Nieuw

Cabaretier Gerard Cox is een geboren en getogen Rotterdammer, maar herkent zijn stad nu niet meer terug: ‘Het kan ook Ankara of Paramaribo zijn’

‘Ik dacht: als ik oud ben, kom ik terug naar de stad. Nu is het zo veranderd. Andere gewoonten, andere godsdiensten.

Als jongen bracht ik in Rotterdam-Zuid driehonderd kranten rond. De Maasbode, een katholiek dagblad. In die buurt woont geen Nederlander meer, laat staan een katholieke. Naar mijn overtuiging zijn de Nederlanders die daar woonden in de steek gelaten. Zij mochten de multiculturele samenleving uitvinden. En nu kunnen we er niet meer over praten. Je wordt meteen uitgemaakt voor racist.’

Volkskrant >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9290 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

9 Comments on Cabaretier Gerard Cox is een geboren en getogen Rotterdammer, maar herkent zijn stad nu niet meer terug: ‘Het kan ook Ankara of Paramaribo zijn’

 1. Met dank aan os leuke bedrijfsleven en regeringen.

  Like

 2. Like

 3. In de video is Gerard Cox te bang om de komst van allochtonen bij de naam te benoemen, maar hij noemt Geert Wilders, die dit wel durft, een oetlul.
  Wie is hier nu de oetlul???

  Liked by 2 people

 4. jrtpf // juli 3, 2018 om 20:56 //

  ja Albert, dat snap ik nu ook niet. En op de vraag waarom vroeger alles beter was, waarvan hij overtuigd leek te zijn, “laten we eerlijk zijn..” wist ie amper iets op te noemen. Of ben ik abuis?

  Liked by 1 persoon

 5. Jack vanderVeen // juli 3, 2018 om 21:26 //

  Jammer voor G. Cox, maar ik vermoed dat hij daar nog nimmer geweest is. Ziet er namelijk niet zo zwart uit als Amsterdam. Wel evenveel of meer moskeeën, maar daarvoor is het een Moslimstad.

  Like

 6. Tijl Uylenspiegel // juli 4, 2018 om 10:52 //

  Vergeet niet Albert Groeneweg dat Gerard Cox zoals nagenoeg álle cabaretiers zo links is als een loden deur, ook hij heeft zich jarenlang laten vergiftigen door met name de PvdA.
  In Rotterdam zijn destijds de eerste rellen geweest tegen de komst van wat toen nog heette ‘gastarbeiders’ want ze namen banen en huisvesting in. In het prille begin was de PvdA het daar nog mee eens maar dat sloeg al rap om en vanaf dat moment kon iedereen die iets durfde te zeggen over allochtonen getrakteerd op een emmer stront.
  Kijk maar eens wat Janmaat allemaal te verduren kreeg ! Terwijl wat hij zei en waarvoor toen heel Nederland op de achterste benen stond nu geheel geaccepteerd is.
  Vergeet niet dat Cox nu nog steeds op handen gedragen wordt maar hij weet drommels goed dat commentaar op de ‘multiculturele samenleving’ riskant is, voor je het weet wordt je verguisd.

  Like

 7. Tijl Uylenspiegel // juli 4, 2018 om 11:03 //

  Jack van der Veen ik vrees dat u zich vergist, Rotterdam is zo zwart als de kachel alleen klitten ook die bij elkaar. Het ligt er dus maar net aan in welke wijk(en) je komt. Vroeger kwam ik voor mijn werk met enige regelmaat door Overschie en daar waan je je echt in Paramaribo. Destijds vroeg ik me weleens af of die met de boot gekomen waren en daar maar waren blijven hangen. Ook beruchte stukken in het centrum zien letterlijk ‘zwart van de mensen’ !

  Like

 8. Tijl Uylenspiegel // juli 4, 2018 om 10:52 // Daarom laat ik graag ook het andere geluid horen om de lezers een hart onder de riem te steken om de moed vooral niet te verliezen!
  https://www.facebook.com/Verenigdeuropa/?modal=admin_todo_tour

  Like

 9. Van dit soort lui moet je ’t dus hebben. NOT!
  Als er geld te verdienen valt door de juiste politiek correcte mening te verkondigen, zullen ze ’t niet laten. Lopen ze minstens 2,5 decennia vrolijk de andere kant uitkijkend,met de rest van de schapen mee.
  Op het moment dat ze dan oud, grijs en de bankrekening gevuld hebben, weten zij van het één op het andere moment ineens hoe ’t zit.

  Wanneer je dan en passant G. Wilders die de ramp wel bij naam noemt, wegzet als ‘oetlul’, vraagt menigeen zich toch af wat dit figuur zelf danwel niet is?
  Ik zal het U zeggen.
  Hier zien we -vooralsnog- in levende lijve ‘de overteffende trap’ van een oetlul.
  En hij heet; Gerard Cox!
  En de kwalificatie van ‘lafaard’ kan ‘ie ook op z’n conto bijschrijven.

  Toch leuk zo’n nagedachtenis,…………voor als ‘ie straks ‘het tijdelijke met het eeuwige’ verwisseld.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s