Nieuw

Zwitserland toont Merkel de volgende middelvinger – Yanis Varoufakis beschuldigt haar van liegen

Foto: Noord-uitzicht op het Bundeshaus in Bern (het Zwitserse parlementsgebouw). Bron: Wikimedia Commons. Auteur: Het Zwitserse parlement.

Zwitserland heeft een tweede hervestigingsprogramma voor asielzoekers verworpen dat door de Europese Unie is voorgesteld om grenslanden zoals Italië en Griekenland te ontlasten. En voormalig Grieks minister van Financiën Yanis Varoufakis beschouwt de top niet alleen als “volledig mislukt”, maar beschuldigt Angela Merkel er ook van openlijk te liegen.

Gisterochtend hebben de EU-leiders hun nieuwe plan voor hun vluchtelingenbeleid gepresenteerd. Na alle nachtelijke onderhandelingen hebben ze hun resultaten aan het publiek bekendgemaakt – in de toekomst moeten zogenaamde vluchtelingen in speciale centra een versnelde asielprocedure ondergaan voordat ze aan een land worden toegewezen in overeenstemming met de Dublin-confentie.

Er is niets nieuws aan – deze centra bestaan al in Italië en Griekenland. Tienduizenden toekomstige nieuwe burgers wachten op asiel in de kustgebieden van Italië en Griekenland.

Om de last voor beide landen te verlichten, lanceerde de EU in het najaar van 2015 het eerste hervestigingsprogramma, waaraan ook Zwitserland deelnam en dat vrijwillig 1 500 migranten opnam.

Zwitserland heeft nu echter een tweede editie van de EU-commissaris voor migratie, Dimitris Avramopoulos, afgewezen. “We nemen op dit moment niet deel aan het tweede Relocation-programma”, vertelt Emmanuelle Jacquet von Sury van het Staatssecretariaat voor Migratie (SEM) aan SonntagsBlick.

Volgens de SEM zijn er in Griekenland en Italië niet langer voldoende asielzoekers die aan de criteria voor hervestiging voldoen. Volgens deze criteria moeten de personen vóór oktober 2017 door de EU-migratieautoriteiten zijn geregistreerd en een grote kans hebben op een positieve asielbeslissing.

Ook voormalig Grieks minister van Financiën Varoufakis neemt het op tegen Merkel. Volgens The Express zei hij: “Er is niet echt een overeenkomst, dit is een typische EU-traktatie. Ze zijn het eens geworden over frasen. Dat hebben ze gevierd, maar ze verbergen dat er geen substantiële overeenstemming was. Ze zijn in Brussel bijeengekomen om de Overeenkomst van Dublin te hervormen, maar dat is nooit in staat geweest om het hoofd te bieden aan de massale migratiestromen”, vertelde Varoufakis aan Bloomberg. “Angela Merkel liegt consequent tegen het Duitse volk”, beschuldigde hij haar.

En nu maakt ook de Franse president Macron duidelijk dat er in zijn land geen zogenaamde ankercentra zullen komen. Frankrijk is niet een van de landen waar migranten het eerst aankomen. “Sommigen hebben geprobeerd ons daar te krijgen, maar dat zou in tegenspraak zijn met onze principes en werkmethoden”, zei Macron vrijdag volgens türkiyenewspaper.

Bron:

https://www.journalistenwatch.com/2018/07/01/naechster-stinkefinger-merkel/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6965 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Zwitserland toont Merkel de volgende middelvinger – Yanis Varoufakis beschuldigt haar van liegen

 1. jrtpf // juli 1, 2018 om 21:35 //

  gaat dit dan toch allemaal ineen vallen? Of is dit weer een toneel stuk. hoe dan ook, er komt gelazer van

  Like

 2. Angela Merkel zei geen overeenkomst met Hitler te wensen. Beste Angela, dat is je niet gelukt.
  Je bedreigt de Europese bevolking!
  Het zijn nu geen Duitse fascisten, maar Islam facisten, die proberen ons te onderwerpen.
  Het engste is dat links er op blijft geile.
  Weer iets gelezen van de geil nicht uit het Gooi.
  Zijn kinderen moeten er door verbleken, lijkt me.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s