Nieuw

Years after Genocide, Yazidis Urgently Need Help

On June 13, Mark Green, administrator of the United States Agency for International Development (USAID), finally offered some good news for the persecuted Christians and Yazidis in Iraq. In an op-ed in the Wall Street Journalentitled: “Help Is on the Way for Middle Eastern Christians,” he wrote:

“Every day of delay brings persecuted communities that much closer to extinction. In Iraq alone, nearly 90% of Christians have fled in the past 15 years, emptying entire villages that had stood for more than a thousand years. The Yazidi population has been similarly decimated. Without immediate additional support, these groups may be forced to continue their unprecedented exodus, perhaps never to return to their ancient homes.

“The time to act is now. Christians, Yazidis and other persecuted religious communities in the Middle East have suffered unspeakable harm for too long. Their plight has touched the hearts of the American people and stirred this nation to step up with compassion and conviction. President Trump promised to provide them with the help they need to rebuild their communities and restore their hope, and we will work tirelessly to break down any barrier that stands in the way.”

The 2014 invasion of the region of Sinjar (or Shingal) in Iraq by the Islamic State (ISIS) brought a mostly forgotten community to the attention of the world: the Yazidis, one of the world’s most persecuted ethno-religious groups. A peaceful, non-Muslim people who oppose bloodshed, Yazidis have for centuries been targeted for their faith. Their native lands contain parts of Iraq, Turkey and Syria. Yazidis say that they have been subjected to 74 genocidal campaigns and severe oppression throughout their history at the hands of Islamists.

Gatestone Institute >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9290 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

4 Comments on Years after Genocide, Yazidis Urgently Need Help

 1. templars2017 // juni 27, 2018 om 23:07 //

  Het werd verdomme tijd ,alhoewel voorlopig zijn het nog maar woorden…….

  Like

 2. skeeter // juni 28, 2018 om 01:35 //

  Alles wat echt hulp nodig heeft wordt constant door de media genegeerd, of het nou yazidies zijn of zuid afrikaners. heeft niks met christenen te maken.

  Like

 3. skeeter // juni 28, 2018 om 03:50 //

  En dan kom je dit tegen,
  https://foodgrainsbank.ca/
  dan wens ik deze domme christenen succes met hun eigen zelfmoord

  Like

 4. Von Puffelen // juni 28, 2018 om 19:13 //

  Armeniers, Serviers, Assyriers, orthodoxe christenen, Yazidi’s en whatever zijn allemaal geboren onder het verkeerde kruis.
  Vette pech, het had het kruis van Rome moeten zijn.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s