Nieuw

100 verdronken op jacht naar Europese welvaart

Foto ter illustratie.

Een honderdtal mensen zijn verdronken in de Middellandse Zee bij de kapseizing  van een boot met illegale immigranten ten oosten van Tripoli, volgens de kustwacht van Libië, schrijft Reuters.

De Libische kustwacht wist slechts 14 mensen uit zee te redden. De kustwacht had echter twee andere boten onderschept met in totaal 200 mensen en heeft ze terug naar Libië gebracht.

De reis over de Middellandse Zee is levensgevaarlijk en alleen al tussen 2015 en 2017 zijn 8000 migranten verdronken. Desalniettemin gaan de reizen door, zij het in een afnemend tempo.

Sinds 2014 zijn 650.000 mensen erin geslaagd de reis over de oceaan uit te voeren om het rijkere Europa te bereiken. Het aantal is echter afgenomen. Dit jaar zijn er 11.400 immigranten geregistreerd in Italië, 80 procent minder dan de overeenkomstige periode van vorig jaar.

Ongeveer 90 procent van degenen die via de Middellandse Zee naar Europa reizen, reist door Libië en veruit de meesten zijn mannen.

Europa “is een geldautomaat”

Degenen die hun leven riskeren, kijken uit naar een rijker leven in Europa. Afgelopen zomer verklaarde Erika Bjerström van SVT Aktuell de massale migratie over de Middellandse Zee, en daarmee de duizenden doden: geld en de mogelijkheid voor een beter leven.

– Het grote probleem is dat deze jonge mannen verkeerd worden geïnformeerd. Ze beschouwen Europa als een enkele grote geldautomaat. Ze zijn opgegroeid met familieleden die geld hebben gepind en vervolgens naar hun dorpen in Afrika sturen. Zij moeten daarom nauwkeurige informatie krijgen dat het gevaarlijk en illegaal is om Europa op deze manier binnen te komen.

– 90 procent zijn slechts migranten op zoek naar een beter leven, zei ze.

Bron:

http://www.friatider.se/100-drunknade-i-jakt-p-europeisk-v-lf-rd

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6952 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on 100 verdronken op jacht naar Europese welvaart

 1. paulzwueste // juni 29, 2018 om 19:58 //

  99% zijn slechts immigranten…. Zei ze.

  Like

 2. Marhammed // juni 29, 2018 om 19:59 //

  Velen die verdrinken zijn christenen die overboord worden geduwd door moslims !

  Liked by 1 persoon

 3. trebor2110 // juni 29, 2018 om 23:51 //

  Hadden ze maar een Mozes dan had hij de zee voor ze gespleten en konden ze zo overlopen

  Like

 4. scherpschutter1943 // juni 30, 2018 om 23:52 //

  Bespaar je daarmee toch wel weer 100 uitkeringen en dat is mooi meegenomen. Geluk bij een ongeluk dus. Laten we er niet dramatisch overdoen. Kijk naar nedeland. D66 wil alle mensen kwijt boven de 75 jaar. Scheelt weer een hoop zorg, aow.uitkeringen en de pensioenfondsen wrijven in hun handen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s