Nieuw

Londense ‘voodoo’-verpleegster schuldig aan vrouwenhandel – dwong haar slachtoffers om wormen en bloed te drinken tijdens rituelen

Josephine Iyamu heeft kwetsbare vrouwen die naar Europa moesten worden gebracht duizenden ponden in rekening gebracht, waar zij hen tot prostitutie dwong.

Een Londense verpleegster smokkelde vijf vrouwen naar Duitsland om als prostituee te werken nadat ze gedwongen waren om kippenhart te eten en wormen en bloed te drinken tijdens “juju”-rituelen.

Josephine Iyamu, 51 jaar, had een “verpletterende psychologische controle” over haar slachtoffers en rekende hen tussen €30.000 (£26.400) en €38.000 (£33.400) aan om hen naar Duitsland te vervoeren, waar zij door een vennoot werden ontmoet en in bordelen werden gedwongen om het geld terug te betalen, hoorde Birmingham Crown Court.

De slachtoffers, die zeiden dat ze te bang waren geweest om haar uit te dagen of haar niet de tienduizenden te betalen die ze eiste, kregen tijdens de rituelen poeder in wonden ingewreven, en waren gebonden door een eed van trouw op straffe van de dood.

Eerst liet ze de kwetsbare vrouwen een ‘Juju’-ceremonie ondergaan, waarbij ze bloed met wormen dronken en het hart van een kip aten.

De slachtoffers zouden dan een lastige reis van vijf dagen naar de Libische kust moeten doorstaan – waarbij ze werden beschoten, overvallen en groepsverkracht.

De rechtbank hoorde hoe Iyamu een netwerk had van mensen die hielpen de vrouwen van Nigeria naar Libië te vervoeren – over de Middellandse Zee naar Italië en vervolgens naar Duitsland.

Brits staatsburger sinds 2009, had Iyamu een verklaard inkomen als verpleegster van het NHS in 2016/17 van £ 14.500, maar na haar arrestatie vorig jaar ontdekte de politie dat ze duizenden ponden had uitgegeven aan vliegreizen en een groot huis had in Benin met bediendenkwartieren.

Iyamu, voorheen van Wilson Grove, Bermondsey, Zuid-Londen, werd op donderdag veroordeeld voor vijf aanklachten wegens het regelen of faciliteren van reizen voor seksuele uitbuiting na het proces van tien weken.

Iyamu wordt beschouwd als de eerste persoon die wordt veroordeeld op grond van de moderne slavernijwet die in 2015 is aangenomen en die vervolging van Britse burgers voor seksuele handel in het buitenland mogelijk maakt.

De Duitse politie identificeerde Iyamu als leider van een Nigeriaanse mensenhandeloperatie nadat een eigenaar van een bordeel afgelopen januari verdenkingen had gemeld over een van de papieren van zijn arbeiders.

Iyamu en haar echtgenoot Efe Ali-Imaghodor, 60 jaar, werden op 24 augustus vorig jaar op de luchthaven van Heathrow gearresteerd nadat ze vanuit Nigeria waren teruggekeerd.

De politie vond haar in het bezit van zeven mobiele telefoons en meer dan 30 SIM-kaarten verbonden hen met het Duitse onderzoek.

Ambtenaren ontdekten ook een stuk papier met een lijst van items die nodig waren als onderdeel van de ‘Juju’ ceremonies en een ander met telefoonnummers van criminele medewerkers.

Uit het onderzoek van het Nationaal Bureau voor Criminaliteit (NCA) is gebleken dat de slachtoffers – tussen 24 en 30 jaar – werden onderworpen aan Juju-rituelen die een controle uitoefenden die ‘strenger was dan kettingen’.

Ze waren zo doodsbang voor de dreiging van voodoo-magie dat ze nog een zwarte magische herroepingsceremonie moesten ondergaan om de eed ongedaan te maken die ze hadden afgelegd om Iyamu te betalen.

Bron:

https://news.sky.com/story/london-based-voodoo-nurse-guilty-of-running-human-trafficking-ring-11419949

http://www.dailymail.co.uk/news/article-5896965/NHS-nurse-convicted-trafficking-Nigerian-prostitutes-Europe-using-voodoo-magic.html

Zie ook:

Zambia gaat heksen opleiden – wij betalen

Heksenjacht in Malawi – al zeker vijf ‘heksen’ gelyncht

Werd een 18-jarige Italiaans meisje gedood door een Nigeriaanse drugsdealer in een voodoo ritueel ?

De Voodoo-kannibalen van Liberia die wij nodig hebben om onze armzalige en minderwaardige cultuur op te fleuren

President Malawi belooft ‘vampieren’ uit te roeien

Vampieren zorgen voor opstanden en chaos in Mozambique

Malawi: steeds meer albino’s vermoord voor toverdrankjes

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.130 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10078 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

6 Comments on Londense ‘voodoo’-verpleegster schuldig aan vrouwenhandel – dwong haar slachtoffers om wormen en bloed te drinken tijdens rituelen

 1. En dat wordt hier allemaal verwelkomd zodat zij hier hun duistere praktijken verder op ons kunnen uitoefenen. Je zal maar door zo iemand verpleegd worden . . . .!

  Like

 2. Kippenhartjes liggen hier gewoon in de winkel, er zijn dus mensen die het vrijwillig eten.
  Ik koop het wel eens voor mijn katten.

  https://www.bakkenzoalsoma.nl/2015/01/kippenhartjes.html/

  Like

 3. ach deze dingen gebeuren ook gewoon in de Bijlmer

  Like

 4. jackvanderveen // juni 29, 2018 om 13:27 //

  Straks worden wij, Europeanen, er weer aangehangen.
  Want wie heeft deze (moderne) slavenhandel gestimuleerd en stimuleert deze nog steeds?
  Inderdaad: EUROPA!!!!
  Dus over honderd jaar weer schadeloosheidsstellingen voor Afrika en de rest van de on(der)ontwikkelde wereld.

  Like

 5. Claudia M. // juni 29, 2018 om 13:46 //

  En dat halen ze hier in grote getale binnen, ik voel me weer enorm verrijkt vandaag…

  OT; in Nederland mogen we nu gaan betalen voor de taallessen van deze klanten, het is niet langer een lening, hoorde ik vanmorgen op het journaal van RLT4. Niet inzetbaar deze mensen en levenslang aan het staatsinfuus aan de onderkant van de maatschappij.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s