Nieuw

Salafisme sterker dan ooit in Zweden

Het salafisme, een fundamentalistische richting in de islam, is sterk gegroeid in Zweden, volgens een nieuw rapport. Artikelen van onder andere HD en Sydsvenskan over het salafisme in Skåne bevatten bronnen voor het rapport. Op verschillende plaatsen in Zweedse steden beïnvloeden salafisten tegenwoordig het dagelijks leven door dwang en bedreigingen.

Radicale islamisten bedreigen mensen tot gehoorzaamheid, moraal-politieagenten bewaken vrouwen en kinderen worden verhinderd om met kinderen van andere religies te spelen. In een unieke Zweedse studie hebben onderzoekers van het Defensiecollege de invloed van salafisme en salafistische jihadisme in Zweden onderzocht.

– Dit is een eerste stap op weg naar een goed totaalbeeld van deze omgevingen. Maar er is meer onderzoek nodig naar deze kwesties. Politici en de samenleving moeten begrijpen hoe deze omgevingen de Zweedse sociale ontwikkeling beïnvloeden, zegt terroristenonderzoeker Magnus Ranstorp, een van de rapporteurs.

Volgens het rapport is het islamisme op verschillende plaatsen in de Zweedse steden zowel geëvolueerd als sterk gegroeid. Het is niet duidelijk hoeveel personen betrokken zijn in dit leefmilieu, maar in verschillende lokale gemeenschappen in Zweden wordt beschreven wat de gevolgen ervan zijn.

Enkele voorbeelden:

In Gävle zetten de salafisten andere moslims onder druk om radicaler te worden en hun extreme geloof te omarmen. Ze hebben duidelijke criteria over wat nodig is om te leven als een “echte moslim”. Moslims die weigeren lopen het risico geterroriseerd te worden.

In Borås worden jonge kinderen van jongs af aan geplaatst op koranscholen en leren ze zich niet te mengen met het andere geslacht. Leerlingen mogen geen water van school drinken en mogen geen waterverf schilderen omdat het water “christelijk” is.

In Västerås is de criminaliteit religieus beïnvloed. “Het kan zich handelen om een stel jongens die de supermarkt binnenkomen. Als de kassière geen hoofddoek op heeft, pakken ze wat ze willen zonder te betalen, ze schelden de kassière uit voor Zweedse hoer en spugen op haar”, vermeldt een politierapport. In Eskilstuna controleren salafisten hoe vrouwen en kinderen zich aankleden. Reeds op jonge leeftijd wordt men gedwongen geheel bedekkende kleding te dragen.

In Göteborg roepen de salafisten de moslims op om tijdens de verkiezingen niet te stemmen, omdat het “haram” (verboden) is. “Ze zeiden dat je op de Dag des Oordeels verantwoordelijk zal worden gehouden voor alle domme dingen die politici gedaan hebben. Ze stonden bij de stembureaus in Hammarkullen, Hjällbo en Lövgärdet. Bij een stembureau zwaaide ze met een IS vlag”, aldus een gemeentelijke werknemer. In Arlöv hebben kinderen op de kleuterscholen “IS gespeeld” en is hun duidelijk gemaakt dat ze niet mogen spelen met kinderen van andere geloofsovertuigingen, omdat deze worden beschouwd als “onrein”.

De salafistische activiteiten dragen bij tot een vijandige houding ten opzichte van democratie, evenals intolerantie, discriminatie en haatboodschappen, verklaart men. Bovendien vormt de ideologie een entree voor islamitische radicalisering en rekrutering voor de jihad, het verslag wijst er ook op dat Zweden zowel een relatief groot deel van de reizigers naar jihadistische groeperingen in het buitenland had als twee terreuraanslagen op Drottninggatan in Stockholm, in minder dan tien jaar.

Tegelijkertijd lijkt de samenleving problemen te hebben met het hanteren van de invloed van het salafisme. Zowel scholen als sociale diensten hebben moeite om het probleem te bevatten en wetshandhavingsinstanties beschouwen het buiten hun macht als het geen criminele activiteit is, zeggen onderzoekers.

Bron:

https://www.sydsvenskan.se/2018-06-28/kontroversiell-islamism-starkare-an-tidigare

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6947 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on Salafisme sterker dan ooit in Zweden

 1. Eigen schuld dikke bult.
  Had men dat moslimtuig maar niet massaal het land binnen moeten halen.
  Nu zitten ze met de gebakken peren.

  Like

 2. Als ik het uit je reactie goed begrijp is alle moslimellende in Nederland dus ook jouw schuld omdat je regering ze binnengelaten heeft?

  Like

 3. Lisa // juni 29, 2018 om 17:37 // Het is de regering, die dat moslimtuig binnenhaalt. Dat geldt ook in ons land 😦

  Like

 4. scherpschutter1943 // juni 29, 2018 om 23:54 //

  zo zie je maar, de staat is je ergste vijand.

  Like

 5. scherpschutter1943 // juni 29, 2018 om 23:59 //

  Wat in Zweden gebeurt komt 100 procent zeker, ook in nederland. o.a. het amsterdamse gemeentebestuur, onder leiding van Halsema, is er in al haar genderdiversiseit volledig klaar voor. We gaan nog wat beleven daar in Amsterdam. En wat er in Amsterdam gebeurt gaat ook in de rest van nederland gebeuren. Hoe groter de chaos hoe eerder revolutie of burgeroorlog. Kan nie wachten.

  Like

 6. Gelukkig (ja gelukkig) heb ik nog maar een paar jaar. Hoef ik deze ellende niet meer mee te maken. Zoals ik jaren gelden al voorspeld heb dat dit niet goed zou gaan. Ze maakten me zelfs voor racist uit.
  Hier komen we niet meer vanaf. Over een aantal jaren zijn wij allemaal moslim.
  Enkele van ons zullen dan in het Gaia Park zitten om te laten zien hoe de Europeanen eruit zagen.
  Welterusten.
  Slaap maar verder.

  Like

 7. Greengo // juni 30, 2018 om 20:35 //

  Swedish Migration Office Promotes “Jihad”… / PeterSweden / 290618

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s