Nieuw

Italië is het nu al oneens met Duitsland en Frankrijk over de ‘migratiedeal’

Conte

Italië botste vrijdag met Duitsland en Frankrijk over wat er precies uren eerder tijdens een top van de Europese Unie was overeengekomen om de geschillen over migratie, die het fundament van de EU bedreigen, te verlichten.

De Italiaanse premier Giuseppe Conte zei dat de overeenkomst niet voorzag dat Rome migranten die van Italië naar Duitsland waren verhuisd, zou terugnemen, een opmerking die waarschijnlijk de Duitse Angela Merkel zou verontrusten, die hiervoor duidelijke toezeggingen van EU-partners nodig had om de ineenstorting van haar regeringscoalitie tegen te gaan.

“Het akkoord voorziet niet dat Italië migranten uit Duitsland opneemt,” vertelde Conte een persconferentie na een tweedaagse EU-top in Brussel. “Ik heb geen specifieke overeenkomst met Merkel getekend over de terugname van migranten, voegde hij eraan toe.

Conte ontkende ook openlijk wat de Franse president Emmanuel Macron eerder had gezegd over nieuwe asielverwerkingscentra, namelijk dat ze alleen kunnen worden opgezet in ‘frontlinie’-staten, waaronder Italië maar niet Frankrijk.

“Macron was moe. Ik ontken wat hij zei, “zei Conte tegen journalisten, eraan toevoegend dat alle EU-landen dergelijke centra konden opzetten,” inclusief Frankrijk “. De meeste migranten komen het grondgebied van de EU binnen via Italië, Spanje of Griekenland, aangezien zij de zuidelijke periferie van het blok vormen.

Conte zei verder dat sommige EU-landen informeel hadden aangeboden om deze centra op hun grondgebied te openen, maar onderstreepten dat Italië daar niet bij was.

De deal hangt af van “vrijwillige” acties van EU-staten over het opvangen van migrantencentra of het opvangen van vluchtelingen uit andere staten, maar Conte zei dat “procedures” kunnen worden gebruikt tegen landen die zich niet verbinden tot het naleven van de overeenkomst.

Reuters >>

Daar zal vooral Merkel niet blij mee zijn, want de eis van Seehofer was dat ze migranten terug konden sturen naar land van aankomst. En hij drong aan op bilaterale afspraken. Die Merkel nu wel lijkt te maken met Spanje en Griekenland. Duitsland kan Griekenland dwingen te doen wat het wil, want het houdt het land in een financiële wurggreep, Griekenland kan feitelijk nauwelijks zelfstandige besluiten nemen. Merkel heeft haast, want zondag beslist de CSU of het de coalitie op gaat blazen, en is nu ook bereid daarvoor op ander dan Europees niveau zaken te regelen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9322 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

5 Comments on Italië is het nu al oneens met Duitsland en Frankrijk over de ‘migratiedeal’

 1. Like

 2. Hb. Schwarz // juni 29, 2018 om 23:23 //

  Ze mogen wel duidelijke en verstrekkende migratie afspraken en EU wetten maken.
  Want volgens de Marokkaanse inlichtingen dienst zijn er op dit moment bewegingen richting het noorden vanuit Afrika van ruim een miljoen migranten. En geloof mij dit is nog maar het begin.
  Alle oplossingen van welke aard dan ook uitgedacht, om de goede vrede en naam van de EU te bewaren, is water naar de zee dragen. We worden door migranten overspoeld en ze zijn straks niet meer tegen te houden. Alleen met grof ingrijpen en militaire oplossingen, zoals bezetten van kuststroken in noord Afrika.

  Liked by 1 persoon

 3. Als de Marokkanen het zelf zeggen dat er een miljoen op komst zijn waarom zouden we ze niet geloven , ze willen ze zelf niet ,het is dus een verdoken boodschap dat ze die gasten heel snel zullen doorverwijzen richting Europa.
  Als dat zo is ,eerst tachtigduizend op weg naar Oostenrijk ,en nog eens een miljoen naar Europa dan gaan er geen centra’s moeten gebouwd worden ,tegen dat de onderhandelingen gedaan zijn komen die gasten zeggen wat ze willen .
  De EU werkt veel trager dan dat die migranten voortsjokkeren richting de Unie.

  Kunnen ze beter niets doen en hen gewoon vragen wat ze willen ,scheelt een hoop gedoe en valse informatie.
  Het zal niet veel mer aan te doen zijn ,ze tegenhouden is niet per direct de taak van de Uni als ze nog niet op Europese bodem zijn aangekomen ,de zuiderse landen kunnen een dergelijke vloed niet aan ,dus wat is het vervolg?

  Like

 4. Als de EU echt wil dat er niemand maar dan ook niemand Europa illegaal binnenkomt dan is dat een fluitje van een cent.
  We hebben, marine, luchtmacht, kustwacht, drones, sattelieten om iedere beweging te controleren.
  Maar de EU wil dat moslimgespuis en die bosjesmannen hier hebben om de bevolking te verdelen.
  Verdeel en heers staat boven alles.
  De smerige truc is nu om uit het zicht in Afrika verzamelkampen op te richten waar we totaal geen controle meer over hebben.
  Die linkse ambtenaren en vertalers hebben dan vrij spel.
  “s Nachts landen dan vliegtuigen vol met moslimgespuis en bosjesmannen op vliegvelden
  in Duitsland, Nederland, enz….onzichtbaar voor de bevolking.
  Zoals het er nu voorstaat is Europa verloren.

  Like

 5. paulzwueste // juni 30, 2018 om 20:49 //

  Elke verdere overeenkomst, afspraak, contract, enz. zal falen.
  Het absolute drama van de Europese samenleving en het einde van de EU komt steeds dichterbij.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s