Nieuw

Macron ontslaat ambassadeur wegens lof voor Orbán

Franse president Emmanuel Macron Bron: Kremlin.ru / Wikimedia Commons.

De Franse president Emmanuel Macron heeft zijn ambassadeur in Hongarije, Eric Fournier, teruggeroepen vanwege diens positieve reacties op Viktor Orbán en zijn asielbeleid.

In een uitgelekte interne memo aan het Elysee Palace Fournier had Fournier het Hongaarse afgrendelings-beleid om immigranten en vluchtelingen te stoppen een “voorbeeld” voor Frankrijk genoemd.

De Franse ambassadeur in Hongarije prees uitdrukkelijk het anti-immigratiebeleid van de regeringsleider daar, Viktor Orbán. Hij had Hongarije geprezen als een “model” voor de correcte aanpak van illegale immigratie en beschreef beschuldigingen van populisme tegen Orban als een verzinsel van de media, aldus het persbureau Reuters: “Met hun beschuldigingen van antisemitisme tegen Hongarije zouden de Franse media de aandacht afleiden van het “echte antisemitisme” dat uitgaat van “moslims in Frankrijk en Duitsland”, aldus de memo.

Macron distantieerde zich van de memo. Hij deelt noch het standpunt van Fournier, noch zou deze de officiële Franse politiek vormen. “Als de ambassadeur dit publiekelijk had gezegd, zou hij onmiddellijk zijn ontslagen”, vertelde Macron aan journalisten in Brussel volgens het JF.

Daarom zal het voor Fournier bij een overplaatsing blijven. Welke taken hij in de toekomst krijgt, deelde de regering in Parijs niet mee. Macron benoemde Pascale Andréani als de nieuwe ambassadrice. De 63-jarige loopbaandiplomaat was in het verleden de vaste vertegenwoordigster van Frankrijk bij de NAVO.

Bron:

https://www.journalistenwatch.com/2018/07/02/wegen-lob-orban/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6948 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on Macron ontslaat ambassadeur wegens lof voor Orbán

 1. Politiek gezien niet correct maar menselijk en met eerlijkheid gezien JUIST.

  Like

 2. Eric Fournier wordt nog eens president van Frankrijk nadat het volk in de gaten krijgt wat Macron en andere globalistische sockpoppen ten koste van gewone Fransen faciliteren.

  Like

 3. Een macron is toch een koekje of heb ik dat mis.

  Like

 4. Hij duld geen tegenspraak ,de rotschild bankier ,net als zijn mesters ,hun wil is wet ……

  Liked by 1 persoon

 5. Like

 6. Greengo // juli 3, 2018 om 23:07 //

  Like

 7. Deze wijze ambassadeur Eric Fournier, zal beslist geen lijfwacht worden van die vreselijke Macron

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s