Nieuw

Franse slagers vragen om politiebescherming na angstaanjagende veganisten-aanvallen

Pixabay

Na een golf van aanvallen door veganisten, vragen de Franse slagers de regering nu om hulp om hun veiligheid te waarborgen. De 18.000 Franse slagers doen een beroep op de minister van Binnenlandse Zaken om politiebescherming te garanderen.

In Frankrijk vragen de slagers om politiebescherming tegen verschillende veganistische- en dierenrecht activismegroepen. Meerdere slagers zeggen dat de veganisten angst zaaien onder vleesconsumenten, schrijft The Telegraph.

De slagers zeggen ook dat ze worden blootgesteld aan ‘fysieke, verbale en morele’ aanvallen door veganistische en dierenrechtengroepen, en waarschuwen ook dat de media-ondersteuning voor veganisme deze aanvallen stimuleert.

Het verzoek om politiebescherming komt een paar dagen nadat een slagerij in Noord-Frankrijk voor de vierde keer in slechts enkele weken werd gevandaliseerd. In een ander deel van Noord-Frankrijk werden eind april zeven slagers aangevallen en besproeid met een laag nepbloed.

Jean-François Guihard, voorzitter van de Franse federatie van slagerijen, schrijft in een brief aan de minister van Binnenlandse Zaken Gérard Collomb dat alle slagers in Frankrijk van de regering verwachten dat ze deze aanvallen zo snel mogelijk zullen beëindigen.

Guihard stelt ook dat de 18.000 slagers in Frankrijk zich zorgen maken over de overbelichting door de media van de veganistische manier van leven. Guihard voegt er ook aan toe dat slagers geschokt zijn door het deel van de samenleving dat hun levenswijze en ideologie wil opdringen bij de overgrote meerderheid van de Fransen.

In Frankrijk is ongeveer drie procent van de bevolking vegetarisch of veganistisch. De meerderheid van de Fransen heeft moeite om het idee te accepteren om geen vlees te eten, stelt de Telegraph.

Bron:

https://www.telegraph.co.uk/news/2018/06/25/french-butchers-issue-plea-police-protection-vegans-spate-attacks/

Doe mee met 928 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5824 Articles)
Altijd in oppositie.

2 Comments on Franse slagers vragen om politiebescherming na angstaanjagende veganisten-aanvallen

  1. templars2017 // juni 27, 2018 om 22:41 //

    Die slagers hebben toch een gans arsenaal aan messen en bijlen? wat is dan het probleem ?

    Like

  2. skeeter // juni 28, 2018 om 03:53 //

    Ga een halal slachterij aanvallen, daar hebben ze het lef niet voor die domme planten.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: