Nieuw

Bulgaarse minister-president: Europa’s grenzen sluiten, Illegalen in gevangenissen opsluiten, en deporteren naar Afrika

Boyko Borissov screenshot YT

De Bulgaarse premier Boyko Borissov heeft gezegd dat de migrantencrisis kan worden opgelost als de EU haar buitengrens kan afsluiten, reeds aanwezige illegale migranten opsluit en uitzet naar hun land van herkomst.

Na de mislukte minitop over migratie van de EU, waarin de partners van bondskanselier Angela Merkel in Beieren uit de regering werden gestoten en haar fragiele ‘grote coalitie’ ineenstortte, zei de Bulgaarse leider dat hij geen enkel plan zou accepteren om migranten terug te sturen naar de eerste EU-staat waar ze aankwamen – vaak grenslanden zoals de zijne – in overeenstemming met de oude Dublin-regels van de EU.

“Laten we het onder ogen zien: Griekenland, Italië en Bulgarije lieten de migranten door, en ze gingen naar Duitsland,” zei hij botweg.

“Zo werden de landen van West-Europa overspoeld met migranten en daarom willen ze sommige van hen terugsturen”.

Hij voegde er echter aan toe dat deze illegale migranten hun grondgebied in de eerste plaats niet zouden zijn overgestoken als Angela Merkel hen niet openlijk had uitgenodigd om te komen, en dat hij niet zou accepteren dat tienduizenden mensen naar zijn land worden teruggestuurd zonder een overeenkomst om ze op te sluiten.

“Angela Merkel kan vragen om bilaterale overeenkomsten [over de terugname van migranten door andere EU-lidstaten] wanneer de buitengrenzen van de EU veilig en volledig gesloten zijn… Voordat ze hen terugsturen, moeten ze het er eerst over eens zijn dat we gevangenissen bouwen en ze daar vasthouden,” zei hij.

Hoewel Bulgarije geen lid is van de Visegrád-groep van landen die tegen massale migratie en verplichte migrantenquota zijn – Hongarije, Polen, Tsjechië en Slowakije – heeft het een even streng standpunt ingenomen ten aanzien van illegale immigratie.

“Dit is een zeer gevoelig onderwerp in Europa, en dat is de reden waarom deze bijeenkomsten worden georganiseerd. Iedereen erkende dat Bulgarije tijdens het [EU-Raad] voorzitterschap veel werk heeft verzet om het migratieonderwerp vooruit te helpen en… Ik werd gefeliciteerd omdat het probleem zo in een relatief korte tijd kan worden opgelost,” zei Borissov.

“Als het elke lidstaat aan de buitengrens lukt hetzelfde te doen [als Bulgarije], wordt het migratieprobleem opgelost.

“Er zijn verschillende dingen voor nodig. Ten eerste de voortzetting van de financiering van de frontlinielanden om te kunnen garanderen dat zij een dergelijke golf niet opnieuw over hun grondgebied zullen laten gaan.

“Ten tweede, het opzetten van opvangcentra buiten Europa. Laten we profiteren van de landen die goede historische contacten hebben met Afrikaanse staten: Nederland, België, Frankrijk en Spanje.

“Er moeten flexibele overeenkomsten worden gesloten over dergelijke veiligheidscentra buiten de EU. In plaats van ze terug te sturen van Duitsland naar Bulgarije en Griekenland, moeten ze ze terugsturen naar Tunesië of Libië, terug naar waar ze vandaan kwamen. Hierbij zal ook de kwestie van de secundaire migratie tussen de lidstaten aan de orde komen.

“We geven sowieso enorme bedragen uit aan ontwikkelingshulp voor de landen van Afrika, laten we eens precies zien waar en hoe dat geld naartoe gaat om deze migratie een halt toe te roepen,” concludeerde hij.

Voorstanders van Borissovs harde aanpak om de migrantencrisis onder controle te krijgen, maken momenteel een ongekende periode van invloed door, waarbij de nieuwe conservatief-nationalistische coalitieregering van Oostenrijk haar krachten bundelt met de Visegrád, en een verzwakte Merkel in Beieren gegijzeld wordt door Horst Seehofer’s Christian Social Union (CSU), die zich veel krachtiger opstelt tegenover grenzen dan Merkels Christendemocratische Unie (CDU).

Allemaal zijn ze massaal gesteund door de verkiezing van een populistische coalitieregering tegen de massale migratie en de vestiging van een nieuwe regering in Italië, een van de oprichtende leden van de EU, een grote economie, en, net als Bulgarije, aan de frontlinie van de migrantencrisis.

De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Péter Szijjártó vertelde Breitbart Londen onlangs dat hij de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken van de Italiaanse regering, Legaleider Matteo Salvini, als een “zeer serieuze persoon” beschouwt en zei zijn besluit om de Italiaanse havens te sluiten voor NGO’s die migranten over de Middellandse Zee vervoeren als een ” gamechanger “.

Bron:

https://www.breitbart.com/london/2018/07/01/bulgarian-prime-minister-close-europes-borders-imprison-illegals-deport-africa/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9298 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

7 Comments on Bulgaarse minister-president: Europa’s grenzen sluiten, Illegalen in gevangenissen opsluiten, en deporteren naar Afrika

 1. antiislamnu // juli 1, 2018 om 23:56 //

  Merkel en de rest van de psychopaten willen niet dat de asielparasieten invasie stopt alles willen ze gewoon door laten gaan met veel list en bedrog geven ze het een andere verpakking en blijft de rotzooi maar binnen stromen.

  Like

 2. Henk der Niederlander // juli 2, 2018 om 08:24 //

  De kogel is door de Duitse kerk.
  Angela Merkel is afgetreden.

  Like

 3. Henk der Niederlander // juli 2, 2018 om 08:29 //

  Btw of ze echt afgetreden is is nog niet helemaal duidelijk maar dat zal in de loop van de dag echt duidelijk worden.

  Like

 4. Henk der Niederlander // juli 2, 2018 om 08:39 //

  UUUhhhh sorry Ik kreeg deze vanmorgen binnen en zonder te controleren geplaatst.
  Klopt dus niet dit nieuws.
  Ik wil me verontschuldigen bij degenen die de champagne al open getrokken hebben.

  Like

 5. Henk der Niederlander u hebt me blij gemaakt met een dooie merkel mus!!! VERDARRE!!!

  Like

 6. Henk der Niederlander // juli 2, 2018 om 13:00 //

  Nou Ik denk in ieder geval niet dat ze de rit uit gaat zitten Wolf, mischien is dat een pleister op de wonde.
  De tegenstand word in Duitsland te groot.

  Like

 7. Smits // juli 2, 2018 om 13:24 //

  Fake,fake,fake.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s