Nieuw

’Seehofer treedt terug na oorlog met Merkel over migratie’

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer, die de afgelopen tijd de degens kruiste met Angela Merkel, treedt terug als minister van Binnenlandse Zaken en als partijvoorzitter van de CSU.

In het felle asielgeschil met kanselier Angela Merkel (CDU) wil bondsminister van Binnenlandse Zaken en CSU-leider Horst Seehofer beide functies neerleggen. Dit zei hij op een CSU raadsvergadering in München op Zondag. De engste kring van CSU-leiders blijft elkaar in deze minuten ontmoeten. Misschien willen sommige partijgenoten hem nog steeds van zijn beslissing afbrengen.

“Als minister van Binnenlandse Zaken kan ik hier niet verantwoordelijk voor worden gesteld,” zei Seehofer tijdens de CSU-vergadering in München, volgens de krant “Bild”. Nadere bijzonderheden waren niet bekend. (Der Spiegel)

BILD leerde van deelnemers: Seehofer stond zeer kritisch tegenover de regering. Het migratiebeleid was niet onder controle.

Hij zegt: “Na de verkrachting en de moord op Susanna had de federale regering niet meer op de agenda moeten terugkomen. In zijn zeer emotionele en persoonlijke toespraak zei de minister van Binnenlandse Zaken: “Als minister van Binnenlandse Zaken kan ik hier niet verantwoordelijk voor zijn”.

Hij bekritiseerde ook het gebrek aan steun voor zijn partij (door Merkel, CDU) in de Beierse verkiezingscampagne. De CSU had “nog nooit zo weinig steun gekregen als nu”. Seehofer is slechts bijna 100 dagen federaal minister van Binnenlandse Zaken in de nieuwe Grote Coalitie geweest, en is partijleider van CSU sinds 2008.

Alexander Dobrindt, fractievoorzitter van de CSU, wil het ontslagaanbod van Seehofer niet aanvaarden. “Dat is een beslissing die ik niet kan accepteren,” zei hij, volgens de deelnemers. Dobrindt kreeg hiervoor langdurig applaus. Uiteindelijk had het onbegrip van de bondskanselier de CSU in de huidige situatie gebracht.

Eerder had Seehofer de EU-onderhandelingsresultaten van kanselier Angela Merkel (CDU) op EU-niveau al kritisch beoordeeld.

Ze zijn niet hetzelfde als de controles en afwijzingen aan de grens die de CSU eist, zei de federale minister van Binnenlandse Zaken zondag tijdens een CSU-bestuursvergadering in München. (Bild)

Bovendien lijkt Merkel niet helemaal de waarheid gesproken te hebben over die afspraken, de afgelopen dagen hebben zowel Italië, Tsjechië, Hongarije en vandaag ook Polen ontkent dat er afspraken gemaakt waren met Duitsland om ‘vluchtelingen’ terug te nemen of op te nemen. (Fub)

Als het goed is volgt hier zo een persconferentie:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.007 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9266 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

9 Comments on ’Seehofer treedt terug na oorlog met Merkel over migratie’

 1. polderboy // juli 1, 2018 om 23:41 //

  Seehofer kan zich moeilijk aan het lijntje laten houden.

  In Nederland kan dat overigens.
  Inhoudsloze overgewaardeerde kut baantjes als burgemeester of koning, die je krijgt door achterkamertjes gekonkel of omdat je als sperma uit de juiste lul knalt, heb je hier veel.

  In Duitsland is dat heden ten dage anders, hoewel het aantal lakeien wat als geile cavia’s achter de macht aan holt in hun tredmolentjes best wel groot zal zijn.

  Like

 2. Prima.
  Bij de aanstaande deelstaatverkiezingen in Beieren nog meer stemmen voor AfD.

  Like

 3. Schiet eens op met die Persco man, ik wacht al de hele avond.

  Like

 4. Merel // juli 2, 2018 om 00:16 //

  Liegen kan ze als de beste, de dominees dochter, ze maakt haar geloof te schande

  Like

 5. Like

 6. Greengo // juli 2, 2018 om 13:39 //

  Angela’s Potemkin Summit / Red Pill Germany / 010718

  Like

 7. paulzwueste // juli 2, 2018 om 19:49 //

  Seehofer schijnt in het geheim gehuwd te zijn met Merkel…

  Like

 8. Dat kreng Merkel blijft rustig zitten, let maar eens op…

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s