Nieuw

Femke Halsema als burgemeester van Amsterdam – tel je zegeningen

“Tel je zegeningen,” twitterde ik in april toen de naam van oud-politica Femke Halsema in de media verscheen als voornaamste kandidaat voor het burgemeesterschap van Amsterdam.

Ik herhaal deze uitspraak nu Halsema definitief is benoemd als opvolgster van de betreurde Eberhard van der Laan. Want ik behoor beslist niet tot degenen die bij voorbaat roepen dat het helemaal niks gaat worden met de eerste vrouw en GroenLinkser op het pluche van de hoofdstad.

Zegening nummer 1 is het snelle vertrek van de karakterloze flapdrol Jozias van Aartsen. Maar die zegening gold natuurlijk voor alle kandidaten. Alles en iedereen zou beter zijn geweest dan Van Aartsen, met uitzondering van de verschrikkelijke Alexander Pechtold. Zelf heb ik het idee dat de vrijzinnige humanist Boris van der Ham het meest geschikt was voor Amsterdam. Het voormalige D66-Kamerlid had vermoedelijk beter gelegen bij het rechtse deel van de gemeenteraad dat weinig trek heeft in Halsema. Maar helaas, Boris heeft niet gesolliciteerd, en het is de vraag of hij in dat geval zou zijn voorgedragen.

Mijn zegeningen 2 en 3 zijn wel serieus. Halsema stond als actief politicus op de bres voor de vrijheid van meningsuiting. In 2006 vocht ze als een leeuw voor Ayaan Hirsi Ali toen VVD-minister Rita Verdonk een dolkstoot in de rug van haar ex-Somalische partijgenote had gestoken…

LeesMeerCarelBrendel>>
Ook leuk, klik hier

Pics | Own/YT/TV/Tweets

Also Published on Zeepertje.com

🗣 Your gateway to worldwide news in multiple languages with over 500 ALWAYS up-to-date links…

🗞The world at your feet through this DAILY newswire👌 within ONE key stroke👇


Please share on Fakebook because “Wil Zeepertje” is rewarded with another 30-day ban,TY

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.011 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Zeepertje (1534 Articles)
When you're scared of jumping, you'll never get anywhere... I'm a Kafir, a crusader against the most evil ideology islam. I have in depth knowledge and that's the reason I resist and reject islam, I will bash and smash it, in every possible way at every possible moment to every possible person. I gather and therefore expose all news on islam or islam-related news on the 2017 initiated site ZEEPERTJE.COM Please join and feel free to react. Fight islam for it's the evil of our time, evil trying to dominate and kill democracy, kill all freedom of speech and freedom of religion... Islam means annihilation of all that is non-islamic, AND the proces of islamization is, together with the promotion of the leftist "progressive" behaviour (like transgender /multiculti /mass-migration /interrace-marriage promotion and therefore destruction of Western (family) values) the blower on the machine called Zionism. The total submission/destruction of the Goyim/Kafir so Human Kind! Just always remember this!

39 Comments on Femke Halsema als burgemeester van Amsterdam – tel je zegeningen

 1. Ik lees bij Brendel aan het einde van zijn artikel op genoemde link:
  “Daarbij wens ik Halsema veel succes. Ik hoop echt dat mijn gematigde enthousiasme voor haar benoeming geen gevolg is van een ernstige zinsbegoocheling”.
  Goed dat Carel dat voorbehoud maakt, wat mij betreft wordt Femke samen met links A’dam een ramp.
  Links R’dam is ook al een feit geworden, het NWO /Soros ellendeverhaal groeit, er komt uit wat er in de mensen zit, die voor die lijn kiezen.
  Scheutje islam er bij, dan moet de boel wel stuk.
  Shabbath shalom,
  Ben Kok (j-chr. pastor)

  Liked by 4 people

 2. Ik twijfel nog of ik het erg had gevonden als Halsema van der Laan had vervangen.

  Liked by 1 persoon

 3. Jan Roos neemt de eerder politieke carrière van de kersverse burgemeester van Amsterdam – Femke Halsema – onder de loep en concludeert dat het een vrouw met twee gezichten is. Een vriendelijke voor in de politiek, en een bikkelharde voor haar privé- en zakenleven. Maar de columnist laat er geen traan om dat deze “onbetrouwbare” Halsema nu burgemeester van Amsterdam wordt. Integendeel: ze is precies wat die “rotstad” verdient, zo schrijft Roos…
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/06/column-jan-roos-met-hypocriete-en-egoistische-femke-halsmema-krijgt-rotstad-amsterdam-wat-ze-verdient/

  Liked by 2 people

 4. Nog een keer Bert.

  “Wij zijn de Groen-Linkse communistische/islamitische Halsema. Wij zullen uw biologische en technologische eigenschappen aan onze communistische/islamitische toevoegen. Uw westerse samenleving wordt aangepast om de onze te dienen. Verzet is zinloos.”

  Liked by 2 people

 5. Ik blijf er bij dat wanneer al die dubbele nationaliteiten worden afgeschaft, wij een eerlijker beeld gaan krijgen van onze samenleving. Al onze grote steden worden nu in feite al bestuurd door linksen en islamisten en daarmee dus ook een heel groot gedeelte van Nederland.
  Het is toch eigenlijk van de gekke dat allochtonen, wiens loyaliteit , zoals we met de laatste Turkse verkiezingen hebben gezien, niet bij ons ligt , maar nog steeds bij het land van hun voorouders, hier in de politiek, dus het bestuur de dienst gaan uitmaken, dan wordt je daadwerkelijk een provincie van Turkije. Een land als bv. het corrupte Oekraïne accepteert geen dubbele nationaliteit, Turkije in het verleden ook niet, nu wel dus een slimme zet van Erdo’tje op weg naar een islamitisch dus middeleeuws Europa.

  Liked by 3 people

 6. Ben Kok mag u wel op de sabbat een reactie plaatsen

  Like

 7. Hi Trebor,
  Yeshua leerde dat al 2000 jaar geleden, natuurlijk haal je een schaap, wat dreigt te verdrinken uit de put, ook op shabbath.
  En natuurlijk is wat graan tussen je handen wrijven en opeten tijdens een shabbathwandeling geen enkel punt (de huichelachtige Farizeeen noemden dat “dorsen”, dus werken)
  Zie Lucas 13:10-17, Hij genas iemand op shabbath en stelde ook duidelijk dat je je vee op shabbath moet verzorgen.
  Dank dus voor je meeleven, maar geen punt. Shabbath = heilige samenkomst bijwonen en rust houden.
  Shabbath shalom,
  Ben Kok (j-chr. pastor)

  PS ik snap je ironie wel, maar het geeft me de gelegenheid iets over shabbath mee te geven, een heerlijke dag overigens, want als die dag er niet was, holden we maar door.

  Liked by 2 people

 8. Greengo // juni 30, 2018 om 13:24 //

  Femke Halsema: Wir schaffen das / Yes, we can / De kunst van wel.

  https://www.femkehalsema.nl/c-v/

  Like

 9. Ben, wel slim van je om je dan j. – chr. pastor te noemen, dan heb je altijd 2 rustdagen.
  De zaterdag en de zondag.
  Als je er nog een paar functies bij bedenkt, heb je de hele week vrij.

  Like

 10. (even gepikt bij de buren)

  Liked by 1 persoon

 11. Hi Bert,
  Als ik 52 shabbatten tel, Pesach/Feest ongezuurde broden 7 dagen, Shawoeoth 2, Yom Kippur
  1 en Sukkot 7, dan heb ik er al 69 , dus ja, het Bijbelse geloofsleven geeft rust en veel inspiratie.
  Shabbath shalom,
  Ben

  Like

 12. Ben, dus je bent meer joods dan christelijk.
  Ik kom geen enkele christelijke feestdag tegen in jouw reactie over een vrije dag.
  Alle 69 dagen zijn joodse gebeurtenissen.
  Doe je niks met kerstmis dan of met pasen, eieren verstoppen of zo, en andere christelijke feestdagen.

  Like

 13. Greengo // juni 30, 2018 om 15:40 //

  @BertG, Pesach is voor zover ik het heb begrepen ‘Pasen’. Volgens oudere tradities wordt dit niet gevierd met eieren verstoppen en zoeken, maar, zoals Ben al schrijft, met ongezuurde broden. Er zijn overigens ook christenen die geen kerst vieren. Er is ‘iets’ met de viering van kerst zoals deze gevierd wordt. Nu ben je in een ‘pestmodus’, terwijl wanneer je er echt iets over zou willen leren weten je het ook eens zou kunnen opzoeken. Op internet bijvoorbeeld. 😉 Al is een persoonlijke dialoog ook geen schande, maar dan is het wel tof wanneer beide gesprekspartners elkaar serieus willen nemen. Of vergis ik me en deed je dat al wel?

  Liked by 1 persoon

 14. Ik ben helemaal niet in een pestmodus.
  Waarom denken mensen dat toch steeds van mij.
  Ik heb bijna alles zitten opzoeken wat hij aan vrije dagen beschrijft.
  Ik had nog nooit van ongezuurde broden 7 dagen gehoord i.v.m. pasen, dus heb ik ook dat even opgezocht.
  Het lijkt hier zo af toe wel wel een EO site, waar vragen stellen niet op prijs wordt gesteld door de vrome volgers.
  Maar op mensen die zich gelovig noemen mag je blijkbaar geen kritiek of opmerkingen maken of hebben, net zo als dat het werkt bij mossels, meteen beledigd en je op je pik getrapt voelen.
  Ik weiger mij toch echt om mezelf als een soort van christen dhimmie te gedragen.

  Like

 15. en de enige christenen die GEEN kerst vieren zijn jehova’s

  Like

 16. Dacht ik dat ik het ergste toch wel meegemaakt had, voor wat betreft de meest fanatieke gelovigen, bij o.a. e.j. bron.
  Waar je trouwens elke opmerking kan plaatsen en alles kan zeggen of schrijven, waar dan ook over.
  Ga ik het hier nog een keer beleven, allerlei beledigden gelovigen onder elke steen vandaan.

  Like

 17. En ik maar denken dat nou juist deze site vrij was van een gelovige stroming.
  Wat kan een mens zich vies vergissen.

  Like

 18. @BertG

  “Waar je trouwens elke opmerking kan plaatsen en alles kan zeggen of schrijven, waar dan ook over.”

  Dat weet je niet. Bron hanteert een censuurfillter en elke reactie wordt eerst gecontroleerd voordat het geplaatst wordt.

  En probeer dan maar is grondige kritiek op Israël of verraderlijke joden te geven.
  Bron zit vuistdiep in Likoed.

  Liked by 2 people

 19. “En ik maar denken dat nou juist deze site vrij was van een gelovige stroming.”

  Deze site is vrij van een gelovige stroming, er wordt hier geen enkele religie geproclameerd. Wel komen er hier christenen reageren, en het zou fijn als je stopt met je constante gekaffer op hun. Doe dat bij Bron. Maar dan niet op zijn joden. Anders lig je daar eruit.

  Liked by 1 persoon

 20. Hi Bert, ik was even zwemmen, heerlijk met dit weer.
  Maar ik waardeer je reacties hierboven, heb niet zulke lange tenen.
  Christenen hebben in de 4e eeuw vanuit de RK kerk in pauselijke eigen-wijsheid de Joden antisemitisch van zich afgeschud en ipv de Feesttijden van JHWH, zoals in Israel gebruikelijk, zijn ze heidense tijden gaan invullen vanuit de zonaanbidding.
  Een gotspe, maar het werd dus zon-dag, zonnewende (december, kerst) en voorjaarsvruchtbaarheidsfeest met de onzin van eitjes, hazen e.d.
  Los van de feiten plakte men daarop de veronderstelde opstandingsdag, geboortedag en paasfeest (lijden, sterven en opstanding) van Yeshua, nergens in de Bijbel geboden, puur RK antisemitisme.
  Kun je dus nagaan hoever men verdwaald is inmiddels, nog steeds.
  Toen ik die dwaasheid ontdekte (word je nergens bijgebracht, noch in Bijbelschool, noch op universiteit en zeker niet in kerken), was ik woedend over de leugens en ben terug bij af begonnen.
  Dus joodse basis uiteraard met aanvaarding van Yeshua als de Mashiach, joods-christelijk dus.
  Shalom
  Ben

  Liked by 2 people

 21. Er is van mij nog nooit een reactie verwijderd daar, tenzijn het te grof werd en te persoonlijk.
  Ook nooit een opmerking over een christen is daar verwijderd.
  En ik heb daar wat discussies geprobeerd te voeren. Het is zinloos.

  Like

 22. Een burgemeester hoort ook gekozen te worden binnen de eigen woonplaats. En niet behoren tot een politieke partij. Dan ben je eerlijk bezig.

  Liked by 1 persoon

 23. @BertG

  “Er is van mij nog nooit een reactie verwijderd daar, tenzijn het te grof werd en te persoonlijk.”

  Besef jezelf hoe tegenstrijdig dit klinkt?
  Nogmaals, jij bent hier niet de baas en krijgt geen vrijspel om constant op onze christelijke gasten te kankeren. We weten het nou wel. Wat je op Bron uitspookt interesseert me geen moer. Maar hier wordt je persoonlijke kruistocht tegen christenen niet getolereerd.

  Like

 24. OK DUIDELIJK.
  Geen commentaar meer op christenen.

  Like

 25. Ach ja, Brendel, die is net zo links als Halsema…

  Liked by 1 persoon

 26. paulzwueste // juni 30, 2018 om 20:38 //

  Ach ja, die Amsterdammers.
  Over enkele maanden zullen zij het beleid van vrouwtje Halsema eensgezind roemen…
  Halsema zal daarna zeer waarschijnlijk bij Obama thuis in Amerika worden uitgenodigd omdat ze de prijs van de allerbeste burgemeester ter wereld heeft verdiend.
  Ik hoop maar dat Obama niet de fout zal maken haar uit te nodigen vóór dat ze echt is aangesteld als burgermoeder.
  Overigens heb ik van horen zeggen dat ze gaat scheiden om te kunnen huwen met Aboutaleb.
  Hij is al de allerbeste burgemeester van de hele wereld en zij moet dat ook worden.
  Als vrouw dan natuurlijk.
  Je kan niet alles hebben.

  Liked by 1 persoon

 27. alle slijmballen verzamelen.

  Like

 28. En voor ik het nog even vergeet.
  Iedereen van de moderatie (op fubar na) kan bij deze de tyfus krijgen, dus kom maar op met je ban.

  Like

 29. Zeg @BertG. waar ben je toch mee bezig man om nu @Rommel mijzelf en anderen van de redactie op @Fubar na wederom de tyfus te wensen.

  Ik kan er geen begrip voor opbrengen dat je je zo gedraagt. Dat had ik je vorige week ook al laten weten toch? Beter iets mee doen me dunkt.

  Met al dat persoonlijke schelden, op de man spelen, zonder inhoudelijk iets toe te voegen haalt de kwaliteit van de discussie hier op de site wel erg naar beneden…

  Like

 30. Carmon // juni 30, 2018 om 21:47 //

  @ Ben Kok: Jezus (van Nazaret, ja die van het Nieuwe Testament) is gestorven op de 14e Nissan in het jaar 29, ofwel 14 april. Dat is toevallig in het voorjaar op het noordelijk halfrond. Maar het Paasfeest (= de viering van de opstanding van Jezus uit het graf, 3 dagen na zijn graflegging) heeft an sich niets met een vruchtbaarheidscultus van doen. Het bekt wel lekker, maar je zit er faliekant naast.

  Liked by 1 persoon

 31. @Carmon

  Wij hebben hier ook met enige regelmaat op de heidense herkomst van christelijke feesten gewezen.

  Het is ordinaire diefstal, net zoals Mahomet zijn gruwelijkheden van de Joden gejat heeft.

  Like

 32. Mijn excuus, niet alleen Fubar, maar ook Bolo en Tijl horen hier bij.
  En ik voeg voldoende inhoudelijke info toe aan deze site.
  Menig reageerder voegt er een like aan toe, dat jullie er niks mee doen, daar kan ik niks aan doen.

  Like

 33. @ Fubar: mijn uitleg van de RK misleiding moet je wel als geheel nemen, dus de RK christenheid van de 4e eeuw olv de pausen brak met de basis van het Bijbelse geloof.
  Men verenigde de heidense bevolking van Europa op basis van de zonnegodsdienstfeesten, die was men gewend en plakte daar het RK geloof op, dus geboorte, opstanding van Yeshua, gebeurtenissen, die nergens in de Bijbel worden geboden!
  Yeshua zegt nergens, dat we zijn verjaardag en opstandingsdag moeten vieren, uiteraard is dat een dagelijkse zegen, maar geen aparte feestdag in het jaar.
  Waarom niet?
  Omdat in de Feesten van JHWH de hele symboliek wordt weergegeven, de relatie met JHWH wordt in shabbath, Pesach, Shawoeoth, Yom Kippur, Sukkoth uitgebeeld en in Yeshua samengevat.
  Die feesten horen we dus te vieren en niet zelf bedachte betekenissen, die niet in de Bijbel worden geboden als dagen om te vieren en al helemaal niet op data van de zonnegodsdienst.
  Mbt jouw opmerking: de data van Pesach wisselen per jaar en Pasen ook, soms , zoals dit jaar, vallen ze samen, wel altijd in maart/april ergens.
  De basis van Pesach is de uittocht/bevrijding van de Egyptische duisternis (slavernij, afgoderij) via de 10 wonderen olv Mozes naar het beloofde land, door de woestijn van het leven heen.
  En dan zijn de Feesten van JHWH een structuur van 70 dagen door het jaar heen een prima structuur om geestelijk verder te groeien, uiteraard dat alles op basis van het werkelijke Pesachlam, Yeshua.
  Bij de start van de meest bijzondere Pesachviering, de seideravond vlak voor de kruisiging, zegt Yeshua om die viering voortaan tot Zijn gedachtenis te doen, dus de bevrijding uit Egypte wordt dan je persoonlijke bevrijding van zonde doordat Hij in onze plaats de doodstraf draagt.
  Helaas heeft , zoals gezegd, de RK kerk het basisaspect verwijderd uit het Pesachfeest, het gaat bij hen alleen om de kruising/opstanding; vervolgens noemt men dat Easter (Astharte) oftewel Pasen en viert het op een andere datum.
  Bijbels is en blijft: de symboliek van bevrijding (Egypte, zonde, afgoderij), die de diepere laag (kruisiging/opstanding door Yeshua) weergeeft.
  Ook zonnewende (kerst) en zon-dag hebben dezelfde onBijbelse heidense achtergrond.
  Maar die zijn al meteen duidelijk, neem ik aan en anders doen we die een volgende ronde, ik waardeer je opmerking zeer, je denkt tenminste kritisch mee en dat is ok, altijd.
  Shalom
  Ben

  Liked by 1 persoon

 34. correctie, ik schreef aan Fubar, maar het is bedoeld nalv de reactie van Carmon.
  Shalom
  Ben

  Like

 35. Tijl Uylenspiegel // juli 1, 2018 om 10:17 //

  Bert G je mag mij er buiten houden hoor, ik heb mijn pen aan de wilgen gehangen en maak niet langer deel uit van de redactie.

  Like

 36. Ik lees hier met veel plezier en belangstelling het merendeel van de reacties van Ben Kok, denk ook mede door de gelijkheid van zijn woorden met de gedachten van mijn ouders en erger me er mateloos aan wanneer er op dit soort negatieve, respectloze en onbeschofte manier op gereageerd wordt.

  Ben van mening dat wij zo niet met elkaar omgaan, niet in real live en niet hier. Doen we dit wel dan degraderen wij ons tot het leger Mohammedaanse koppensnellers alwaar er respectloos en onnadenkend verbaal geweld de enige waarheid schijnt te zijn.

  En ja Bert van mij had je al lang een ban gekregen en niet na het uiten van het tyfus toewensen aan de voltallige redactie van Fenixx maar al veel eerder na het kwetsen van andere bezoekers die hier ook vrij zijn om hun mening te uiten. Hier hoef je het niet mee eens te zijn, je hoeft het niet te lezen maar laat wel iedereen in zijn of haar waarden en wil je er wel op reageren doe dit dan op een nette manier.

  De mazzel voor jouw is dat ik hier te weinig reacties lees en te weinig aanwezig ben en om die reden enkel hier op kan reageren en niet op andere reacties die ik niet heb gelezen. Anders denk ik dat ik eerder een ban op zou leggen dan me collega’s alhier die de mening dat je echt alles moet kunnen zeggen zeer hoog in het vaandel hebben staan.

  Gedraag je op een respectvolle manier dan hebben andere ook respect voor jouw.

  Met groet Bolo

  Liked by 1 persoon

 37. Ik heb niks te zoeken op een site die gerund wordt door vrome gelovigen.
  Daar wil ik zo min mogelijk iets mee te maken hebben.
  Had ik dat maar eerder geweten, dan had ik hier nooit 1 letter achter gelaten.
  Dus van mij zullen jullie geen last meer hebben verder.

  Like

 38. Wel @BertG. prima dat je de eer aan jezelf houdt. Heldere taal van de gehele redactie inmiddels me dunkt.

  Ik wilde je -mocht je ooit nog ns terugkomen- nog even zeggen dat het de redactie niet gaat om wie welke meningen heeft maar wel om normaal respect en fatsoen jegens elkaar. @Bolo heeft dat voldoende verwoord.

  Dat jij iedereen die jou terechtwijst aangaande je manifestatie qua houding (respect en fatsoen) betitelt als vrome of gelovige, dat is echt een probleem en waanidee dat bij jou leeft.

  #HAVEFUN en Chow

  Liked by 2 people

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s