Nieuw

Duitsland – Merkel’s positie is onhoudbaar

Het nieuws uit Duitsland is dat CSU-leider Seehofer zijn ontslag als bondsminister van Binnenlandse Zaken heeft aangeboden. Maar dat is niet meer dan de helft van het verhaal van de worsteling om de macht in Duitsland. Het doelwit is Angela Merkel, al het andere is schijn. En feitelijk is de kanselier al gezien.

Het hele weekend – eigenlijk al de volle twee weken sinds het ultimatum dat de CSU de bondskanselier stelde – draait de hele Duitse politiek om het enige punt dat er binnen de EU toe zou moeten doen: hoe bestrijden we de asielmigratie. Het heikele punt is het zelfbeeld van Duitsland, waarvan de burgerij geen afscheid wenst te nemen van het menslievende zelfbeeld dat zij sinds de Tweede Wereldoorlog heeft gecultiveerd. “Wir schaffen das” was daarvan zowel het hoogte- als het dieptepunt, maar in de rest van de EU is men doordrongen geraakt van de grenzen die er aan gesteld dienen te worden. Angela Merkel weigert die begrenzingen te erkennen, en grote groepen binnen Duitsland zeggen haar dat hoopvol na. Dàt is de basis van het probleem.

Hannibal, Veren of Lood >>

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9290 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s