Nieuw

’Euro was een enorme fout’

Uitgebreide versie van interview met eurocriticaster

De euro was een enorme fout. En dat was geen ongeluk, de politieke leiders wisten van meet af aan wat de risico’s waren, stelt oud-IMF-econoom Ashoka Mody. Dit is een uitgebreide versie van zijn interview met De Telegraaf.

In het hol van de leeuw deelde Ashoka Mody deze week zijn kijk op de euro. De Amerikaanse professor Economie van Indiase afkomst is klein, vriendelijk en welbespraakt. Hij werkte jarenlang bij het IMF en was vanuit die functie betrokken bij Europese hulpprogramma’s. Zijn spijkerharde conclusies zorgden in Brussel voor verbijsterde reacties. Mody pelde nietsontziend stukje bij beetje het hele europroject af. Volgens hem is deze Europese droom een illusie.

Martin Visser, Telegraaf >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9322 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

6 Comments on ’Euro was een enorme fout’

 1. Feniks // juli 1, 2018 om 19:52 //

  Kan jammer genoeg dit intervieuw niet lezen maar de aanhef alleen al bevestigd wat armstrongeconomics al jarenlang bevestigd.

  Like

 2. Loop je tegen een registratiemuur op ?

  Ik dacht dat je het zou kunnen lezen via mijn link omdat ik me wel geregistreerd heb, dat is de bedoeling zeggen ze.

  Like

 3. Probeer deze link anders eens, zo kwam ik er bij:

  Like

 4. Het is inderdaad niet te lezen fub , jammer het zou wel interessant zijn geweest ,iemand die van binnenuit de boel afbreekt

  Like

 5. Het Telegraaf interview van afgelopen zaterdag gelezen.
  Was id. heel raak getypeerd.
  De meest idiote drog redenen die toen -en hedentendage nog steeds- uit de kast werden getrokken om zoiets als bijv. de euro ingevoerd te krijgen.

  Maar goed, zo’n anti eu verhandeling gehouden voor een ‘eurofiel publiek’ dat er zelf een goed betaalde dagelijkse boterham mee verdiend, is per definitie zonde van de tijd.

  Liked by 1 persoon

 6. Ik kon het helemaal lezen via de tweet, verschil zal zijn dat ik geregistreerd ben. Sorry dan, ik kan niet zien dat jullie het niet helemaal kunnen lezen dus dat wist ik niet. Het is een erg uitgebreid interview.

  Kern is one size fits none. Een muntunie is niet mogelijk zonder een economische unie. De politici wisten van tevoren dat het niet zou werken. Er was geen deal Kohl Mitterand, euro voor hereniging.

  De hoop dat verschillen tussen eurolanden zouden bijtrekken door een munt, was een ijdele en was ook van tevoren bekend, verschillen zijn juist vergroot. Zwakkere landen konden niet meer devalueren en waren daarmee hun ‘schokbrekers’ kwijt, en konden alleen nog ‘devalueren’ concurrentiekracht behouden door lonen te verlagen, wat de economie van hen in een verdergaande neerwaartse spiraal duwde en grote sociale kosten met zich meebracht.

  Landen buiten de muntunie, bijvoorbeeld Polen hadden minder last van de crisis in 2008. Etc.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s