Nieuw

Het falen van de Afrikaanse landen

In het debat over vluchtelingencentra in Noord-Afrika waarschuwde Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, voor “neokoloniale geluiden” van Europeanen die Afrikanen zouden kunnen kwetsen.

De landen in kwestie “houden er niet van om aan anderen overgeleverd te zijn”, zei Juncker donderdag op de EU-top in Brussel. Het mag niet de indruk wekken dat “hier sprake zou zijn van neokolonialisme”. Als de boodschap van de EU is “dat de Afrikanen moeten doen wat wij willen, dan gaat het mis”.

Juncker heeft het weer is mis. Waarom hebben we problemen met de massale immigratie naar Europa? Omdat de Afrikaanse landen hebben gefaald, omdat ze al decennia niet in staat zijn politieke en economische voorwaarden te scheppen die hun burgers een positief perspectief bieden.

Corruptie en economisch gebrek aan vrijheid komen in Afrika vaker voor dan waar ook ter wereld – en dat is niet de schuld van de Europeanen, zoals links, de Groenen en andere predikers van een slecht geweten ons willen overtuigen.

De Europeanen zijn echter wel ten dele medeschuldig, omdat ze de corruptie in Afrika hebben bevorderd door miljarden aan ontwikkelingshulp. Veel Europeanen zijn niettegenstaande van mening dat juist deze ontwikkelingshulp moet worden opgevoerd om “de oorzaken van het vluchten weg te nemen”. Een absurd concept.

Hier zijn slechts twee indices die laten zien waar de problemen van Afrika liggen.

Corruptie-index van Transparency International: Waar is corruptie het hoogst?
De eerste index is de corruptie-index van Transparency International – hier met de landen met de hoogste corruptieniveaus.

165 Tsjaad
165. Eritrea
167. Angola
167 Turkmenistan
169ste Venezuela
169. Irak
171st Guinee-Bissau
171 Equatoriaal-Guinea
171st Korea, Democratische Volksrepubliek
171. Libië
175. Jemen
175ste Soedan
177. Afghanistan
178. Syrië
179. Zuid-Sudan
180. Somalië

De tweede index is de Index Economische Vrijheid van de Heritage Foundation.
Het laat zien hoe economisch vrij of onvrij (met andere woorden: hoe kapitalistisch) de landen zijn.

Er zijn veel redenen voor het vluchten: politieke onderdrukking, economische tegenspoed, oorlogen en burgeroorlogen. Als we kijken naar de Index of Economic Freedom en de eerste 20 vergelijken met de 20 laatste landen, wordt één ding op het eerste gezicht duidelijk: niemand ontvlucht uit economisch vrije landen zoals Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk, Nederland of Zweden.

Integendeel: de meeste landen die als “economish vrij” worden beschouwd, waren de doellanden van de vluchtelingen, zoals Duitsland, Oostenrijk of Zweden.

Daarentegen staan de Afrikaanse landen onderaan de index van de economische vrijheid. Is het toeval dat niemand economisch vrije landen ontvlucht, maar dat aan de andere kant de meeste vluchtelingen juist uit economisch onvrije landen komen?

161. Sudan
162. Tsjaad.
163. Centraal-Afrikaanse Republiek.
164. Angola
165. Ecuador
166. Suriname
167. Oost-Timor
168. Togo
169 Turkmenistan
170. Mozambique
171. Djibouti.
172. Algerije
173. Bolivia
174. Zimbabwe
175. Equatoriaal-Guinea
176. Eritrea
177. Congo, Rep.
178. Cuba
179. Venezuela
180. Noord-Korea

Het elimineren van de oorzaken van het vluchten door meer ontwikkelingshulp is een dwaalspoor. Ontwikkelingshulp klinkt moralistisch goed en is voor sommige voorstanders – bijna in religieuze zin – een soort compensatie voor de zonden van het kolonialisme en de “uitbuiting van de derde wereld” door de kapitalistische landen.

Maar doet het wat de voorstanders hopen? Abdoulaye Wade, 2000 tot 2012 president van Senegal, zei in een interview:

“Ik heb nog nooit meegemaakt dat een land zich heeft ontwikkeld door middel van ontwikkelingshulp of krediet. Landen die zich hebben ontwikkeld – in Europa, in Amerika, of ook in Japan of Aziatische landen zoals Taiwan, Korea en Singapore – hebben allemaal in de vrije markt geloofd. Dat is geen geheim. Afrika heeft na de onafhankelijkheid de verkeerde weg gekozen.”

Bron:

https://www.epochtimes.de/politik/welt/migration-asyl-afrika-sind-die-europaeer-schuld-an-der-zuwanderung-juncker-mal-wieder-voll-daneben-a2481058.html

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6965 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

20 Comments on Het falen van de Afrikaanse landen

 1. Scrutinizer // juni 30, 2018 om 03:45 //

  “niemand ontvlucht uit economisch vrije landen zoals Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk, Nederland of Zweden.” – aldus de Nederlandse oprichter van de website Project Exodus …

  Liked by 1 persoon

 2. Zullen we het maar gewoon op IQ houden, daar helpt geen kapitalisme tegen hoor.

  Dat van die economische vrijheid is gelul, toen wij die Afrikanen tegenkwamen hadden ze nog niet eens het wiel uitgevonden, 30.000 jaar intellectuele achterstand valt niet weg te werken.

  China is economisch ook niet ‘vrij’, maar binnen 30 jaar wel de baas op deze wereld

  Like

 3. Zelfs het NRC gaf toe dat hulp niet helpt maar wel emigratie aanjaagt:

  https://fenixx.org/2018/06/28/je-verwacht-het-niet-nrc-roept-op-tot-een-onmiddellijke-stop-op-ontwikkelingshulp-omdat-het-immigratie-stimuleert-en-voor-de-rest-geen-ene-moer-helpt/

  En toch weer:

  Like

 4. Ha, ondanks mijn ban kan ik nog wel tweets van anderen hier plaatsen. Dat stond niet in het bericht dat ik ontving 😉

  Like

 5. Alweer een ban? Wat spook jij toch uit op dat Twitter? Moet ik me ongerust over je maken? Heb je al voor een plaatsvervanger gezorgd voor het het geval je in bajes belandt?

  Liked by 1 persoon

 6. Johan P // juni 30, 2018 om 05:24 //

  @scrutinizer
  Ik wilde het net zeggen. Ik ben NL wel degelijk ontvlucht vanwege EU-beleid, belastingen, onvrijheid van meningsuiting en de islamisering.
  Overigens zijn mijn ouders, mijn broer en zijn gezin, een neef en zijn gezin en 3 goede vrienden met hun gezinnen ook uit NL vertrokken en om dezelfde redenen.

  Liked by 1 persoon

 7. Het koloniseren van Afrika is misschien niet zo netjes gebeurd in den beginne.
  Apartheid was misschien ook niet iets om trots op te zijn.
  Maar tijdens de apartheid hadden de meeste zwarte Afrikanen het beter dan dat ze het nu hebben.
  Vandaar dat ze er weg willen; naar het vrije Europa, een luilekkerland waar alles gratis is.

  ‘Nadat we ons eigen land geruïneerd hebben komen we naar dat van jullie om het ook naar de kloten te helpen.’

  Like

 8. Duchesne // juni 30, 2018 om 09:21 //

  Volgens mij moet je anderen niet forceren om jou denkwijze over hoe en op welk peil te leven, maar dingen laten ontwikkelen zoals ze ontwikkelen. Democratie verspreiden is net zulke onzin als een volk een ander geloof laten aannemen, net als de “welvaart” ergens willen “verbeteren”, en ras willen vermengen of een andere soort importeren om een eenheid te kweken,werkt allemaal niet.
  Er zijn mensen die ontwikkelen en zichzelf verheffen door kennis en kunde of prestaties, en het is niet de omvang ervan die telt maar de poging ertoe is al iets….

  Afrika is Afrika, laat het in Afrika.

  Like

 9. Daniel // juni 30, 2018 om 10:27 //

  @Johan P // juni 30, 2018 om 05:24 //

  Dat zijn precies de redenen voor mij om te vertrekken. Met name het laatste aspect, islamisering.

  Like

 10. Duchesne, dan moesten wij rijke welvaartslanden oftewel eerste wereld landen met de klauwen van hún land afblijven, en niet hun waardevolle grondstoffen, land, ivoor ect jatten sinds generaties lang voor een spotprijs. Neemt niet weg, dat dat volk te beroerd is om iets van hunzelf en land te maken. Maar wij hebben er wel flink aan uitgebuit, en dat hele ontwikkelingshulp verhaal is een miljarden circus, waar ik weinig geloof aan hechte en nog doe.

  Like

 11. Scrutinizer // juni 30, 2018 om 10:50 //

  @Johan P,
  Interessant. Waarheen zijn jullie gegaan en vooral waarom viel de keuze juist op die bestemming?
  Mijn ouders heb ik wel weten te overtuigen mee te gaan naar Uruguay en broers of zussen heb ik niet maar verder ben ik er niet in geslaagd ooms, tantes, neven of nichten te overtuigen. Dus petje af, dat het u wel gelukt is! Hoe heb je dat voor mekaar gekregen? Nou misschien hadden ze gewoon een onbevooroordeelde open geest i.t.t. mijn MSM-adepten die het wereldbeeld van de presstitutes eerder voor waar aanneemt dan de feitelijke analyse van hun rare neef…

  Like

 12. Von Puffelen // juni 30, 2018 om 13:00 //

  Het wil niet lukken om hier wat te plaatsen.
  Ook niet met spaties tussen de links.
  Zit er mogelijk wat in de spambak?

  Like

 13. Wij zijn door Juncker en zijn bunch of idiots overgeleverd aan Afrikanen. En dat terwijl de meerderheid dat niet wilt. Dus wat lult die vent. Zijn hersens tenminste dat beetje dat hij bezat zullen wel zijn afgestorven. Overmatig drankgebruik. En de tekst in de foto is wel de waarheid. We moesten zo nodig iedereen in gaan enten en er geld in pompen omdat er zoveel kinderen dood gingen. Heeft nu echt niemand door dat dit de natuur is en het recht van de sterkste. De aarde kan maar een maximaal aantal mensen herbergen en voeden. En de natuur vecht terug door het steeds extremer natuurgeweld. En verder is het een rijk continent. Alleen wordt het geld beheerd door dictators, corrupte politici en de Joden die de diamant en goud business in bezit hebben. Dus stuur ze door naar Israël.

  Like

 14. Grappig zweden heeft de IQ test voor nieuwkomers uit Afrikaanse en Arabische landen om die een baan te geven in het leger verlaagd van 85-115 dat is een gemiddeld IQ naar 50-70 dat is licht zwakzinnig. En zweden gaat met dat low iQ soldaten in NATO verband tegen de Russische agressie een eventuele oorlog beginnen. Alleen de NATO is de Agressor en niet de rus maar vandaar dat soort low IQ kanonnenvlees in het Zweedse leger

  Like

 15. Deze IQ cijfers zijn ontleend uit een test van de NPO die elk jaar een IQ feestje organiseert van en over BNN ers. Waar onder de huidige politieke leiders en niet gekozen burgemeesters en niet de vergeten niet gekozen politieke hondenlullen sorry onbenullen die naar Brussel verkassen. Vandaar de cijfers

  Like

 16. Deze IQ cijfers ontleend van de NPO

  Like

 17. Duchesne // juni 30, 2018 om 19:08 //

  Ontwikkelingshulp is commercie, met geld dat van de plank afvalt aan alle kanten van de plank, enkel de kruimels komen op de plaats van bestemming.
  De EU is ene baantjes circus met een interne vacaturebank waar je achterlijke lonen kunt krijgen, MITS je kruiwagen solide is…..Den Haag in het kwadraat, zeg maar….
  Waar de eennbij een opdracht de prijs kwalitiets verhouding als norm heeft is bij de EU de hoogste aanboeder qua prijs vaak de winnnaar van een order, immers de smeergelden zijn het hoogst, plus alle extra mogelijkheden qua afroming….hoe meer op de plank ligt, hoe meer er kan afvallen. Daarbij, ieder ministerie heeft baat bij te hoge uitgaven, die “rechtvaardigen” in de toekomst meer budget, en dus meer macht……dsrom wor donze leefomgeving onveilig gemaakt en onze toekomst onzeker, het maakt dat er meer en meer goedkeuring komt voor nog hogere belastingen en budgetten, voor meer verboden….
  Afrika is slechts een middel dat op alle manieren word uitgemolken om de “elite” in Brussel en in vele Europeese landen van meer voer te voorzien….

  De negerts kosten minder, ze kunnen wel de pensioenpot vullen op allerlei maneiren, zelfs zonder te werken, maar ze sterven eerder. Dus geen grote druk op zorg of pensioen, feitelijk worden ze als vee ingevoerd om de huidige eigen kudde te vervangen, je zou dit als een soort vervangen van inteelt kunnen omschrijven, als oud worden en fysieke klachten krijgen een inteelt vorm is….

  Wat IQ betreft, hoeveel IQ moet je hebben om te stelen, te moorden en te verkrachten en te buigen als de meester of sekteleer het zegt, om daarna weer te herhalen wat jij als logisch ziet, overleven en nemen wat er vandaag aangeboden word…

  Het hele import programma van de EU is geen menslievendheid maar keiharde economische berekening, met dood en genocide als bijkomstigheden. Natuurlijk word qlles met een saus van liefde overgoten, maar daaronder stinkt het geheel als een berg lijken in ontbinding, of een biobak met 35 graden en een paar maanden niet geleegd, komt dicht bij elkaar qua geur…
  De EU is eennbende moordenaars, maar zelf zien ze het anders, met hun eigen bedachte orden en ere tekens, zum kotschen is dit trieste circus, de mens als tragicomedie.
  Ze hadden oorlogen en de bijkomstige vluchtenlingen kunnen vermijden, maar ja, beleid is beleid en volgen van de VS als norm en als excuus om zelf geen beleid te hoeven maken…

  Net als bij tv shows is de spontane reactie geregiseerd en gemanipuleerd, bijgekleurd en waar nodig weggeveegd. We zitten met een nieuw sooet “Hollywood”, we noemen het EU parlement Brussel….of was het Bruxxelles?

  Like

 18. trebor2110 // juni 30, 2018 om 22:43 //

  rommel als Fubar in de bajes terecht komt dan breng jij hem toch wel een plakje hasj en een velletje LSD ???

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s