Nieuw

Een meerderheid van de Amerikanen wil een wetgeving voor meer meningsvrijheid op sociale media

Pixabay

Een overduidelijke meerderheid van de Amerikanen is ervan overtuigd dat sociale media zoals Facebook en Twitter politieke inhoud censureren. Nu willen de mensen dat netwerken zodanig worden gereguleerd dat men de vrijheid van meningsuiting accepteert.

Een recent onderzoek van het Pew Research Center laat zien dat een meerderheid van de Amerikanen de politieke censuur op het internet is opgevallen. 72 procent gelooft dat sociale-mediabedrijven politieke opvattingen censureren die de internetbedrijven niet bevallen. Zowel bij de republikeinen als bij onafhankelijke conservatieve kiezers is dit cijfer 85 procent.

51 procent van de deelnemers aan het onderzoek wil ook dat internetbedrijven worden gereguleerd om de vrijheid van meningsuiting te waarborgen. Slechts 9 procent vindt dat bedrijven minder gereguleerd moeten zijn.

Bron:

https://www.reuters.com/article/us-usa-pew-tech/majority-of-americans-think-social-media-platforms-censor-political-views-pew-survey-idUSKBN1JO218

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6965 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Een meerderheid van de Amerikanen wil een wetgeving voor meer meningsvrijheid op sociale media

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s