Nieuw

Egohumanisten – De nieuwe totalitaristen

Egohumanisterna – De nya totalitärerna omslag.

In Egohumanisten – De nieuwe totalitaristen schrijft auteur Kristian Tørning, die een achtergrond heeft in onder andere Danmarks Radio (DR), zijn gedachtes neer over personen die zich voordoen als humaan, maar van binnen een diep totalitaire wereldbeeld hebben, vaak zonder dat ze er zelf van bewust zijn.

Tørning kiest ervoor om het begrip “egohumanisten” voor deze mensen te gebruiken. Iemand anders zou ze misschien de “politiek correcten” noemen. Tørning karakteriseert de egohumanisten als mensen van verschillende klassen, geslachten en leeftijden.

Ze zijn niet strikt ideologisch, zoals communisten of marxisten, die hun denkgoed uit onder andere Karl Marx en Friedrich Engels halen. In plaats daarvan, schrijft Tørning, maken de egohumanisten gebruik van hun egohumanisme ideologie, die volgens de schrijver een raamwerk mist, en camoufleren zich als marxisten/communisten of liberalen. Egohumanisme verschilt ook van de meer klassieke ideologieën zoals die ik zojuist noemde. Het mist een direct doel. Het primaire doel van het communisme is een klasseloze samenleving. Het liberalisme is de tegenhanger en streeft naar persoonlijke vrijheid en economische concurrentie.

Om de egohumanisten te karakteriseren, somt Tørning vijf punten op, of dogma’s zoals hij het zelf noemt.

  1. “Wij zijn de bewakers van moraliteit”
  2. “Wij hebben het recht om te haten”
  3. “Wij hebben complexiteit nodig”
  4. “Wij handelen met woorden”
  5. “Wij willen de wereld zijn”

Egohumanisten zijn ook goedheid-verslaafden, ze zwelgen in de rampspoed van andere mensen om zichzelf als goede mensen te etaleren, wat Tørning in een fragment op een fantastische manier uitlegt.

“Van de buitenkant gezien is het geen mooi gezicht. Een jaar lang wordt de tsunami in Thailand gebruikt om zichzelf in het centrum te plaatsen, het jaar daarop is het de aardbeving in Haïti. En dan hebben we natuurlijk het Midden-Oosten en Afrika, waar zich helaas altijd veel onschuldige mensen bevinden die worstelen met ernstige, levensbedreigende problemen, wat door de egohumanisten uitvoerig wordt gebruikt om de aandacht te vestigen op zijn eigen morele superioriteit. Zoals gezegd – ze dragen de tegenslagen van anderen als sieraden.”

In de tweede helft van het boek schrijft de auteur meer over de ontwikkelingen in Denemarken, die grotendeels vergelijkbaar zijn met Zweden, en over organisaties zoals de Europese Unie en de Verenigde Naties. Hij debatteert ook over de argumenten van de egohumanisten en geeft tips en advies over hoe hun schadelijke impact op de samenleving kan worden bestreden.

Kristian Tørning’s boek over egohumanisten en egohumanisme is een goed boek voor degenen die relatief net wakker zijn geworden en slechts kort geleden zijn ontsnapt uit de boeien van het egohumanisme. Tørning zelf is van mening dat het boek is voor degenen die al wakker zijn, dat het boek niet is geschreven om iemand naar een andere politieke mening te converteren. Dat klopt, en correspondeert daarom het beste om de opvattingen te versterken van degenen die onlangs zijn begonnen zich  te concentreren op de kwesties waar het boek over gaat. Niet in het minst doordat het boek de spijker op zijn kop slaat, ondank dat het niet de oorzaak behandeld wat op zijn beurt tot de opgang van het egohumanisme leidde, of de krachten achter deze ontwikkeling.

Bron:

https://nyadagbladet.se/recensioner/egohumanisterna-de-nya-totalitarerna/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6971 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Egohumanisten – De nieuwe totalitaristen

  1. trebor2110 // juni 30, 2018 om 22:20 //

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s