Nieuw

Radicaal islamisme in opmars in Zweden

Terwijl een nieuw onderzoek een dramatische toename laat zien van radicale moslims in het multiculturele Zweden, blijven de wetenschappers achter het rapport hun kop in het zand te steken.

Een nieuw rapport van het Defensiecollege toont dat het aantal radicale moslims die bereid zijn om geweld te gebruiken in Zweden aanzienlijk aan het stijgen is. Het rapport laat zien dat het vooral het salafistische-leefmilieu is die groeit in veel steden in het land. Het salafisme is een orthodox-fundamentalistische beweging binnen de soennitische islam, die de nadruk legt op een letterlijke interpretatie van de islamitische teksten. Deze ideologie is onder andere de drijvende kracht van terroristische groeperingen zoals IS en Al Qaida.

Volgens Magnus Ranstorp, een van de onderzoekers achter het rapport, is het grootste probleem echter dat de gewelddadige en georganiseerde jihadisten geen “Zweedse waarden” hebben.

– Ze zijn tegen democratie, ze zijn tegen deelname aan de samenleving, ze beïnvloeden kinderen op Koranscholen, ze hebben predikers uitgenodigd met antisemitische en homofobe uitingen. Het botst met de Zweedse waardebasis en democratische vrijheid en rechten, zegt Ranstorp.

Hoewel het aantal radicale moslims in slechts een paar jaar tijd is vertienvoudigt en de controle over verschillende zogenaamde “kwetsbare” gebieden in Zweden hebben gekregen, melden de onderzoekers dat de salafisten een minderheid vormen en geen moslims als een groep vertegenwoordigen.

Wie of wat achter de import van duizenden potentiële terroristen naar het land zit, staat niet in het rapport.

Bron:

http://www.gp.se/nyheter/sverige/kontroversiell-islamism-starkare-%C3%A4n-tidigare-1.6818159

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.011 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6965 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Radicaal islamisme in opmars in Zweden

 1. Horatio Payne // juli 3, 2018 om 10:20 //

  Slechts weinigen hebben echt in de gaten wat die verdomde allahschreeuwers voor het Westen in petto hebben.
  http://www.militantislammonitor.org/article/id/2671

  Like

 2. Duidelijk een False Flag.

  Like

 3. “….Volgens Magnus Ranstorp, een van de onderzoekers achter het rapport, is het grootste probleem echter dat de gewelddadige en georganiseerde jihadisten geen “Zweedse waarden” hebben…”

  Ah, okee.
  Dus de rest van de aldaar verblijvende mossels hebben die wel ?!
  Oke, da’s geruststellend.
  De Zweden hoeven zich dus nergens druk over te maken………

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s