Nieuw

Oostenrijk: Turkije moet spionageactiviteiten stopzetten

De Oostenrijkse inlichtingendienst heeft aangekondigd dat de Turkse staat zich bemoeit met hun binnenlandse zaken via de Turkse gemeenschap in het land. Gridling, hoofd Inlichteingendienst eist dat Turkije de spionageactiviteiten in hun land stopzet.

De crisis tussen de regering van Wenen en het regime van Ankara is een nieuwe fase ingegaan. De Oostenrijkse inlichtingendienst, het Federaal Bureau ter Bescherming van de Grondwet, dat zich bezighoudt met terrorismebestrijding (BVT), heeft in het rapport van 2017 hun bezwaren tegen de activiteiten van de Turkse staat kenbaar gemaakt.

BVT-chef Peter Gridling heeft het rapport aangekondigd en verklaard dat Ankara via Turkse instellingen invloed probeert te krijgen in Oostenrijk. Gridling zei dat de Turkse gemeenschap in Oostenrijk, te beginnen met de verenigingen, worden misbruikt en dat “Turkije probeert politieke dissidenten in ons land te identificeren en te achtervolgen.”

Het hoofd van de inlichtingendienst wees op de recente toename van de pogingen van de Turkse staat om burgers van Turkse afkomst te werven om als spionnen te dienen, en drong er bij Ankara op aan om dergelijke activiteiten op te geven.

Koerdisch Nieuws >>

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.073 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9784 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s