Nieuw

Straatgevechten tussen Proud Boys en Antifa in Portland

Afgelopen zaterdag ontwikkelde zich straatgevechten tussen links en conservatieven tijdens een politieke bijeenkomst in Portland in de Amerikaanse deelstaat Oregon.

Zaterdag organiseerde de Republikeinse senaat-kandidaat, Joey Gibson, een politieke ontmoeting met zijn conservatieve organisatie Patriot Prayer. Men hield een mars vanaf Schrunk Plaza, maar kort na het verlaten van het plein werd de groep geconfronteerd met Antifa.

Toen braken er uitgebreide straatgevechten uit tussen de twee groepen. Onder de conservatieve demonstranten bevonden zich aanhangers van Proud Boys en een groep van de zogeheten alt-light beweging, terwijl Antifa aan de linkerkant deelnam.

De politie zou de groepen uiteengeslagen hebben, die later op een andere nabijgelegen straat weer bijeenkwamen. Later op de dag koos de politie ervoor om het allemaal als een rel te classificeren, waarna de permissie voor de manifestatie van Patriot Prayer werd ingetrokken. De ontmoeting had echter moeten eindigen op Schrunk Plaza.

Deelneemster Kathrine Townsend noemt het allemaal een valstrik en argumenteert dat de politie hen eerst op de locatie ontwapende en ze vervolgens naar Antifa leidde. In het onderstaand filmmateriaal van die dag kun je onder andere zien hoe Antifa peperspray en knuppels gebruikt tegen de conservatieve demonstranten.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6952 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Straatgevechten tussen Proud Boys en Antifa in Portland

 1. Greengo // juli 1, 2018 om 19:22 //

  Ha, grappig. Ik was zeer benieuwd of er een bekende van me bij zou zitten en yes indeed. How I do like this! Thanks Rommel & High Five Patriots !!!! 😉

  Like

 2. Greengo // juli 1, 2018 om 19:38 //

  Like

 3. Scrutinizer // juli 2, 2018 om 11:36 //

  Die lui zijn dus niet bekend met Kiss – Unmasked (waarbij de rock band onder hun maskers … een gezicht hebben geschminkt precies zoals de maskers).
  Domme lui. Sowieso ook qua verknipte ideologie maar tevens niet intelligent wat betreft hun eigen onherkenbaarheid. Ik bedoel: je weet gewoon dat je tegenstander zal proberen je te ontmaskeren en liefst dan hekenbaar op social media te posten. Daarop anticiperend zou je dus best je gezicht schminken. Maar ja, meer dan 1 stap vooruitdenken is dit soort leeghoofden niet gegeven.

  Like

 4. Greengo // juli 2, 2018 om 18:09 //

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s