Nieuw

Italië en Malta stoppen opnieuw migrantenvaartuig: “Ze kunnen het vergeten dat ze in een Italiaanse haven aanmeren”

Pixabay

Het schip dat 59 migranten van de Libische kust heeft opgehaald, is nu op weg naar Spanje. Het schip is van plan om woensdag in Barcelona aan te meren, omdat Italië en Malta weigerden om ze te ontvangen.

– De dichtstbijzijnde haven is in Malta, de organisatie is Spaans. Ze kunnen het vergeten dat ze in een Italiaanse haven aanmeren”, schreef Matteo Salvini, de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken en La Lega-partijleider, afgelopen zaterdag in een bericht op zijn Facebook-pagina.

Het handelt zich over een ander schip met migranten die Noord-Afrika hebben verlaten in de hoop Europa te bereiken. Deze keer zijn er in totaal 59 mensen aan boord die voor de Libische kust in de Middellandse Zee opgehaald.

De situatie is echter niet verbeterd voor de 59 mensen aan boord van het Proactive Open Arms-schip. Pas laat op zaterdagavond kwam het bericht dat het schip mocht aanleggen in Barcelona, in Spanje.

Bron:

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/italien-och-malta-stoppade-migrantfartyg-far-ga-i-land-i-barcelona

Doe mee met 928 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5824 Articles)
Altijd in oppositie.

1 Comment on Italië en Malta stoppen opnieuw migrantenvaartuig: “Ze kunnen het vergeten dat ze in een Italiaanse haven aanmeren”

  1. Wanneer gaan ze die boten nu eindelijk eens torpederen zodat ze niet nogmaals kunnen worden ingezet.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: