Nieuw

Zweedse Artsenvakbond: Zweedse ziekenhuizen hebben binnenkort “gewapende bewakers” nodig

Foto ter illustratie. © David Holt (CC0 Public Domain)

De situatie bij de spoedeisende hulp afdelingen in Zweden is zo bedreigend en gewelddadig geworden, dat het binnenkort wellicht nodig zal zijn voor gewapende beveiligingsagenten. Dit is wat de voorzitter van de vakbond Ziekenhuis-Artsen Stockholm zegt, meldt SVT.

Vorige week vond een moordpoging plaats op de spoedafdeling van het universitair ziekenhuis van Uppsala.

Maar dit is slechts één voorbeeld. Niet zelden wordt er gerapporteerd over bedreigingen, geweld en zelfs gewapende personen op de spoedeisende hulp afdelingen van het land.

Tussen 2010 en 2015 zijn bedreigingen en geweld in de gezondheidszorg met 50 procent toegenomen, laat het arbeidsrapport van de Artsenvakbond zien.

Gedurende twee opeenvolgende jaren heeft een kwart van de vakbondsleden verklaard dat ze worden blootgesteld aan bedreigingen en geweld. Daarna is de toename voortgezet.

Elke derde arts voelt zich bedreigd door patiënten en elke vierde arts wordt bedreigd door familieleden van een patiënt.

– Met de huidige trend, kan ik niet uitsluiten dat we binnen vijf tot tien jaar, als er niets wordt gedaan, gewapende beveiligers op de spoedafdelingen nodig hebben, zegt Andreas Fischer, voorzitter van de Artsenvakbond Stockholm, schrijft SVT nieuws.

– In verband met schietpartijen in Malmö, rennen er tegenwoordig buiten de spoedafdelingen in Malmö en Lund personen rond met gemaskerde gezichten, benadrukt Fischer. Zweden kon voorheen zijn deuren openhouden voor spoedeisende hulpverlening, maar dat kan  niet meer overal, zegt hij.

Bron:

http://www.friatider.se/l-karfacket-sveriges-sjukhus-beh-ver-snart-bev-pnade-vakter

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.007 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6927 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Zweedse Artsenvakbond: Zweedse ziekenhuizen hebben binnenkort “gewapende bewakers” nodig

 1. Zweden heeft net zo,n laffe regering als Nederland,alleen speelt het bij ons alleen in dat Linkse achterlijke Amsterdam waar je dadelijk niet meer Rechts mag rijden maar alleen Links,persoonlijk gun ik hun die ,,Nee ik kom nooit meer terug in de politiek ook niet als Burgermeester Mien Halsema van die stoplicht partij die ook altijd wisselt van kleur en mening zo als het uitkomt maar doe heel Nederland een groot plezier en bouw er een muur om zonder in of uitgang.

  Like

 2. Dat zelfs ziekenhuizen beschermd moeten gaan worden wil zeggen dat de staat de controle verloren heeft.
  alweer eigen schuld dikke bult.
  Haal maar een massa moslimtuig en bosjesmannen naar binnen en je krijgt zoiets.

  Liked by 1 persoon

 3. scherpschutter1943 // juli 3, 2018 om 13:13 //

  Ziekenhuizen moeten moslims kunnen weigeren om medische hulp te verlenen, dan is het snel afgelopen. Dit zonder opgaaf van redenen natuurlijk. Zijn ze heel snel weg naar hun thuisland. En om hun vertrek te versnellen, ook geen uitkering meer. Ik snap prima waarom dit niet kan.
  De zweedse politiek WIL HET NIET. Dus zweedse bugers, het is bij jullie net zoals in nederland. Je krijgt waar je om vraagt.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s