Nieuw

Over de zin van het leven

Pixabay.

Wat is de zin van het leven? Wat weten we over het leven na de dood?

Gedurende duizenden jaren hebben miljoenen mensen de zin van het leven onderzocht en erover gebakkeleid. Sommigen vinden hun levensdoel in het zoveel mogelijk onbevangen genieten van de vreugde en plezier dat het leven kan geven. Ze worden cosmetische materialisten. Anderen vinden dat het leven slechts een korte en moeilijke proef is, een brug die leidt tot een beter hiernamaals of eeuwige veroordeling. De wereld wordt verdeeld in een leven aan deze zijde van de dood en een nirwana na de dood. De meest uiteenlopende religies poneren het hiernamaals op verschillende wijzen, elk volgens de culturele individualiteit van de grondlegger en zijn missionarissen.

Verschillende priesterkasten deden meer of minder goede zaken dankzij het geloof in dit hiernamaals. Alle religieuze geestelijken beweren dat zij alleen absolute kennis van dit hiernamaals bezitten. Ze verkopen posities, voordelen, eretitels aan zowel de levenden als de doden in overeenstemming met verschillende ceremoniële riten. Dit is een risicovrije en eenvoudige business, want niemand komt terug uit het hiernamaals en houdt de geestelijken verantwoordelijk. Medicijnmannen van de Afrikaanse bosjesmannen lopen net zo weinig risico als de imams bij de moslims, als hij een enkeltje naar Allah verkoopt.

In alle tijden waren er ook mensen die zich verzetten tegen dit hiernamaals-materialisme. Een middeleeuws verhaal vertelt: Twee monniken bespreken het hiernamaals. Ze stellen zich de hemel voor met engelenkoren en gezegende mensen, gerangschikt op verschillende hemelse gewesten, de hemelse halleluja songs, de troon van God, enz. Ze beloven elkaar dat degene die het eerst sterft zal terugkeren en zich zal vertonen in een droom van de ander en hem vertellen hoe het hiernamaals er echt uitziet. Als het koninkrijk der hemelen is zoals ze zich hebben voorgesteld, zal de dode “volledig” zeggen. Als het anders is, zal hij “anders” zeggen. Toen een van de monniken uiteindelijk stierf, verscheen hij zoals overeengekomen aan de ander. Maar hij zei niet “volledig” of “anders”, hij zei “volledig anders”.

Dit is de eeuwenoude wetenschap van de realist: De bron van leven heeft een sluier opgezet aan de voorkant van het leven na de dood. Het is een geheim voor ons. Niemand kan beweren het voorrecht te hebben kennis te bezitten van het leven na de dood. En toch gaan onze overtuiging en kennis verder dan ons sterfelijk leven. We weten dat ieder van ons een schakel is in een eindeloze keten die zich uitstrekt van de oudste voorouders tot in de verste afstammelingen; dat ons bloed stroomt uit het verleden door ons wereldse leven en in de verre toekomst. En deze kennis breidt ons gezichtsveld uit en laat ons honderdduizenden jaren kijken. Deze kennis geeft ons de kracht van millennia en stelt ons in staat om de eeuwigheid te doorstaan. Het plaatst ons in de eindeloze cyclus van creatie.

Het leven heeft ons geplaatst in de levenscyclus. Het doel van ons leven is om een doel te vinden en deze te voltooien als onderdeel van ons populaire organisme.

We voldoen aan dit doel in ons leven als we zoveel mogelijk dit doel verwerkelijken. De kracht en vaardigheden perfectioneren die het leven ons gegeven geeft. We zijn op aarde om scheppende werk wat het leven ons gegeven heeft in ons bloed, ons lichaam, geest en ziel te manifesteren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6952 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

12 Comments on Over de zin van het leven

 1. MOOI, voorouders, dat is fijn dat je dat eens zegt
  Bloemen zijn de boodschappers van het goede

  Like

 2. Scrutinizer // juni 30, 2018 om 03:10 //

  Als kind was ik agnosticus neigend naar atheisme tot pakweg in mijn puberteit. Toen evolueerde ik richting agnosticus, neigend naar geloof in reincarnatie. Ik weet het nog steeds niet zeker (agnosticus dus) en blijf dus een open geest behouden. Geloven in reincarnatie heb ik dan misschen gemeen met buddhisme maar betekent niet dat ik buddhist ben. Aardse ceremoniele opsmuk is aan mij niet besteed. Zingen, wierrok etc. is prachtig maar m.i. heeft het amper met religie van doen: dat is immer een aller individueelste zaak tussen een idindivdu en zijn (vermeende) god(m/v), waar een derde niks mee te maken heeft.
  Alleszins maakt het voor de dagelijkse invulling niet uit of ik atheist was dan wel in reincarnatie geloof: in beide gevallen blijft leven volgens het NAP me wenselijk.
  Kortom: men initiere geen geweld: nooit dus noch individueel, noch als groep. Belasting is en blijft afpersing, ongeacht welk label men het opkleeft en daarover zou dus geen belasting verschuldigd zijn. Tot slot is populariteit geen criterium voor het hebben van gelijk, dus het aantal mensen in het kamp van de roofridder is geen inhoudelijk criterium: nooit.

  Like

 3. Duchesne // juni 30, 2018 om 09:10 //

  Heel mooi stuk !
  Zoals Kazantzakis verwoordde:” jou wensen zijn de onvervulde verlangens van je voorouders in jou verenigd”, of woorden van die strekking. Een leven heeft mijns inziens nut als het word geleefd, als er word ontdekt, gecreeerd en genoten, maar ook gedeeld, binnengrenzen geholpen.
  En wie zaken nalaat van groot nu word in die context onsterfelijk.

  En dus genieten van wat je gekregen hebt, en respectvol omgaan met dingen zoals natuur en andere levende wezens, met de uitzondering dat je weerbaar moet zijn tegen hetgeen vijandelijk is en verder leren, leren en boven dingen uit komen in begrip en controle naar believen….

  Scrutinizer: mijn mailadres al gekregen?

  Like

 4. Scrutinizer // juni 30, 2018 om 10:53 //

  @Duchesne,
  Nog niet ontvangen, anders had ik je reeds enthousiast gemaild of indien mogelijk geskypet.

  Like

 5. Dag Rommel,
  “eindeloze cyclus van creatie?” en dat dan zonder Creator, wat jouw levensvisie betreft. Het is een idee, maar zonder enig bewijs of onderbouwing.. Lijkt wat op reïncarnatie.
  Er zijn ook wetenschappers, die stellen dat de zon over een aantal eeuwen is uitgebrand en dan dooft de rest er om heen ook uit.
  Zoals ik al eerder zei: als de Schepper niet zou bestaan, hebben we een probleem, dan zijn we aan de mensen overgeleverd en de meesten erkennen, dat we al de crises , die we hebben, niet aan kunnen als mensheid.
  Dus volgens wetenschappers en een meerderheid van de mensen gaat het uiteindelijk helemaal fout met de aarde en haar bewoners.
  Ook volgens Bijbelse profetie overigens.
  Het eindigt op de vuilstort, volgens Jesaja 66:24, althans voor hen, die de Schepper niet wensen te erkennen en geen relatie met Hem wensen.
  Maar wie wel snapt, dat we blijkbaar niet in staat zijn tot “de maakbare samenleving” en “wir es nicht schaffen”, is er alle hoop, ga op zoek naar die Schepper, kijk of Hij te traceren is .
  Shabbath shalom , zie desgewenst
  https://tora-yeshua.nl/hoe-leer-je-de-enige-ware-god-kennen/

  Ben Kok (joods-chr. pastor)

  Like

 6. scherpschutter1943 // juni 30, 2018 om 15:22 //

  Het leven heeft maar 1 opdracht en dat is voortplanting, zowel bij mensen, dieren als planten. Verder dient het leven geen enkel doel. Citaat van theoloog Harrie Kuitert: “Alles over boven, komt van beneden”. Maar van mij mag iedereen daar zijn eigen invulling aan geven. Echter gelieve mij niet lastig te vallen met uw dogma’s

  Liked by 2 people

 7. Gelukkig hebben we hier vrijheid vam meningsuiting op dit forum, dus ook benkok
  En er is niemand die je verplicht om het allemaal te lezen

  Like

 8. We hebben hier een vrijheid van meningsuiting op dit forum als je in de gewenste richting kletst.

  Like

 9. Tegen de islamisering zijn is niet voldoende hier , je MOET voor de christenen zijn.

  Like

 10. @Scrutinizer

  Twee dagen geleden opgestuurd naar je emailadres wat hier is vermeld. Ik heb het nu weer verzonden.

  Like

 11. @Scrutinizer

  Mailtje naar je adres komt niet aan.

  Adres niet gevonden
  Je bericht is niet bezorgd aan xx@xx.xx omdat het domein xx.xx niet kan worden gevonden. Controleer het op typefouten of onnodige spaties en probeer het opnieuw.

  Like

 12. Het zit of wel in jezelf en de natuur om je heen……..maar niet in de moslims.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s