangenisstraf veroordeeld, gevolgd door tien jaar uitzetting. Hij moet ook 3.000 euro schadevergoeding betalen aan het slachtoffer.

Wraak voor een krenkende verkrachting of “gewoon” een conflict?

Onlangs heeft Frya Tider echter onthuld dat Urbani’s mishandeling van zijn landgenoot een voorgeschiedenis heeft. Mogelijk voerde hij de mesaanval uit als bescherming tegen een verkrachting van een “vluchtelingkind” dat ook in de asielaccommodatie woonde; als de aanval niet slechts een onderdeel was van een langdurig conflict.

Urbani vertelde tijdens het politieverhoor waarom hij het andere “vluchtelingkind” met een mes had gestoken. Toen Urbani op een gegeven moment wakker werd had de andere jongen tegen hem gezegd:

– Aha, je lag te slapen. Waarom deed je dat maar voor 99 procent en niet voor 100 procent?

Eerverkrachting

De nu veroordeelde Urbani beweert ook dat iemand had geprobeerd zijn broek naar beneden te trekken terwijl hij sliep, en Urbani legde de politie uit wat de uitdrukking “slapen tot 99 procent” betekent in Afghanistan:

“[Hij] vertelt ons dat bij deze gelegenheden iemand de vrijheid kan nemen om een ander persoon te schenden. Wanneer Urbani wordt gevraagd wat in Afghanistan en Iran bedoeld wordt met ‘99% slapen’, antwoordt hij dat dit betekent dat andere mensen deze persoon kunnen verkrachten.”

De vraag of Islam Urbani slachtoffer is geworden van een verkrachting van zijn “medevluchtelingen” wordt in deze zaak niet behandeld. Het is niet eens zeker of Urbani zijn landgenoot heeft aangevallen als wraak voor een verkrachting of verkrachtingspoging. Het hoorzittingsprotocol suggereert dat de aanval alleen een reactie was op een verwijt dat het slachtoffer achter Urbani’s rug slecht over hem had gepraat, en het verhaal van de verkrachtingscultuur slechts een deel van Urbani’s verklaring vormt waarom hij in conflict was met de jongen.

De jongen die Islam Urbani heeft verkracht of heeft geprobeerd te verkrachten, is naar verluidt niet onderworpen aan rechterlijke toetsing of uitwijzing. Zolang hij in het land blijft, zal hij een potentieel gevaar vormen voor zowel mannen als vrouwen.

Verkrachting wordt vaak gebruikt in onder meer Afghanistan, als een manier om iemand te straffen of om zijn dominantie te tonen, zowel tegen mannen als tegen vrouwen. Omdat het deel uitmaakt van de Afghaanse cultuur, is er een groot risico dat Islam Urbani zelf, net als zijn landsgnoot die hij aanviel, dit gedrag heeft geïnternaliseerd.

Bron:

http://www.friatider.se/inom-v-r-kultur-kan-man-v-ldta-den-som-sover-till-99-procent

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.007 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6927 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on “In onze cultuur kan men iemand die ‘slaapt tot 99 procent’ verkrachten”

 1. Scrutinizer // juli 5, 2018 om 10:26 //

  Als i rechter was zou ik verklaren dat de verkrachter 99% vogelvrij is.
  Dat betekent dat de vader van zijn slachtoffer vrij is om hem te stenigen…

  Like

 2. Tot enkele jaren geleden was Zweden als -socialistische heilstaat- een vreselijk saai land. Saai tot op het bot, wat zeg ik, saai tot in het merg!

  Wel, daar hebben ze iets op gevonden……..

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s