Nieuw

Italiaanse Salvini roept op tot Europese alliantie tegen massa-migratie

De harde Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini riep op tot een Europa-brede alliantie tegen “massa-immigratie” op een triomfantelijke jaarlijkse bijeenkomst van zijn extreem-rechtse Lege partij zondag.

“Ik denk aan een liga van liga’s, ‘a league of Leagues’,  in Europa, die alle vrije bewegingen die hun grenzen en het welzijn van hun kinderen willen verdedigen verenigt,” zei Salvini voor een juichende menigte op zijn vijfde partijconferentie in de noordelijke havenstad Pontida.

Salvini – die allianties heeft gesloten met andere extreem-rechtse Europese groeperingen, waaronder het Front National in Frankrijk – zei eerder dat de verkiezingen voor het Europees Parlement van volgend jaar een referendum zullen zijn over “een Europa zonder grenzen … of een Europa dat zijn burgers beschermt”.

Ongeveer 50.000 mensen kwamen uit alle hoeken van Italië om zijn toespraak bij te wonen, meldden lokale media, aangetrokken door Salvini’s strijdkreet “Italianen eerst”.

“Het is een onbeschrijfelijk gevoel,” vertelde Salvini de menigte, om de “liefdesverklaringen vanuit Pontida” te horen.

Hij had journalisten al eerder verteld dat de Liga haar plaats als “meest populistische partij” in Europa had verstevigd.

“De term is een compliment voor mij,” zei de 45-jarige, gekleed in een blauw T-shirt met zijn eigen portret.

Salvini, die ook vice premier is, heeft gefloreerd met zijn harde houding, aangezien het migrantenvraagstuk centraal is komen te staan op de agenda van de Europese Unie.

Hij kondigde vrijdag aan dat Italiaanse havens “de hele zomer” gesloten zullen zijn voor NGO-schepen die migranten redden die de Middellandse Zee proberen over te steken van Afrika naar Europa.

“De NGO’s zullen Italië alleen maar zien op een ansichtkaart,” had Salvini gepest.

“De beslissing om havens te openen of te sluiten wordt genomen door de minister van Binnenlandse Zaken,” hij zei zondag.

Anti-immigratie hardliners beschuldigen de reddingswerkers van het verergeren van de situatie in de Middellandse Zee, waar migranten proberen om de zee over te steken met gammele boten uit Noord-Afrika.

 Yahoo >>   

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9309 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

3 Comments on Italiaanse Salvini roept op tot Europese alliantie tegen massa-migratie

 1. skeeter // juli 2, 2018 om 04:11 //

  die buitenboord motor hangt daar voor spek en bonen.

  Like

 2. Het is LEGA in plaats van LEGE en Lega is niet extreem rechts maar normaal rechts.

  Like

 3. Von Puffelen // juli 2, 2018 om 16:35 //

  Het kan aan mij liggen maar 1 simpel kogeltje door zo’n rubberboot laat ze toch direct terug peddelen naar de kust?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s